Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 526 Skąd: Mielec
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 01:52
Skorpionwr, wyczytałem w innym wątku że odebrałeś stuff od lakiernika Jaki stosunek wrażenia do ceny?
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 64 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1931 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 22:28
Dzisiaj odebrałem elementy od lakiernika . Za pomalowanie 9 elementów zapłaciłem 800pln, mam nadzieję, że Ci to da orientację w cenach.
Pozdrawiam
tomas19892 [Usunięty]
Wysłany: Sob Lip 11, 2009 18:26
Witam:) Zamierzam pomalowac swoja NTV. Aktualnie jest w kolorze bialym i srebne kola. Pomalowac chce poniewaz w sumie bak sie rozni od pozostalych elementow i boczek jest szary. Czy dobry pomyslem jest pomalowac felgi na bialo??? Czy na czarno??? Moze macie lepszy pomysl:) A reszte na jaki kolor pomalowac zeby ladnie to wygladalo? Biala perle wybrac tak jak oryginalnie??? Moto bede sam malowal,juz bedzie to moje kolejne dzielo:) Narazie z malowaniem sie nie spiesze wole poczekac troszke na wiecej czasu i funduszy zeby byc z tego zadowolony:) Pozdrawiam i czekam na wasze porady i pomysl:)
przemek13
Wysłany: Sob Lip 11, 2009 18:36
tomas jeszcze mój bzyk jest do malowania
przemek
tomas19892 [Usunięty]
Wysłany: Sob Lip 11, 2009 18:38
No spoko poczekam na Ciebie tak zeby zrobic twojego rowniez:)
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 64 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1931 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 01:17
Tomas ja mam białą Daro perłową białą i na zlocie Wszystkim się to podobały proponuję zostawić kolor taki jak jest czyli biała perłę.
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 02:11
Osobiście odradzam lakierowanie samemu, jeżeli wcześniej nie miałeś z tym odczynienia i jeżeli nie masz dostępu do w miarę profesjonalnych środków! Nie chcę
"złowróżyć", ale malowanie sprayem nie będzie wyglądało nawet w połowie tak dobrze jak seryjne! Nie mówiąc już o zaciekach, odpryskach i złuszczeniach... Twoje ryzyko, jednak ja stanowczo odradzam! Pomalujesz sam, wydasz kasę a w efekcie końcowym i tak będziesz szukał lakiernika, który będzie miał tylko więcej pracy!
a może ktoś zna dobrego specjalistę z wawy lub okolic?
spawanie plastików + lakierowanie
Widzę że kilku kolegów posiada virago oprócz ntv. Ja mam też xv750 82 '
obecnie czeka na lepsze czasy i remont
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 13:37
Lakiernik u którego ja lakierowałem potrafi spawać plastyki zresztą sam go tego uczyłem, jeżeli chodzi o fachowość, to jest najlepszy w mojej okolicy. Efekt jego pracy widzieli Uczestnicy zlotu i raczej wypowiadali się pochlebnie.
ale rozumiem że jest on gdziś z okolic przesnysza? najbardziej odpowiadało by mi coś w wawie a najlepiej gdzieś praga pdn, wesoła, te okolice bo obecnie mam problemy logistyczne
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 15:02
Przykro mi ale lakiernik jest z Przasnysza
tomas19892 [Usunięty]
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 20:38
ok to zostawie biala perle:))) akurat warunki sa i bedzie to moj 3 sprzet ktorego sam omaluje tylko perelka bedzie piekna moze jakis odcien perly tez sie dobierze:) pozdrawiam
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 20:43
No i gra na następnym zlocie będą trzy białe. Oczywiście mam nadzieję, że tą trzecią będzie Twoja.
Skorpionwr to raczej mi jest przykro, poszukam jeszcze czegoś bliżej, jak nic nie znajdę to uśmiechnę się po namiar do tego twojego lakiernika, zwłaszcza że i auto bede miał do malowania...
Ten biały kolor to niegłupi pomysł, myślę że większość kierowców widząc w lusterku taki matocykl może mieć obawy że ma policję na ogonie.
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 21:20
Załóż jeszcze kamizelkę zieloną a efekt gwarantowany. Ja tak jeżdżę, nawet Emzet myślał, że ma przed Sobą "gliniarza"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum