Ale powitań! To krzepiace dla zakrzepnietego starca;]
Dzisiaj zrobilem pierwsza wieksza trase. I to w gestym ruchu. 2x100km. W okolice Ladka Zdroj jechalem. Fajne zakrety po drodze w czechach, ale przyznam, te winkle na razie srednio mi wychodza.
No i mialem juz jedna niebezpieczna sytuacje. Jechalem na trasie "dosyc szybkiego ruchu", na ktorej jest skrzyzowanie ze swiatlami. Podazalem od dluzszego czasu za pewnym mercem. Wyprzedzilismy wczesniej pare aut po drodze (bez szalenstw). No i zblizalismy sie do tego skrzyzowania. Swiecilo zielone, ale gdy juz bylismy blisko to zapalilo sie pomaranczowe. Poniewaz nasza predkosc nie byla mala to gosc postanowil przejechac na pomaranczowym i przyspieszyl. A ja za nim (niestety - moj blad). No i ten *** nagle zmienil zdanie i postanowil jednak sie zatrzymac, dajac ostro po hamulcach. Nie bylo szans na wychamowanie za nim, wiec wykonalem tylko krotkie hamowanie dwoma hamulcami (tyle kolo wpadlo w maly boczny uslizg), minalem go z prawej strony i smignalem przez te skrzyzowanie (oczywiscie z bocznej drogi nikt nawet jeszcze nie zaczal ruszac).
Zdarzenie nie zestresowalo mnie za bardzo, ale na pewno wyciagne z niego nauke.
Drugie tankowanie dzisiaj zrobilem. Srednia 4,6 (poprzednio 5,1).
A w ogole w watku "powitalnym" wolno tak sie rozpisywac nie na temat?:D
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 825 Skąd: Sławków
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 05:42
To się uśmiałem ze starszego człowieka wsiadaj na moto i niech Ci takie myśli z głowy wywieje
Witaj staruszku ! I gratuluje moto, a fotki pierwsza klasa.
bedur Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 453 Skąd: Nidderau DE
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 18:41
Powitać Starszy Panie - w Twoim wieku to ja jeszcze prawka na moto nie miałem Pozdro i szerokości.
Witam. Czytając Twoje opisy można przypuszczać, że jesteś jeszcze na etapie dodawania sobie latek "starszy człowieku" prawie tak jak moja córka hehe. Później tak przy 50-tce bedzie odwrotnie zapewne. Idąc natomiast tokiem myslenia Skorpionwr-a że człowiek ma tyle na ile sie czuje to czyzby az tak z Toba źle było? W końcu wyjdzie na to, że z takim podejściem to Ty wśród nas to straszny dziadek będziesz :) choć jak widac głowa w chmurach jak u nastolatka skoro się za mercedesami uganiasz . Dużo radości z jazdy życzę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum