W sprawie tego subfiltra moĹźesz udaÄ siÄ do salonu Hondy o ile dobrze pamiÄtam to oryginaĹ kosztuje coĹ koĹo 10 zĹ. Pewnie nie bÄdÄ mieli na miejscu, ale bez problemu zamĂłwisz. Salon w GdaĹsku Pomirski ul. SĹowackiego 153, 80-281 GdaĹsk.
matirati666 napisał/a:
A sĹuchaj Killu z braku laku mogÄ go nasÄ czyÄ olejem do mostĂłw 85W90? Czy lepiej mimo wszystko dedykowanym sprayem do suba?
ten subfilter to zwykĹa gÄ bka, wiÄc nie wiem czy nasÄ czajÄ c nie pogorszysz sprawy, to nie filtr k&n ktĂłry trzeba nasÄ czaÄ.
Pomógł: 6 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 342 Skąd: Wrocław
Wysłany: Pią Paź 25, 2013 21:15
SerwisĂłwka zakĹada przekĹadniowy (nie pamiÄtam parametrĂłw) ale taki do mostĂłw, to przekĹadniowy i gÄsty, wiÄc obleci jak zĹoto
Rozchodzi, siÄ Ĺźeby nie byĹa sucha ta gÄ bka, bo parcieje
Szczerze, to u mnie przed wymianÄ (stary rozleciaĹ siÄ w rÄkach) i po nie byĹo zauwaĹźalnej róşnicy w pracy motocykla.
No wlasnie dzis rozebralem maszyne zeby wymienic plyny itp i patrze a tam sladu nie ma po gabce. A motor szedl jak burza. Koszt maly jak cos wiec zaryzykuje moze doda mini kopa hehe
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sob Paź 26, 2013 12:03
Panowie, subfiltr jest od ssania I wolnych obrotow. Ni doda mini kopa Nowy filtr powinien byc juz nasaczony I pewnie zanim ktokolwiek pomysli o jego nasaczeniu trzeba bedzie juz kupic nowy bo stary sie rozpadnie. Ceny tych filterkow oscyluja w przedziale 10-40 zl w zaleznosci od motocykla. Do ntv byl po okolo 7-8 a do devi jakos pomiedzy 20 a 30.
Panowie, subfiltr jest od ssania I wolnych obrotow. Ni doda mini kopa Nowy filtr powinien byc juz nasaczony I pewnie zanim ktokolwiek pomysli o jego nasaczeniu trzeba bedzie juz kupic nowy bo stary sie rozpadnie. Ceny tych filterkow oscyluja w przedziale 10-40 zl w zaleznosci od motocykla. Do ntv byl po okolo 7-8 a do devi jakos pomiedzy 20 a 30.
PozdRR
Nie no z tym kopem to beka. A sadzisz ze fabrycznie nasaczony nie zdazy sie wysuszyc podczas eksploatacji? Wiem ze to mikro gabeczka, ale myslalem zeby kupic spray do filtrow i nie wiem czy kupowac skoro gabka ma sie rozpasc szybciej niz bedzie wymagane moczenie
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sob Paź 26, 2013 15:04
matirati666, chodzilo mi o to ze element jest tak tani ze mozna go po prostu wymienic razem z filtrem raz na dwa sezony ale masz racje, jak chcesz dbac to olej przekladniowy powinien byc najlepszym substytutem dla ewentualnej wymiany. Olei do nasaczania filtrow powietrza nie polecam z tego powodu, ze sa lepkie I nasaczenie tym subfiltra zabije go albo od razu, albo w bardzo szybkim czasie.
To ja jeszcze siÄ upewniÄ. W Devi teĹź musi byÄ czymĹ nasiÄ kniÄty, bo mĂłj jest suchy jak pieprz?
Wiesz z tego co czytaĹem na róşnych forahc szukajÄ c fotek gdzie w NTV jest subfiltr trafiaĹem na róşne fora a to KTM-Ăłw a to CBR i kaĹźdy nasÄ cza filtr z gÄ bki. WyjÄ tek stanowiÄ filtry K&N bo ich siÄ np nie wymienia tylko czyĹci ichnimi preparatami a potem nasÄ cza olejkiem K&N i wsio. tylko sÄ o wiele droĹźsze od "zwykĹych". Powiem CI tak Ĺźe ja pĂłjdÄ za poradÄ kolegĂłw z forum jak i innych opinni ludzi co nasÄ czali juĹź filterki i uĹźyjÄ oleju przekĹadniowego bo go akurat mam. MoĹźe kiedyĹ zakupiÄ spray do filtrĂłw chociaĹź trochÄ drogi jest bo ok 65zĹ za 750ml a przekĹadniowy ok 50zĹ za 1litr, to i sie od razu po smarowanku nada do kardana;)
Pomógł: 25 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Czw Paź 31, 2013 17:13
MĂłj filterek rozleciaĹ siÄ gdy do niego zajrzaĹem.Do serwisu mam prawie 60 km wiÄc nie wiele namyĹlajÄ c siÄ wziÄ Ĺem zwykĹÄ gÄ bkÄ /gÄstÄ / uciÄ Ĺem plaster /ca 3-5 mm/ noĹźycami. ktĂłry dopasowaĹem do miejsca nastÄpnie zmoczyĹem go olejem silnikowym i wygniotĹem palcami aby nie ciekĹy krople oleju. ZaĹoĹźyĹem i jeĹźdĹźÄ jak dotychczas bez najmniejszych kĹopotĂłw z obrotami biegu jaĹowego. On ma chroniÄ ukĹad w gaĹşniku od kurzu i nic wiÄcej.
Co ile go sprawdzaÄ nie mam pojÄcia ale bÄdÄ zaglÄ daĹ na wszelki wypadek w kaĹźdej zimie /z nudĂłw! /.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Pomógł: 2 razy Wiek: 48 Dołączył: 21 Mar 2013 Posty: 335 Skąd: Kamieńsk
Wysłany: Sob Lis 16, 2013 23:50
izywec napisał/a:
...wziÄ Ĺem zwykĹÄ gÄ bkÄ /gÄstÄ / uciÄ Ĺem plaster /ca 3-5 mm/ noĹźycami. ktĂłry dopasowaĹem do miejsca nastÄpnie zmoczyĹem go olejem silnikowym i wygniotĹem palcami aby nie ciekĹy krople oleju. ZaĹoĹźyĹem i jeĹźdĹźÄ jak dotychczas bez najmniejszych kĹopotĂłw z obrotami biegu jaĹowego.
ZrobiĹem to samo. JakoĹ nie mogĹem nigdzie dostaÄ tej gÄ bki, a nie bÄdÄ kilkadziesiÄ t kilometrĂłw za niÄ jeĹşdziĹ.
_________________ Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum