Moim zdaniem można by lekko ożywić profil na FB, bo jak ktoś tam w końcu trafi i widzi, że jest martwy, to może pomyśleć, że forum też nie żyje i odpuszcza dalsze szukanie.
Owszem, można rozruszać FB bo to nic nie kosztuje, ale i tak forum, a FB to dwa różne rozdziały. Myślę, że jak ktoś znajdzie "martwy" profil na FB to i tak tutaj zajrzy
Wysłany: Pią Paź 17, 2014 08:16
Grzechu napisał/a:
szyszkowiecki napisał/a:
Moim zdaniem można by lekko ożywić profil na FB, bo jak ktoś tam w końcu trafi i widzi, że jest martwy, to może pomyśleć, że forum też nie żyje i odpuszcza dalsze szukanie.
Owszem, można rozruszać FB bo to nic nie kosztuje, ale i tak forum, a FB to dwa różne rozdziały. Myślę, że jak ktoś znajdzie "martwy" profil na FB to i tak tutaj zajrzy
Aczkolwiek zawsze większa szansa na szybsze odnalezienie co dla niektórych
Każdy z Was ma trochę racji. Ale skoro profil na FB już jest, to dlaczego nie miałby się rozwijać. Tak jak pisze kermadec, ograniczyć się na początek do podawania informacji o zlotach (w tym tych regionalnych), gadżetach czy nowinkach dot. motocykli marki Honda (i nie tylko). A wszelkie inne sprawy załatwiać w odpowiednich działach i tematach na forum.
Wysłany: Sob Paź 18, 2014 12:00
Mac napisał/a:
Każdy z Was ma trochę racji. Ale skoro profil na FB już jest, to dlaczego nie miałby się rozwijać. Tak jak pisze kermadec, ograniczyć się na początek do podawania informacji o zlotach (w tym tych regionalnych), gadżetach czy nowinkach dot. motocykli marki Honda (i nie tylko). A wszelkie inne sprawy załatwiać w odpowiednich działach i tematach na forum.
No dobra, ale to kto jest właścicielem tej strony ?
I kto miałby to robić, bo obecna osoba chyba się nie poczuwa, jacyś chętni ? :p
Skoro wszystkim pasuje, aby nieco rozruszać konto na FB to dlaczego tam się nic nie dzieje. FB nie ma szans/nie jest zagrożeniem dla tego forum, ale nie ukrywam, że "płytkie/szybkie" przeglądanie tam jest dość przyjazne jeśli śledzi się stronę. Pomyślcie i niech ktoś się zaopiekuje stroną na FB, gdyż przy tak nikłym zainteresowaniu wygląda niepoważnie, jakby NAS NIE BYŁO , a tak nie jest . Szturmem na FB, a na naszym forum, też za chwilę odczujemy wiosenne orzeźwienie. Co sądzicie o uaktywnieniu FB ?
Informacyjnie, na FB spontanicznie wyszło, że 23.05 małe spotkanko miejscowość Piątek (w samym środku ..........) w godz. od 13 do 16. Gdyby ktoś miał chwilę i chciał "polecieć".
Ja tylko dodam informacyjnie, że "oficjalny" profil forum na FB nadal jest "martwy". I nic nie wskazuje, by miał wstać.
Natomiast od dłuższego czasu świetnie żyje profil "Fani Hondy Deauville" na który serdecznie zapraszamy (jest tam sporo osób z naszego forum, są ludzie, których tutaj nie ma).
I właśnie ta grupa z FB robi małe spotkanie w Piątku (nie zlot - kilku godzinny SPOT na kawę i pogaduchy).
Fani Hondy Deauville
_________________ Rover, wanderer
Nomad, vagabond
Call me what you will
A wracając do tematu facebookowego, to podtrzymuję to co napisałem ponad 5 lat temu
Profil na fb zostawić typowo dla spotkań, relacji z wyjazdów, chwalenia się maszynami, nowinek, bajerów itp. A sprawy czysto techniczne, serwisowe i mechaniczne, handlowe itp. ogarniać na forum w poszczególnych działach, żeby nie zaśmiecać profilu na FB.
Takie jest moje zdanie , z którym oczywiście nie każdy musi się zgadzać
Majchas, powstał czysto spontaniczny pomysł, żeby ruszyć dupska i przewietrzyć maszyny po kwarantannach, a przy okazji spotkać się i poznać z ludźmi z forum i FB.
A środek Polski żeby było sprawiedliwie. Jak ktoś ma za daleko to trudno.
Są tacy co potrafią w jeden dzień nakólać 500 km dla frajdy, to dlaczego nie zrobić 400 km, żeby spotkać się przy kawie...?
A jak kto z Wielkopolski i awtostradą nie będzie śmigał to ruiny zamku w Besiekierach polecam .
Niewiele zostało ale jest fosa ławeczki można kawe z termosa siorbnąć albo ćmika wypalić .
A i inne miejscówki by się znalazły całkiem sporo jest idących w ruiny zabytków ehh......
Pomógł: 14 razy Wiek: 61 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1723 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Pią Maj 15, 2020 09:43
Mac napisał/a:
Majchas, powstał czysto spontaniczny pomysł, żeby ruszyć dupska i przewietrzyć maszyny po kwarantannach, a przy okazji spotkać się i poznać z ludźmi z forum i FB.
A środek Polski żeby było sprawiedliwie. Jak ktoś ma za daleko to trudno.
Są tacy co potrafią w jeden dzień nakólać 500 km dla frajdy, to dlaczego nie zrobić 400 km, żeby spotkać się przy kawie...?
Bardzo mi się pomysł podoba. Gdybym miał sprawne moto, to bym się wybrał.
A wracając do tematu facebookowego, to podtrzymuję to co napisałem ponad 5 lat temu
Profil na fb zostawić typowo dla spotkań, relacji z wyjazdów, chwalenia się maszynami, nowinek, bajerów itp. A sprawy czysto techniczne, serwisowe i mechaniczne, handlowe itp. ogarniać na forum w poszczególnych działach, żeby nie zaśmiecać profilu na FB.
Takie jest moje zdanie , z którym oczywiście nie każdy musi się zgadzać
Zgadzam się z tym, ale zrobiłbym odwrotnie. Badziew na fb a na forum, zostawiłbym wartościowe treści.
_________________ Pozdrawiam Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum