Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Lip 2017 Posty: 470 Skąd: Polska
Wysłany: Nie Lip 30, 2017 18:47
A ja siÄ nie przejmujÄ. ZakĹadam ciuchy, jak leje to zapinam wszystkie suwaki i idÄ na motor. Do pracy mam 15 km, przy dobrych wiatrach to jest jazda na 15-20 minut stajÄ c na ĹwiatĹach. Kurtka przemiÄka po jakichĹ 20, wiÄc w zasadzie dopiero pod pracÄ , jeĹli siÄ nie sprÄĹźaĹem. Spodnie wczeĹniej, ale te w robocie i tak zmieniam, wiÄc przez 8 godzin na pewno wyschnÄ . Kask nie przemiÄka. Buty teĹź jeszcze mi nie przemiÄkĹy ani razu, a nawet gdyby, o w pracy teĹź zmieniam. Graty na zmianÄ mam w kufrze, w torbie, ktĂłra teĹź nie przemiÄka.
Jedyny minus to taki, Ĺźe siÄ wolniej jedzie i ostroĹźniej i z wiÄkszym strachem trochÄ. Kierowcy puszek majÄ jakÄ Ĺ dziwnÄ manierÄ, Ĺźe jak leje to jeszcze rzadziej patrzÄ w lusterka.
ApatrzÄ na niebo, drapiÄ siÄ po brzuszku i mĂłwiÄ: ch... najwyĹźej zmoknÄ, a co polatam, to moje. LwG
Ja zaglÄ dam na pogodynkÄ ... bo nie mam balkonu ale podejĹcie J/W
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pomógł: 15 razy Wiek: 57 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Wto Sie 01, 2017 00:06
Prognoza prognozÄ ale jak jest ponad 30 stopni to moĹźna po prostu zdechnÄ Ä z upaĹu. MiaĹem "plana" aby w niedzielÄ przegoniÄ trochÄ sprzÄciora. Niestety dla mnie jazda motocyklem przy temperaturach w okolicach 30 stopni to juĹź masakra. Na samÄ myĹl o ubraniu "umundurowania"sĹabo mi siÄ robi. Dopiero po godzinie osiemnastej poszedĹem na kompromis i " na zdrapkÄ" pojeĹşdziĹem powolutku po okolicy. Trampki, krĂłtkie gacie i T-shirt nie pasujÄ do szlifierki, .....ale miaĹem kask wiÄc nikt nie zauwaĹźyĹ, Ĺźe to akurat byĹem ja.
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Wysłany: Wto Sie 01, 2017 07:50
Nie kaĹźdy lubi jak siÄ mu od upaĹu biaĹko w jajkach Ĺcina
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
kudlaty, zmiany jak widze na plus
PamiÄtajcie to co powiedziaĹ Wojtek, Ĺźe jak sÄ chmury ale takie co z nich nie pada to radary pokazujÄ czyste niebo, czyli moĹźna zapie...laÄ Trzymta siÄ i ĹźyczÄ sĹoneczka. LwG
DziÄki MichaĹ. Jak juĹź napisaĹem, prognoza prognozÄ i moĹźna siÄ niÄ podpieraÄ przy planowaniu wypadu. Natomiast ja sobie bardzo ceniÄ teraz dostÄp do danych na temat tego co jest teraz (leje czy nie) i co byĹo max godzinÄ wstecz. MogÄ wĂłwczas zdecydowaÄ czy cisnÄ Ä dalej czy moĹźe poczekaÄ 30-50 minut aĹź przestanie Ĺźabami sypaÄ. CzÄsto nawet jak jestem w pracy i widzÄ Ĺźe coĹ siÄ zbliĹźa opadowego to albo decydujÄ siÄ na wczeĹniejszÄ dezercjÄ albo siedzÄ dĹuĹźej i czekam aĹź przestanie padaÄ. na radarze bardzo dobrze to widaÄ i Ĺźadne prognoza tego nie zastÄ pi.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Posty: 790 Skąd: Szczecin
Wysłany: Wto Sie 01, 2017 14:54
sgtcop13 napisał/a:
Nie kaĹźdy lubi jak siÄ mu od upaĹu biaĹko w jajkach Ĺcina
Ale wyglÄ da na to, iĹź nie kaĹźdemu Ĺcinanie w tym samym poziomie sĹupka nastÄpuje
[ Dodano: Wto Sie 01, 2017 15:04 ]
kudlaty napisał/a:
MogÄ wĂłwczas zdecydowaÄ czy cisnÄ Ä dalej czy moĹźe poczekaÄ 30-50 minut aĹź przestanie Ĺźabami sypaÄ.
kudlaty napisał/a:
(...)czekam aĹź przestanie padaÄ. na radarze bardzo dobrze to widaÄ i Ĺźadne prognoza tego nie zastÄ pi.
Z tych wĹaĹnie powodĂłw (+ trafnoĹÄ "wróşenia"), pozostanÄ przy "krzyĹźackiej" pogodynce. Na karcie gĹĂłwnej mam jednoczeĹnie: chmury oraz ich ruch (ok. 1 h wstecz, teraz i prognozÄ na kolejne 1,5 h), aktualne opady (jeĹli wystÄpujÄ ), a takĹźe wróşbÄ na dalszÄ czÄĹÄ doby, godzinÄ po godzinie. A jeĹźeli zechcÄ sam radar opadĂłw, mogÄ kliknÄ Ä "obrazek deszczyk", coby siÄ pogapiÄ.
_________________ Nie jedź szybciej niż twój Anioł Stróż potrafi latać...
Na to Ĺcinanie siÄ nabiaĹu moĹźna siÄ ubraÄ po caĹoĹci w letni siatkowy komplet od butĂłw przez gacie i kurtkÄ aĹź po rÄkawiczki, moĹźe nie chroni to to jak kombi z kangura... ale lepiej na pewno niĹź krĂłtkie gatki t-shirt i sandaĹy... a jest rĂłwnie przyjemnie i przewiewne...
JechaĹem sobie w niedzielÄ do Wrocka. Spokojnie 110km/h Na S5 minÄ Ĺ mnie jak drzewo koleĹ na jakiejĹ szlifierce . Koszulka na ramkach, piĹkarskie gatki i ... zielone klapki ogrodowe. ByĹem zaskoczony faktem...,Ĺźe miaĹ kask.
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Cóş... SkuterzyĹci to w ogĂłle majÄ wywalone... nie chodzi mi tylko o 50 ccm (ci to juĹź caĹkiem, ale czÄsto nie majÄ wyjĹcia). Wczoraj wracajÄ c ze stolycy autem, minÄ Ĺ mnie maxi skuter, stanÄ Ĺ miÄdzy mnÄ i karetkÄ ... kierownik z o dziwo miaĹ kask, krĂłtkie gacie, koszulkÄ i... japonki na stopach . KrĂłtko skomentowaĹem pasaĹźerom czym to grozi... (co najmniej miesiÄ c lub wiÄcej w gipsie jak siÄ trzeba bÄdzie nogÄ podeprzeÄ). Zielone ĹwiatĹo.. jedziemy... karetka przyhamowaĹa, skuterzysta po klamkach... pisk opony, przĂłd uciekaĹ... ABS dupsko uratowaĹ, podparĹ siÄ przy 0 km/h japonki wytrzymaĹy . Przy mocniejszym dohamowaniu karetki juĹź by im wskoczyĹ na wyrko... Cóş to wybĂłr kaĹźdego z nas. To nie moje zdrowie. Szczerze nie pochwalam jazdy bez jakichkolwiek ciuchĂłw ochronnych. W tym sezonie odĹźaĹowaĹem i kupiĹem letnie ciuchy z meshu, robiÄ robotÄ. ChociaĹź jak dzisiaj wracaĹem z roboty przy 60 km/h stojÄ c teĹź byĹo jak w piekarniku. Niestety szybciej nie daĹo rady Nie mam pojÄcia czym kierujÄ siÄ tacy ludzie, moĹźe: "To niedaleko..." "A na co mi to?" "Kupie motĂłr, a ciuchy mi niepotrzebne, bo mam nowÄ koszulkÄ adidasa" "Ja siÄ nie wywalÄ" Czy cuĹ podobnego...
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Wysłany: Wto Sie 01, 2017 23:33
OczywiĹcie nie pochwalam jeĹźdĹźenia na "zdrapkÄ" i sam tego z zasady nie robiÄ. Ostatnia moja przejaĹźdĹźka po okolicy / czytaj po wsi / byĹa to jazda spacerowo- rekreacyjna z wstydliwie niskimi prÄdkoĹciami. WyciÄ gnÄ Ĺem maszynÄ z garaĹźu aby jÄ po prostu przepaliÄ bo bidula kilka tygodni nie jeĹşdziĹa
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum