_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Lis 09, 2016 21:00
Przesądy przesądami ale skąd się biorą te lisie kity u czoprowców ? I skąd oni je biorą? Kiedyś pokusiłem się o przeprowadzenie śledztwa w tym zakresie, ale kiedy już na samym wstępie trafiłem na korki analne zaprzestałem dalszych poszukiwan... Ktoś ma jakieś teorie?
Przesądy przesądami ale skąd się biorą te lisie kity u czoprowców ? I skąd oni je biorą? Kiedyś pokusiłem się o przeprowadzenie śledztwa w tym zakresie, ale kiedy już na samym wstępie trafiłem na korki analne zaprzestałem dalszych poszukiwan... Ktoś ma jakieś teorie?
Kiedyś... Dawno temu jeden gość na chopperze brał udział w "polowaniu na lisa" - ponoć dotąd go nie złapano... Pozostałym tak to sie spodobało, że zaczęli go naśladować...
A tak serio... Kity montowane są dla ozdoby tak jak w NTV...
...
... Cholera... Właśnie sobie uświadomiłem, że w "turystyku" każdy dodatek jest "po coś" a nie tylko "dla oka"...
_________________ Na mechanice się nie znam, ale chociaż po doradzam.
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Lis 10, 2016 11:17
OK, niech będzie, że dla oka... Ale co ja mam powiedzieć, jak mam się zachować profesjonalnie, kiedy przyjdzie do mnie klient i powie: "poproszę o taką lisią kitę jak inni na zlotach mają."? Przecież nie odeślę gościa do działu erotycznego na allegro
DorDaw napisał/a:
ale Kilu przed czy po spróbowaniu
Czysto wirtualnie... Chociaż Panie na zdjęciach chyba faktycznie miały zaaplikowane
Przecież nie odeślę gościa do działu erotycznego na allegro
Po co na allegro... w moich rejonach jest kilka garbarni, np.:
1. Marki - http://www.garbarniadusinski.pl/index.html
2. Słupno k. Radzymina http://e-skora.com/ (kiedyś wyprawiałem u nich skórę z dzika, z lisem też dadzą sobie radę). Regenerują też skóry motocyklowe. Sprzedają takie czapki z kitą:
Także jak jakiś lisek zawinie się pod koło, to namiary już masz.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Sie 2016 Posty: 331 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Sro Lis 16, 2016 14:54
Nie to, żebym się przechwalał, ale chciałem opisać to uczucie jak mi o mało co, duma klaty nie rozsadziła.
Dwa lata temu wracaliśmy we trójkę (ja, małżonka i pies) ze święcenia motocykli. Przy drodze stał gość i Dragstar 125. Zwolniłem by zapytać, ćży wszystko OK.
Gostek kiwnął głową negująco. Ponieważ jeździłem wtedy skuterem specjalnej troski, woziłem mnóstwo narzędzi. Pomyślałem, że pomogę cokolwiek. Wielu kierowników przejeżdżało obok, ale bez reakcji.
Po uruchomieniu maszyny rozjechaliśmy się w swoje strony.
Następnego roku, gdy o całym zajściu zapomniałem, w czasie następnego święcenia, podchodzi facet i pyta, czy to my ratowaliśmy go rok temu na drodze.
Mówię Wam, jakie miłe to uczucie, że gość nas poznał, mimo zmiany maszyny.
dla takich chwil, warto zatrzymać się na drodze i zapytać kierownika, czy wszystko OK.
Jechałem sobie nad morze droga "S" . W okolicach Świebodzina, między szybę kasku a blendę przeciwsłoneczną wleciała mi wielka mucha.
W trakcie wyprzedzania tirów wlazła mi menda do oka
3 szyby po drodze nic nie dały, normalnie jak Linia Maginota
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Mnie na rajdzie paszków jakieś badziewie użarło w brodę. Pierwszy raz widziałem taki badziew, wielka różowawe wyglądało jak ćma 0_o a ból był taki pierońśki, że ledwo moto zatrzymałem bo w ogóle nie myślałem co się dziene.. potem mnie tak to miejsce bolało, że szyją nie mogłem ruszyć. Także zgadzam się z Radzieckim, że wcale to nie fajne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum