Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Co wozicie w swoich NTVkach?
Autor Wiadomość
Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Sob Paź 01, 2011 02:11   

Hehe... Jak tak patrzę na tę listę, to aż strach wyjeżdżać (zwłaszcza moim motocyklem), chociaż nie robię jakichś większych tras w tym sezonie... Ale to święta racja... Lepiej nosić, niż się prosić...

U mnie skromnie:
- Klucze płaskie 8, 10, 12 (pół motocykl można tym rozebrać)
- Ogrom tryt (w różnych rozmiarach i kolorach)
- Dwie rolki taśmy izolacyjnej
- Apteczka, jakby ktoś na drodze potrzebował pomocy

Co do tematu łatania opon - moim zdaniem zdecydowanie kołki i sznury. Trochę więcej roboty, ale można z tym jeździć, opona nie traci jakoś specjalnie na wyważeniu i nikt nie będzie na nas klął przy wymianie opony.

Bombki z CO2 można nabyć w każdym rowerowym op około 1zł za sztukę. Można też w motocyklowym po 20zł za komplet dwóch + gąbeczka, żeby nie było zimno w paluchy i wężyk.

Kamil20d 

Wysłany: Sob Paź 01, 2011 11:11   

A co z kluczem do świec? Oprócz osób, które wożą fabryczny zestaw narzędzi nie widzę żeby ktoś go wymienił. Nie mieliście nigdy w trasie żadnych przygód właśnie ze świecami?
W starszych motocyklach było to na porządku dziennym. Co prawda NTV w przeciwieństwie do starszych motocykli ma filtr paliwa i o wiele skuteczniejszy filtr powietrza może to załatwia sprawę sklejania elektrod.

Grzechu 
Grzechu

Wysłany: Sob Paź 01, 2011 20:17   

Ja wożę tylko oryginalny zestaw kluczy :wink:

Bikepics

andrut78 
Premium User
MOTOROWIEC

Wysłany: Sob Paź 01, 2011 20:31   

Ja tam nie miałem, żadnych przygód ze świcami, poza tym sa po dwie na garnek więc jak nawet jedną szlak trafii to i tak dojedziesz do celu.

pikonrad 

Wysłany: Nie Paź 02, 2011 21:45   

Ja wożę komórkę w kieszeni, w zadupku osłony neopranowe na kolana, a z boku - nie wiem, tyle się naczytałem na temat pękających zaczepów, że postanowliłem nie sprawdzać co tam jest :)

Piotr sq2frv 

Wysłany: Pią Mar 09, 2012 08:02   

Wrzuciłem ostatnio do zadupka taki kompresorek, przetestowany podczas przedsezonowego pompowania kół w dwóch moto – w każdym kole brakowało po ok 1 bar, uzupełnienie nie trwało 10 min. Duże zalety: końcówka nakręcana na wentyl a nie zaciskowa i manometr wskazujący właściwe ciśnienie (co nie jest takie oczywiste) - nie trzeba posługiwać się drugim miernikiem. Przydatne urządzenie do sprawdzenia i ewentualnego uzupełnienia ciśnienia przed wyjazdem i w trasie - nie mam zaufania do kompresorów na stacjach benzynowych, zdarzało mi się, że więcej spuściłem powietrza niż napompowałem :sad:

Borys 
Premium User
mistrz OBI

Wysłany: Pią Mar 09, 2012 10:29   

Ja kupiłem ten kompresorek jeszcze w preorderze, kiedy to był dopiero planowany do sprzedaży. Kiedyś o tym tu pisałem. Rozprowadzają go chłopaki z Forum Afrykańskiego a jednym z ojców założycieli był ś.p. Izi.
Ale do rzeczy.
Działanie kompresora mogliście potwierdzić na ostatnim zlocie w Łojach, kiedy to mordował się z moim wielkim materacem (który po nadymaniu za cholerę nie chciał wejść do namiotu :P ).
Pompuje wolno ale skutecznie, mieści się z pokrowcem idealnie w zadupku NTV-ki. W beemce już takiego sekretnego miejsca nie mam i będę musiał kombinować. Na te wskazania manometru to trzeba też trochę patrzeć z przymrużeniem oka, bo lubi mieć lekkie rozbieżności, ale faktycznie lepsze to niż rozwalone mierniki ciśnienia na stacjach. Fajny gadżet, nieraz już się przydał. Oczywiście mini zestaw sznurków do opon to podstawa.
Kamizelki nie wożę, bo w niej cały czas jeżdżę. Nieodzowny jest przeciwdeszczowiec. Wożę zestaw wędkarski (w Castoramie za 25zł), gruby, dwuczęściowy. Sprawdził się nieraz, jednak spróbuję w tym sezonie chyba szczęścia ze strojem jednoczęściowym, typowo motocyklowym.

Pomimo faktu, że dziś każdy ma w komórce GPS, lubię wozić ze sobą lepszą lub gorszą mapę regionu, po którym się poruszam. Oczywiście tylko po to, aby w piękny lipcowy dzień lansować się z nią w jakichś okolicznościach przyrody wyczekując jakiejś miejscowej złotowłosej, która pomoże strudzonemu drogą, zbłąkanemu turyście :P .

Padre 

Wysłany: Pią Mar 09, 2012 11:19   

Ja worze tylko blokade na tarcze :???: a poza tym to jest Honda a Hondy się nie psują :grin:

mczmok 
ETZ250&Deauville

Wysłany: Pią Mar 09, 2012 12:10   

Zawsze
Zestaw kluczy orygilanych, zestaw naprawczy opon.

Długie trasy międzynarodowe dodatkowo:
Zapasowy komplet kluczyków.
Moduł zapłonu+cewka,
moduł ładowania,
taśma izolacyjna,
latarka,
trochę drutu.

pikonrad 

Wysłany: Pon Mar 12, 2012 21:21   

Ja postanowiłem w tym sezonie zmienić wyposażenie zadupka i zapakować tam mini apteczkę wyposażoną na tyle ile tam wlezie. Nie do końca wiem tylko co by mi tam wlazło. Na pewno ze dwie folie, jakieś bandaże, rękawiczki (pierwszej pomocy). Dobrze byłoby to mieć w jednym pokrowcu Ma ktoś pomysł jaki pokrowiec może robić za taką apteczkę aby to weszło?

bedur 

Wysłany: Wto Mar 13, 2012 19:38   

Co do apteczki, ja woże taką maciupeńką przy kluczykach, kupioną na allegro. Są tam rękawiczki jednorazowe, maska do sztucznego oddychania, parę gazików i plastrów. Mam nadzieję, że co jakiś czas będę wymieniał w niej zawartość i woził ją tylko jako gadżet :wink: Mniej więcej coś takiego http://allegro.pl/apteczk...2190952973.html lub http://allegro.pl/apteczk...2185820716.html

Fidel 
Premium User

Wysłany: Wto Mar 13, 2012 22:01   

Co do apteczki to tutaj jest ciekawy patent: http://www.transalpclub.p...cykla&Itemid=15
Kto nie chce - znajdzie powód.

gelorad 

Wysłany: Sro Kwi 18, 2012 11:53   

Gdzie można nabyć najlepiej tylko klucz do świec, a jeśli nie, to cały zestaw hondowski.
Ostatnio zmieniony przez gelorad Czw Kwi 19, 2012 09:23, w całości zmieniany 1 raz  

Kamil20d 

Wysłany: Sro Kwi 18, 2012 19:44   

Gelorad zagadaj do SzrotRidera może Mu coś jeszcze zostało z nakładu.

SzrotRider 
Pan European ST1300

Wysłany: Sro Kwi 18, 2012 23:50   

Już tu się wypowiedziałem w tej kwestii:
http://hondantv.pl/forum/viewtopic.php?t=3730

Odpowiedz do tematu