Moi drodzy mam pewien niewielki ale zawsze problem.
Otóż w mojej Deauville 650 mam oryginalne manetki które niestety do moich rąk są zbyt małe, tj. ich średnica jest zbyt mała. Problem polega na tym, że parę lat temu połamałem na nartach kciuki i teraz odczuwam tego spore konsekwencje, gdyż po przejechaniu np. 200 km odmawiają mi posłuszeństwa. Odczuwam wrażanie, że kierownice trzymam niekomfortowo.
Tutaj pytanie do Was. Czy ktoś z Was montował manetki o większej średnicy, grubsze? Czy taki wogóle istnieją?
nie wiem jak jest w deauville ale we wszystkich motongach jakie mialem nie bylo problemu ze zmiana manetek, wazna byla srednica kierownicy, najczesciej jest 22mm albo tzw calowa czyli ok 25 mm. Wybór manetek w kazdym sklepie moto jest duzy, gorzej ze te grubsze czesto sa dedykowane do chopperow i "kapią" chromem ale pewnie i czarne tez da sie wyszukac.
grzegrzol Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 396 Skąd: LONDON
Wysłany: Czw Lis 01, 2012 13:27
Możesz jeszcze pomyśleć o podgrzewanych nakładkach na manetki. Do najtańszych nie należą ale są łatwe w montażu i zwiększą średnice manetki:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum