Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 654 Skąd: Szewna
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 21:03
Pamiętaj też, że olej sprawdza się nie wkręcając bagnetu, tylko dotykając korkiem do wlewu (bez wkręcania-sorki za łopatologię). Najlepiej ściągnij sobie serwisówkę.
Pozdrawiam i głowa do góry, lewa też;)
borsuk Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 04 Wrz 2011 Posty: 37 Skąd: Kraków/ ok Wadowic
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 21:35
Heh widzisz taka prosta sprawa - a ja dokręcałem - to w takim wypadku napewno było za mało oleju - tak czy inaczej spuszczę cały i wleje nowy. Serwisówkę mam drukowaną, dostałem do motocykla.
A powiedzcie mi może jeszcze jedno jak się zapala dioda OIL to co to właściwie oznacza - myślałem że wtedy jego temperatura jest za wysoka, ale w tej serwisówce napisane jest że wtedy olej jest pod dużym ciśnieniem?
No a co do płynu do chłodnicy to planuję wylać to co tam pozostało, przeczyścić wodą i dopiero potem zalać właściwy płyn. - Tak jak to jest w manualu opisane.
A właśnie dzisiaj w Auchan widziałem płyny do chłodnic (samochodowe) np 5l i ze wskazaniem do chłodnic aluminiowych - to rozumiem, że już nie trzeba tego rozcieńczać tylko lać takie jakie dają ?
A powiedzcie mi może jeszcze jedno jak się zapala dioda OIL to co to właściwie oznacza - myślałem że wtedy jego temperatura jest za wysoka, ale w tej serwisówce napisane jest że wtedy olej jest pod dużym ciśnieniem?
Myślę raczej , że to oznacza że jest mniejsze ciśnienie oleju - że jest go po prostu mniej
_________________ Honda Gold Wing GL 1800A
Pomagam w uzyskaniu odszkodowania dla osób poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych !!!
Pomógł: 23 razy Wiek: 47 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 23:14
Kontrolka 710 oznacza brak ciśnienia oleju. Powinna się palić kiedy silnik nie pracuje i gasnąć po 1 obrocie rozrusznika. W każdej innej sytuacji jest ŹLE z silnikiem samochodu, bądź motocykla Panowie Kierowcy
P.S. Przy sprawdzaniu poziomu oleju. Jeżeli na wkręconym (nieprawidłowo) korku było mało oleju, to na wetkniętym(prawidłowo) będzie jeszcze mniej...
Pomógł: 3 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 306 Skąd: piotrków
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 19:07
JUPI ! I to kolejny dowod na to, ze nasze silniczki sa najlepsze na swiecie !
andrut78, szczerze nie wydaje mi sie, zeby byly roznice w plynie chlodniczym pomiedzy samochodowym a motocyklowym.. Moze po prostu kazdy motocyklowy jest z przeznaczeniem do chlodnic aluminiowych ?
Jak sie zrobila brzydka zupka z niego, to raczej slaby jakosciowo plyn, ot cala historyja.
borsuk, plyn chlodniczy lejemy prosto do chlodnicy. Koncentrat mieszamy z woda destylowana zgodnie z technologia przewidziana przez producenta plynu. Zazwyczaj jest to 50% do 50%. Ja wole kupic koncentrat i rozrobic go w stosunku 70% plyn i 30% woda.. Wtedy mam 100% pewnosci, ze przetrzymie kazda zime i w kazdych warunkach
Ciekawe jakby sie moglo zakonczyc eksperymentowanie w tym kierunku dalej? Np. 100% koncentratu? Cos mogloby sie pozrec w ukladzie ? Raczej nie...
_________________ Oj życie, życie. Żebyś Ty miało morde, to bym skopał Ci dupe !
pikonrad Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 410 Skąd: Toruń
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 19:56
grzybol, teoretyzuję tylko, ale czy przypadkiem koncentrat nie będzie gęstszy? Z jakiegoś powodu zalecają go rozcieńczyć.
Sam koncentrat nie będzie spełniał roli ponieważ jego gęstość może tylko zaszkodzić , zaś nie gwarantuje że w zimie nie zrobi się galareta zatykając układ . W związku z tym całkiem zasadne jest rozcieńczanie !
_________________ Honda Gold Wing GL 1800A
Pomagam w uzyskaniu odszkodowania dla osób poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych !!!
Pomógł: 3 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 306 Skąd: piotrków
Wysłany: Nie Wrz 11, 2011 21:35
a to ciekaw, co piszecie. Musze to skonsultowac ze swoim lekarzem i farmaceutą
Tak serio, to powiem wam, ze ja to rozrabiam na oko, ale mniej lub wiecej w proporcjach opisanych wyzej i nigdy nie bylo zadnych problemow.
greno, termostat nie pusci ? Przeciez przy odpowiedniej temp., termostat otwiera sie na jakies 1,5-2mm.. Nie wiem co to za koncentrat byl, ze nie chcial przez termostat przechodzi. Predzej bym obstawil, ze termostat walniety.
DorDaw, dlaczego mialaby sie zrobic galareta ? Przeciez jemu nie moze szkodzic niska temperatura. Od tego jest.. Im wiecej koncentratu w koncentracie tym wyzsza temperatura zmiany stanu skupienia To nie idzie w parze z logika...
p.s Nie chce podważac waszych teorii Panowie. Zaciekawily mnie, dlatego chcialbym zabrnac w to glebiej. Szanuje wszystkich z forum, a moje posty sa tylko odzwierciedleniem duszy dyskutanta
_________________ Oj życie, życie. Żebyś Ty miało morde, to bym skopał Ci dupe !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum