Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 810 Skąd: opole
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 13:44
Antifog działa zadzwiająco dobrze jak na produkt tej klasy. W codziennym użytkowaniu spisze się nad wyraz dobrze. Dopóki nie ma deszczu wszystko jest jak najbardziej w porządku.
Kolejnym plusem jest całkowicie wyjmowalna wyściółka w kasku.
Zapiecię jak zapiecie, ja z nim problemów nie mam, wygląda solidnie- metelowe sprzączki.
Jedyne do czego sie można doczepić to wycieszenie, przy 170km/h jest już dosyć głośno ale i tak NTV-ką nikt z takimi prędkoścami nie podróżuje. Do 120 jest całkiem dobrze, nie mówię że jest to najcichszy kask w jakim jeździłem ale też nie jest najgorszy. Dlatego też za tą kasę się zdecydowałem się właśnie na niego.
Wiek: 41 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 216 Skąd: Trzcianka
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 15:00
Jeśli chodzi o kask to myślę, że mogę polecić Caberga V2 407 - czarnego można kupić już od 396pln do 480pln - ten sam tylko taka rozbieżność cenowa. I ma przeciwsłoneczną blendę.
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 15:02
Czy ktoś ma może styczność z ubraniami firmy TSCHUL? Chcę wkrótce kupić tę kurtkę (spodnie też ale chyba tekstylne) http://www.allegro.pl/ite...le_820_821.html ale tę co jest na drugiej fotce. Nie wiem tylko nic o trwałości produktów tej firmy ale słyszałem, że jest dużo lepsza niż RetBike...
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Nie Sty 11, 2009 17:43
Yossarian - napisz może coś o tym w czym chodzisz. Temat powstał po to, żeby można było poczytać o produktach z punktu widzenia użytkownika a nie producenta... Co jest na + a co na -.
Batman, Tschul to chyba niemiecka firma... Z tego co mi wiadomo mają jakąś lewą rozmiarówką - ich rozmiary znacznie odbiegają od rozmiarów innych producentów... Jak zwykle mogę zapodać link z HHKP
I jeszcze jedno... Retbike rzeczywiście ma ciekawy design.. Ale to wszystko... Producent przyznał sie do kiepskiej jakości szwów i twierdzi, że defekt został już poprawiony... Ja jednak nie mam zamiaru ryzykować... Wolę wyłorzyć kilka stówek więcej i nie musieć oddawać portek na gwarancję i kłucić się ze sprzedawcą, że sam sobie szwów nie rozrywałem specjalnie... Dla mnie niestety firma nie jest wiarygodna - zbyt wielu ludzi narzeka :/ Link:
Wysłany: Nie Sty 25, 2009 15:41
Jestem zwolennikiem glanów na motóra ale ostatnio znalazłem takie trochę niegłupie buty http://www.allegro.pl/ite...zawa_marki.html - ma ktoś może z nimi styczność? (jakby co to chodzi o Probiker Traveller)
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 424 Skąd: Gniezno
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 01:48
Też się nad tymi butami zastanawiałem. Na kilku forach wyczytałem, że są bardzo nietrwałe. Niektórzy po jednym sezonie się z nimi musieli rozstawać podobno.
Marcin [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 09:01
Ja k jeździłem na Virago to klasyczna Ramoneska, spodnie Cobra wiązane na bokach, glany, kominiarka, maska na twarz Helda z windstoperem, rękawice caffe race, kask Nolan N42 Matrix.
Na przyszłą NTV mam
Kurtka Ret Bike Sport
Spodnie Rettravel
Kask Nitro N1629 VN
Rękawiczki i buty w planach
Co do butów Probiker - koleżanka w nich jeździ i .... hmmm cena adekwatna do jakości. Są bez membrany i stopa się gotuje
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 11:53
Rozumiem, że opis buta to wypociny producenta, lub sprzedawcy/dystrybutora obuwia, a nie doświadczenia empiryczne. Jak już kupisz - napisz jak to jest w praktyce... Ja będę kupował buty na motocykl w przyszłym sezonie. Na chwilę obecną zapatruję się na Alpinestars one-o-one... Nigdy butów na żywo nie wdziałem, jednak ufam iż Alpinestars nie może pozwolić sobie na wtopę.
Marcin [Usunięty]
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 11:57
Jak najbardziej.
Co do Alpinestars i ich buty turystyczne to na tą półkę cenową jeszcze mnie nie stać One on One to buty za kostki hmm ja jednak wolę dłuższe. Ale ogustach nie dyskutujemy
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 12:04
Cena takich bucików wg katalogu POLO z roku 2008 to 100 euro. Ciekawą opcją mogą być także Alpinestars Ridge za 120 euro oraz FLM B39 za 70 euro. Nie mam z nimi żadnych doświadczeń ale akurat tym firmom (wydaje mi się, że) można zaufać.
O gustach się nie dyskutuje, ale chcę mieć buty w których będę mógł chodzić a nie tylko jeździć jako iż na uczelnię moto będzie mnie woziło.
Marcin [Usunięty]
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 12:15
Jak na uczelnię to ok.
100 Euro to jakieś 438 zł. Jak mógłbym pomóc to w 4bikes.pl są za 399 zł.
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 12:40
Dzięki, dzięki! Ale to i tak na przyszły sezon... W tym sezonie wolę rozporządzić tak finansami, żeby mieć chociaż 2000zł na jeżdżenie i jakiś tam margines na ewentualne naprawy, więc liczę na posezonowe wyprzedaże Louis ma tendencje do opuszczania cen czasami nawet o grubo ponad połowę więc pewnie znajdę coś dla siebie Może akurat uda mi się dostać wymienione obówie... Mam w niemczech kolegę, który jest w polsce czasami nawet cztery razy w miesiącu... Kolega także jest motocyklistą i jak co mogę na Niego liczyć w kwestii przywiezienia lub wymiany bcików... Tyle, że po "zamówieniu" będę musiał poczekać aż przyjedzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum