Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Chcę kupić używany NTV700, na co zwrócić uwagę?
Autor Wiadomość
krzys59 

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 12:59   Chcę kupić używany NTV700, na co zwrócić uwagę?

Witam

Poważnie zastanawiam się nad kupnem używanej NTV 700, ceny używanych są w okolicach 20-25 tys, ale to stosunkowo nowy motocykl, więc i cena nie niska. Cena nowej NTV 700 jest z sufitu, prawie 40 tys, dlatego odpada.

A pytanie mam następujące, na co zwracać uwagę oglądając taki motocykl przed zakupem? Jakie są "wrażliwe" miejsca na które koniecznie trzeba popatrzeć, na co zwrócić szczególną uwagę, co powinno włączyć dzwonki alarmowe?

Wiem, że to obszerny temat i nie da się odpowiedzieć w jednym zdaniu, ale dajcie choć jakieś podstawowe wskazówki. Dodam, że nie jestem doświadczonym motocyklistą, trochę się tłukę chińczykiem, ale to nie ta klasa pojazdu.

Pozdrawiam

Krzysiek

P.S.

Co sądzić o tej ofercie? Jestem chory na ten kolor.

link niepełny, z racji ograniczeń nakładanych przez admina: allegro.pl/item684663229.html

Skorpionwr 

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 13:13   

Zapraszam Cię na dół tej strony. Znajdziesz temat

'POTRZEBUJę OPINII NT. NTV jest tam interesujący temat dosyć dokładnie poruszony. Poszukaj też w tym dziale innych tematów zbliżonych do Twojego. Znajdziesz na pewno kilka. Owocnych poszukiwań.

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 17:33   

Nasze Hondy chyba nie mają jakichś "typowych" bolączek... Sprawdzaj wszystko jak w każdym innym motocyklu...

Skorpionwr 

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 18:51   

Nie ma emblematu na kufrach z napisem Deauville a powinny tam być, może była malowana? Na zdjęciu wszystko wygląda cacy. Raczej nikt nie sprzedaje rocznego motocykla z symbolicznym przebiegiem za pół ceny. Poproś na form może ktoś z okolicy obejrzy ją.

krzys59 

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 22:11   

Ano właśnie, już jedno ale jest. O takie rzeczy mi chodzi, niby drobiazgi ale ....

Może to nie jest lewizna, na zdjęciach innych Deauville z 2008 też nie widzę loga na bocznych kufrach. Może tak ma być?

A dopytuję się, bo też mi ta cena nie pasuje przy takim przebiegu, gdyby było 15 tys to bym wierzył bez zbytnich zastrzeżeń, ale te 3,5 tys mil i taka cena???

Choć jak się przegląda allegro, to można znaleźć oferty z 2007, z nieco tylko większym przebiegiem za ciut mniejsze pieniądze, i to mnie właśnie zastanawia, a że nie mam zupełnie doświadczenia z Deauville, dlatego pytam znających się na rzeczy.

Deauville w złotym kolorze strasznie mi się podoba, i tak taki sobie kupię, ale chciałbym kupić 700, najnowszy model, ABS, i takie tam :lol:

Skorpionwr 

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 22:28   

Kolor to ja bym wybierał tylko w salonie, natomiast przy używanych jest on już drugoplanowy. Ponieważ Możesz takiej maszyny szukać długo i namiętnie, a chyba Masz zamiar jeździć na niej a nie patrzeć i podziwiać. Kupując używaną najważniejszy jest stan techniczny a kolor nie zawsze się podoba, ja kupując białą wcale o takiej nie marzyłem. Jeżeli Jesteś nią zainteresowany to Poproś na forum, może Ktoś jest w okolicy, podjedzie i zobaczy to cudo.

krzys59 

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 22:34   

Co ja na to poradzę że mi się strasznie ten złoty kolor podoba :oops:

Skorpionwr 

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 22:49   

Krzyś jeżeli Stać Cię na nią to kup bo cena jest więcej niż atrakcyjna i to jest dla mnie głównym podejrzanym. Ale Weź ze Sobą kogoś kto jeździł trochę na motocyklach niech dokładnie się jej przyjrzy. I jeszcze jedna rada Weź na wstrzymanie, emocje i tzw. napalenie jest bardzo złym doradcą

maurycy 

Wysłany: Pon Lip 13, 2009 13:15   

Wg mnie przy takich pieniądzach można już rozejrzeć sie za varadero, pan european lub CBF 1000

Spójrz pod plastikowe czarne boczki, wydech od spodu, ;usterka, czy nie ciekną lagi, czy wszystkie biegu wchodzą gładko.

Jeśli chcesz to sprawdz czy motocykl osiąga prędkość maksymalną ok 190-200km/h, dowiesz się wtedy czy silnik osiąga pełną mc i jest w dobrym stanie

Wydaje mi się żę w motocyklu który ma mniej niż 3 lata nic nie może być w złym stanie...

abgar 

Wysłany: Pon Sie 10, 2009 20:57   

Na stronie Honda Polska piszą, że nówka, zeszłoroczny model kosztuje 31.900. Nie mam pojęcia czy to jest dostępne ale w przyszłym roku będę się interesował.

Odpowiedz do tematu