Wysłany: Czw Maj 12, 2011 22:01 JAKI NIEDROGI KASK SZCZEKOWY ?
Jak w temacie,szukam kask szczekowy dobry ,nie drogi,wasze opinie ja narazie jezdziĹem tylko w LS2 ,jest spoko i cena teĹź dobra,zastanawiam siÄczy nie dopĹaciÄ kilka stĂłwek i kupic nolana 103 podobno oniebo lepszy uĹźywke juĹź moĹźna mieÄ za ok 700zĹ.
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 22:08
Le-chu jeĹźeli uĹźywkÄ to taki prawie nie jeĹźdĹźony. PamiÄtaj, Ĺźe kask dopasowuje siÄ do gĹowy po dĹuĹźszym uĹźytkowaniu a przefasonowanie go nie bÄdzie raczej takie proste jeĹźeli w ogĂłle moĹźliwe.
Ja osobiĹcie jeĹźdĹźe w Crivicie z Lidla za 179zĹ. Skorupa i budowa identyczna jak w Naxie F0 i Heldzie Concor. Za te pieniÄ dze jestem mega zadowolony.
Pomógł: 6 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 829 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 22:27
Kaski firmy Astone. JakoĹÄ niĹźsza niĹź np. Nolan ale bardzo Ĺadnie wyglÄ dajÄ , maja certyfikaty no i sÄ taĹsze po ok 500/600 zĹ W zeszĹym roku kupiĹem Ĺźonie chyba za ok 450 zĹ.
_________________ jeszcze wcześniej MZ ETZ 150
wcześniej: Honda NT 650 V Deauville 2004r
później: Honda NT 700 V Deauville 2009r
teraz Triumph Tiger Explorer 1200
Ja mam nolana 103 i jest ok.Te z tego sezonu majÄ juĹź uszczelkÄ silikonowÄ Ĺźeby nie rysowaĹa szybki pinloka w Ĺrodku.I jak kupowaÄ to wyĹÄ cznie z blÄdÄ duĹźa wygoda.
Ja wĹaĹnie kupiĹem KASK AIROH MATHISSE RS,szczÄkowiec za 430 zĹ,w koĹcu
Mam go drugi dzieĹ,wczoraj testowaĹem go w deszczu i wiecie co nawet ni przecieka
jak narazie jestem zadowolony z pierwszych wraĹźeĹ.......
Latajac tylko na enduro chcialem juz przyzwyczajac sie do kasku dlugodystansowego. Kupilem szczeke viper v 210. komicznie wygladalem, ale dawalem rade w terenie, wiec mysle ze trasa to luzik. 630 pln z bluetooth. polecam bo dobrze i chyba tanio
Ostatnio zmieniony przez jahol Pon Maj 16, 2011 01:22, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 124 Skąd: Wieliczka
Wysłany: Nie Maj 15, 2011 06:20
Witam.Ja w styczniu kupilem dwa AGV LONGWEY na wyprzedaĹźach.Wydaje mi siÄ Ĺźe sÄ niezle wykonane i spokojne moĹźna w nich lataÄ na dĹuĹźsze traski,choÄ trochÄ w nim wiatr slychaÄ.Lecz nie jest to uciÄ Ĺźliwe.
TeĹź kupiĹem w zeszĹym roku AGV LONGWEY i o ile na poczÄ tku wydawaĹy mi siÄ ok to po pierwszej dĹuĹźszej trasie wiem, Ĺźe dĹugo w nim nie pojeĹźdĹźÄ. "trochÄ sĹychaÄ wiatr" no manius jesli to co sĹychac w nim przy 120 -130 to jest wg Ciebie troche to litoĹci. Bez stoperĂłw w uszach chyba nie wytrzymaĹbym nawet dystansu 50 km a co dopiero trasa kilkuset.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum