grzegrzol Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 396 Skąd: LONDON
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 17:03 Powitać
Witam wszystkich, jestem Grzegrzół, od ośmiu lat mieszkam i pracuję w Uk. Aktualnie ujeżdżam już 3ciego ntv. Poprzedniego odstawiłem miesiąc temu z przebiegiem 142 tys mil czyli jakieś 227 tys km(cóż taka praca). Oprócz ntv-a mam jeszcze Bmw 1200 adventure. pozdrawiam
yacey
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 18:22 Re: Powitać
Witaj
Piękny wynik, znakiem tego mozemy jeździc dożywotnio, bo nawet nasi najwieksi podróżnicy, Joy i Ente, maja dopiero niewiele ponad 100 tys. km. na liczniku.
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 655 Skąd: Szewna
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 19:33 Re: Powitać
Oj, żebyś się nie zdziwił, w sensie tych przebiegów. Znając nasz piękny kraj, tych NTV z przebiegiem jedynie słusznym >100 tys jest na forum o wiele więcej
Pomógł: 10 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 17:50
No dokladnie.. Ja na przyklad ostatnio jezdze bardzo malo swoim autem, praktycznie stoi pod domem i sie kurzy, a wiecej jezdze firmowym osobowym i ciezarowka.. Czasem gdzies sie wybiore do miasta i raz w wakacje nad morze a reszte czasu wlasciwie ugniata trawnik. Chcac nie chcac od zeszlego roku 15tys peklo, a na prawde prawie go nie ruszam Dlatego tez ciezko jest mi uwierzyc w male przebiegi starych motocykli, zwlaszcza jesli poprzedni wlasciciel (zakladajac ze byl jeden) wyglada na motocykliste, czyli ma kombinezon, dobry kask, buty itd.. Takie polskie realia, lubimy sie troszeczke sami pooszukiwac
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 18:03
Witam także.
Niezły wynik, jeśli chodzi o BMW jakie masz odczucia? przymieżam się do troszke starszego R1100GS
grzegrzol Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 396 Skąd: LONDON
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 18:54
Poprzedni motocykl kupiłem z firmy kurierskiej z przebiegiem 80tys mil za niewielkie pieniążki ponieważ ów moto przodu nie posiadało (był tylko stelaż pod lampę i zegary). Wstawiłem przód od vfr-y i w trzy lata zrobiłem 62 tys mil czyli jakieś 100tys km. Dodam, że motocykla używam do pracy na co dzień i dzienne przebiegi wahają się od 100 do 200 km. Ntv , którego używam od miesiąca ma przebieg 74,5 tys mil.
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 22:58
Hehe! NTV z przodem od VFR To może być ciekawe! Koniecznie wrzuć fotki
A jeżeli chodzi o przebiegi naszych motocykli, to i ja w nie nie wieżę... Kiedyś rozmawiałem z Tomkiem na ten temat i dowiedziałem się, że ten szukał motocykla z większym przebiegiem... Bo jak wiadomo większy przebieg jest bardziej realny!
Każdy kij ma jednak (przynajmniej) dwa końce! Jest spora grupa ludzi, którzy kupują motocykl i jeżdżą nim dwa, trzy razy w sezonie! Sprawa przychodzi do nas chyba z zachodu, gdzie po prostu "w dobrym tonie" jest mieć motocykl w garażu i wyciągnąć go raz na miesiąc przed garaż celem umycia... Znaczy się, żeby sąsiedzi widzieli jakimi jesteśmy hadrcoreami, albo że nas stać!
U nas niestety tendencja do bycia posiadaczem motocykla także wzrasta... Na szczęście jak na razie "normalnych" motocyklistów przybywa nieco więcej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum