pikonrad Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 410 Skąd: Toruń
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 11:20 niedrogie oponki do bardzo spokojnej jazdy
Witam serdecznie, we wrześniu udało mi się za przyzwoite pieniądze znaleźć upragnioną NTVkę z 97r. z niedużym przebiegiem na oryginalnych oponach. Do końca sezonu bardziej oswajałem się z moto niż jeździłem. Silnik V bardzo harmonizuje mi z moim spokojnym stylem jazdy. Uznałem jednak, że opony z 97 roku należy oddać do muzeum motoryzacji, a w ich miejsce założyć jakieś nówki przeznaczone do spokojnej jazdy, głównie po mieście, czasem dalej. Jako że to mój pierwszy motocykl nie bardzo mam doświadczenie i proszę o poradę jakie opony proponujecie i gdzie je dostać. Ponadto doradźcie, czy słusznie rozumuję, że to bardzo dobry moment na poszukanie opon. Inne pytanie tylko pośrednio związane z oponami, czy ma ktoś doświadczenie z serwisami motocyklowymi w Toruniu, kogo byście polecali?
axa Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 238 Skąd: Węgorzewo(Mazury)
Kupowałem komplet do swojej ntv Jak za te pieniądze dla mnie rewelacja składały się normalnie nic niepokojącego nie zauważyłem. Myślę że nie ma sensu kupować super sportowych gum do 60 konnego turystycznego motocykla. No ale to tylko moje zdanie.
Za komplet zapłaciłem 440zł zrobiłem na nich ponad 3tyś i dużego zużycia nie zauważyłem. Dalej to nie wiem bo już nowy właściciel na nich jeździ;d pozdrawiam!!!!
Pomógł: 23 razy Wiek: 46 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 15:10
Maxxis Promaxx faktycznie jest przy tej jakości cenowo nie do pobicia. Marka znana i ceniona wśród cyklistów. Ostrzej też da się na nich pojeździć , więc się nie zastanawiaj. Mogę się dowiedzieć o cenę po rabacie w larssonie, ale myślę, że wyjdzie podobnie jak w aukcji.
Co do maxxisów, to ostatnio udało się dostać lepsze rabaty i mogę robić jeszcze lepsze ceny Muszę się jeszcze trochę zorientować w tym temacie. Jakbyś się zdecydował, to może udałoby się coś sensownego zrobić.
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 08:56
Ja bym na przód jednak założył 120/70. Taka drobna poprawka fabryki Mam taki rozmiar i naprawdę fajnie się na tym jeździ. Na ten sezon chyba właśnie Maxxisa sobie założę. Na ceny Larssonowe mam do 30% rabatu, tylko muszę osobiście brać, więc jakby ktoś z Wawy reflektował, to służę pomocą.
pikonrad Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 410 Skąd: Toruń
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 09:41
Dzięki wielkie za zainteresowanie i pomoc.
axa: gość z allegro ma te maxxisy z roku 2009, 229 zł za przednią, przy komplecie przesyłka gratis, jeśli ceny w larsonie są za nowsze oponki to starczy na przesyłkę.
killu: Twoje ceny są wprost genialne jeśli je potwierdzisz, będzie super.
radzieckii: Czy w Warszawie masz sklepik czy jakoś inaczej Cię szukać? jak potwierdzisz ceny - że 30% upustu od tego co moniek pisał to wogóle super - rozumiem, że z przyczyn księgowych nie będziesz mógł sprzedać tego po cenie zakupu tylko musisz mieć jakiś narzut - ja zaś potrzebuję fakturę, bo pojazd jest na firmę. podaj jakie ceny na fakturę możesz zaoferować. W Warszawie będę w drugim tygodniu lutego to wtedy bym odebrał, natomiast kasę na oponki mogę słać od razu. W razie co pisz na pikonrad_małpa_gmail.com
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 10:30
Opony mam dostępne prawie od ręki. Muszę się tylko kopnąć do dostawcy.
Na 100% mogę zrobić ceny 186zł za przód i 225zł za tył.
Przy wpłacie na konto za 430zł komplet razem z przesyłką kurierską. Jak potrzebujesz coś jeszcze - jakiś olej, filtr, czy cokolwiek, to pójdzie jedną paczką za te same pieniądze.
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 10:37
Jeśli masz firmę i masz wpisane w działalności coś z motocyklami, to leć do Larssona z kopią wpisu do ewidencji, regonem i i nipem. Możesz wtedy też uzyskać rabat bez żadnej łaski
Ja nie sprzedaję, bo nie jestem jeszcze na szczęście vatowcem, więc mogę kupić tylko na siebie. Zatem polecam swoją pomoc tylko tym, którzy nie potrzebują faktury
grzegrzol Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 396 Skąd: LONDON
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 11:39
radzieckii napisał/a:
Ja bym na przód jednak założył 120/70. Taka drobna poprawka fabryki Mam taki rozmiar i naprawdę fajnie się na tym jeździ. Na ten sezon chyba właśnie Maxxisa sobie założę. Na ceny Larssonowe mam do 30% rabatu, tylko muszę osobiście brać, więc jakby ktoś z Wawy reflektował, to służę pomocą.
No fakt te rozmiary są dużo bardziej popularne ale trzeba pamiętać o odpowiednim dobraniu profilu. Kiedyś miałem sportową 120 i jak ją założyłem to się zrobił piękny okrągły balonik i moto troszku gorzej wchodziło w zakręty. Paradoksalnie opona zrobiła się węższa od 110 za to dużo wyższa i dużo bardziej zaokrąglona.Nie wiem czy to dotyczy profilu 70 bo już nie pamiętam jaki tam był.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum