Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1757 Skąd: Betzdorf (DE)
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 14:09
Promień skrętu w zakręcie? Nie ma czegoś takiego.
Jeśli mówimy o promieniu skrętu to mamy na myśli manewrowanie.
P.S. Mam nadzieje, że wiesz o tym co to jest przeciwskręt?
O tym, że kładąc motocykl np w lewo kierownica będzie się minimalnie skręcała w prawo (prawa fizyki).?
A jeśli już to wiesz to zapewne wiesz też o tym, że aby sprawniej pokonać zakręt należy zastosować właśnie kontrolowany przeciwskręt a nie prostować kierownicę (lub nie daj boże próbować skręcać w stronę zakrętu) tak więc....jaki promień skrętu w zakręcie ?
Takie tam moje wynurzenia . Zapewne o tym wiesz .
Pozdrawiam
maciekmateusz [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 14:07
o przeciwskręcie wiem - zastosowałem jedynie mocny skrót myslowy w swojej wypowiedzi
i chcesz mi powiedzieć że idąc w winkiel przeciwskrętem nie mogę nagle skręcić kierownicy w strone w którą skręcam ???
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 15:07
Spróbuj .
maciekmateusz [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 17:29
wiem wiem że nie się nie da i nie można - przeciwskręt to przeciwskręt nie ma co kombinować... trzeba tylko nauczyć się go tak ładnie żeby umieć taką kanapą jak moja zacieśniać winkle na ładnego
może któryś z kolegów od Deauville ma jakiś ciekawy patent na to co ?
zibi74 [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 17:46
Ale kombinujecie!!! Może spróbujcie zmierzyć zawartość cukru w cukrze:) Dobrze ze nie czyta tego moja żona bo by zrezygnowała z robienia prawka... strasznie wyglada ten opis skręcania. A mnie chodziło tylko o to ze szlag mnie trafia jak wyprowadzam motorek z garażu jak stoi tam dodatkowo samochód...
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 03:08
Ja też nie . Po ponad 5000km dalej mam "frędzle" na brzegach opon .
maciekmateusz [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 10:37
Ja też nie mam pozamykanych opon, na tylnej brakuje mi kawałek, o przedniej nie wspomnę. Poza tym przednia mam nówkę od połowy tamtego sezony - frędzelki jeszcze się dzielnie trzymaja
A tak generalnie nie wiem jak można zamknąć oponę w Devci, chciałbym to zobaczyć naprawdę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum