Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Sklep Lastlap.pl - przykra sprawa
Autor Wiadomość
izywec 
Premium User
Nie pradziadek!

Wysłany: Nie Paź 26, 2014 19:27   

To było kilka lat temu. Sklep w Gorzowie Wlkp. Kupowałem u nich strój kompletny. Kurtka pasowała od razu a spodnie odsyłałem 2 razy bez żadnych uwag z ich strony na mój temat. Za trzecim razem się udało.
Firma to RYPARD , Dworcowa 1 Gorzów Wlkp.
Od września 2023 Rower i "Puszka"

Grzechu 
Grzechu

Wysłany: Pon Paź 27, 2014 23:39   

izywec napisał/a:
To było kilka lat temu. Sklep w Gorzowie Wlkp. Kupowałem u nich strój kompletny. Kurtka pasowała od razu a spodnie odsyłałem 2 razy bez żadnych uwag z ich strony na mój temat. Za trzecim razem się udało.
Firma to RYPARD , Dworcowa 1 Gorzów Wlkp.
Ta firma ma już kilka sklepów w PL ;)

Bikepics

Crew707 

Wysłany: Sro Lut 18, 2015 18:02   

Mały update bojów z firmą Lastlap.pl:

Nie jestem zaciekły, nie jestem skąpy, ani złośliwy, mściwy i inne... ale goście z tej firmy wku.wiają mnie do granic wytrzymałości. Sposób, w jaki traktują klienta, to jest mega-kpina (delikatnie mówiąc).

Siedem miesięcy od zakupu nakolanników, pięć miesięcy od nieuznanego zwrotu towaru i braku jakiejkolwiek odpowiedzi ze strony sprzedawców/właścicieli, po przesłaniu wielu maili i prób nawiązania kontaktu z tą cholerną firemką "UDUŚ", w styczniu udało mi się wreszcie złapać kontakt mailowy z "jakimś" panem, prawdopodobnie właścicielem.

13 stycznia otrzymałem od niego informację, że nie odesłali mi nakolanników (po odrzuceniu prośby o zwrot kasy), ponieważ nie wysłałem im kwoty 14 zł za przesyłkę zwrotną. Pan twierdzi, że wysłali mi mail z wezwaniem do zapłaty za przesyłkę. Ciekawe, że wszystkie maile od nich dostawałem, a akurat tego o brakującej kwocie 14 zł nie! Pomijam już kwestię tego, że naciągnęli mnie dwukrotnie na koszty przesyłek :evil:

To było 13 stycznia. Dziesięć minut po odebraniu tej wiadomości, zrobiłem przelew żądanej kwoty. Natychmiast wysłałem mail z informacją, że przelew wykonany i oczekuję paczki z nakolannikami.
Miesiąc później paczki nadal nie było. Wysłałem kolejny mail, tym razem już mi ciśnienie wywaliło gula na szyi.
- Przelew zrobiłem. Grzecznie się pytam, gdzie do ku.wy nędzy są moje nakolanniki?
Dostaję zwrotny mail o treści: "Musiałem przeoczyć. Na jaki adres wysłać?

Dzisiaj przyszła paczka z Lastlap.pl i co?
I przysłali nakolanniki o rozmiarze 2XL/3XL, a ja zamawiałem L/XL.

Co ja mam z tymi baranami zrobić?

kudlaty 
Premium User

Wysłany: Sro Lut 18, 2015 19:21   

Crew707 napisał/a:
Co ja mam z tymi baranami zrobić?

Przychodzi mi na myśl tylko zgłoszenie faktu do UOKIK-u, i najlepiej kopie zgłoszenia przesłać tez do tego "sklepu".

BartekOpole 

Wysłany: Sro Lut 18, 2015 19:40   

Ten sklep to lipa chłopie! Nigdzie nie ma nr NIPu :shock: Kolejna sprawa to brak informacji co to za twór jest tzn. działalność czy spółka. Jeśli jedno lub drugie to dlaczego nie jest podana pełna nazwa podmiotu? (zabwane bo podają dwa różne adresy w tym jeden (być może sądząc po nr adresowej) na mieszkanie w bloku...bez komentarza. Na przyszłość nie kombinuj i kupuj w normalnych sklepach tzn. dużych i pewnych z jawnymi i pewnymi danymi np. moto-akcesoria, inter-motors itp...
P.S. Dopiero doszukałem się w regulaminie nr NIPu i kto jest właścicielem. Tak jak pisałem działalność zarejestrowana na mieszkanie w bloku....Właściciel prócz branży motocyklowej zajmuje się także fotografią modelek. Takie pokrewne branże :grin: Studio fotograficzne także w miejscu handlu akcesoriami motocyklowymi. Pięknie i profesjonalnie :grin: I Ty u niego coś kupujesz...ale modelki niczego sobie :wink:
teraz Triumph Tiger Explorer 1200

Crew707 

Wysłany: Sro Lut 18, 2015 20:07   

Czy zgłoszenie niezgodności towaru z umową coś mi w tym przypadku da? (No nie odpuszczę dziadom!)

BartekOpole 

Wysłany: Sro Lut 18, 2015 20:14   

Crew707 napisał/a:
Czy zgłoszenie niezgodności towaru z umową coś mi w tym przypadku da? (No nie odpuszczę dziadom!)

No pewnie - w teorii. W praktyce jak widać sprawę olewa. Zgłosić zawsze możesz, to twoje prawo. Pytanie tylko czy on zwróci ci pieniądze. Powinien, jeśli nie, pozostaje ci droga sądowa...
teraz Triumph Tiger Explorer 1200

Brt 
Premium User

Wysłany: Sro Lut 18, 2015 20:57   

Crew707, Podjedz do najbliższego UOKiKu(lub zadzwon) i przedstaw sprawę. Powinni ci powiedzieć co i jak można z tym zrobić.

Zapraszam do Grupy warszawskiej!
Zasady jazdy w Grupie

Crew707 

Wysłany: Sro Lut 18, 2015 21:16   

Dzięki za zainteresowanie tematem.

Wysłałem mail do (chyba) właściciela, tej treści:
Dzisiaj otrzymałem przesyłkę z nakolannikami. Niestety przesłaliście mi państwo rozmiar 2XL/3XL, podczas gdy ja zamawiałem rozmiar L/XL. (w załączniku faktura wygenerowana z waszego sklepu).
Siedem miesięcy (!) po zakupie i próbie zwrotu, po dodatkowych opłatach za przesyłki, przesyłacie towar niezgodny z umową.
Biorąc pod uwagę wszystko, co do tej pory się działo, zastanawiam się, czy państwo robicie to specjalnie, czy macie po prostu taki bałagan? Nigdy dotąd nie spotkałem się z takim podejściem do sprzedaży i klienta, zwłaszcza w sklepach z asortymentem dla motocyklistów.
Ja wiem, że kwota, na którą zrobiłem u was zakupy jest nikła w skali całej sprzedaży, ale możecie państwo być pewni, że to były ostatnie pieniądze, jakie u was wydałem. Postaram się też ostrzec wszystkich znajomych na branżowych forach internetowych przed nierzetelnością państwa firmy. Jednocześnie informuję, że całą sprawę zgłaszam do UOKiK oraz Federacji Konsumentów.

Oto odpowiedź jaką otrzymałem po 5 minutach (czyli potrafią odbierac i szybko odpisac na mail):
Nikt tego nie otwierał odesłano dokładnie to co przyszło.

No ku.wa, ręce opadają!

scorpio70 

Wysłany: Czw Lut 19, 2015 11:55   

Ja bym się tam z nimi nie szarpał. No chłopaki, kto z Poznania, niech pomoże koledze poprostu odebrać towar i po.sprawie. Lukasz więcej szkody im przyniesiesz (przyniesiemy) bak będziemy trąbić w kolo ze w sklepie nie wesoło ... moje zdanie

radzieckii 
radzieckii

Wysłany: Czw Lut 19, 2015 22:30   

Ale czy w momencie ponownego przysłania towaru nie liczy się od nowa czas na odstąpienie od umowy? Tak głośno dywaguję.

SławekK 

Wysłany: Pią Lut 20, 2015 06:34   

Crew707 napisał/a:
No ku.wa, ręce opadają!

Przerąbane! Cierpliwości życzę i wal od razu do UOKiK-u

Odpowiedz do tematu