Pomógł: 10 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Nie Kwi 01, 2012 11:38
Wielkie mi halo, na Google Maps (czyli natywna navi iPhonów i Androidów) nadal nie ma większości obwodnicy autostradowej miasta stołecznego Dolnego Śląska, tak wielce przez dziesięciolecia wyczekiwanej, ogromnym wysiłkiem zbudowanej, z największym na świecie mostem betonowym o jednym pylonie wymyślonej... Biedny innostraniec będzie walił w korkach przez centrum miasta na Euro. I dobrze mu, niech ma!
Ja używam iGo na Androidzie... chociaż ostatnio się zawiodłem - pobrałem sobie mapy datowane na ostatni kwartał 2011 roku i wyobraźcie sobie
To nie jest wina IGO jako takiego tylko dostawcy map. Zauważ, że na IGO są mapy od 3 różnych producentów: Navteq ( Garmin ), Teleatlas ( obecnie TomTom ) i dostawcy lokalni ( dla Polaski emapa ). W zależności od tego jakie wagi dostawca map przypisze do danej drogi, tak IGO wyznacza trasy.
Z doświadczenia wiem, że najdokładniejsza jest Emapa ( jest każde zadupie ) ale czasem potrafi rzucić w krzaki. Z kolei do przejazdów długodystansowych lepsza jest TomTom - mniej dróg i ulic ale mniej błędów. Navteq jest najgorszy.
Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1757 Skąd: Betzdorf (DE)
Wysłany: Wto Kwi 24, 2012 20:57
Ja polecam TomTom'a i tyle .
Nie polecam natomiast Sygic'a. Mam zainstalowanego w iPhonie i jakoś to działa (można powiedzieć, że jak za te pieniądze to OK), ale nie ma czym się podniecać.
Navigon też był w miarę, ale do Tom'ka mu (IMO) sporo brakuje.
_________________ SHL M11 '65, zwłoki Osy i WSKi .
To nie jest wina IGO jako takiego tylko dostawcy map...
A widzisz, to dużo tłumaczy - te mapy które mam są od navteq może dlatego takie cuda.
Z drugiej strony poza tą wróżoną autostradą nie narzekam - do Paryża mnie doprowadziło (co chyba nie było trudne biorąc pod uwagę autostrady za granicą)... Ale podoba się mi że wyświetlała na którym pasie ruchu mam się ustawić, bardzo przydatne to było
Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1336 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Kwi 25, 2012 20:17
Ja od kilku tygodni latam z navi Tomtom Rider Urban ( rider 3).
Super sprawa to specjalne menu które można w rękawicy obsługiwać.
Mega czytelny ekran, nawet w silnym świetle słonecznym.
Maszyna jest oczywiście wodoszczelna.
Dodatkowo, podczas wyboru drogi, poza standardami typu krótka, szybka itp jest "droga kręta" - działa to suuuuuper fajowo.
Do tego takie "smaczki" jak serwisy motocyklowe w POI i inne fajne udogodnienia typowo motocyklowe.
Ja polecam iGo na Androida. Działa offline, mapy na całą Europę.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum