Ĺmieszne ale chodzi piÄknie a koleĹ co go sprzedaĹ nie zna siÄ na rzeczy. Jak sprawdzaliĹmy luz na wale kardana to koleĹ siÄ zdziwiĹ co robimy i Ĺźe to siÄ tak sprawdza.
_________________ It is never too late to follow your dreams.
Wrzucasz 1 bieg , podnosisz tylne koĹo kiedy motocykl stoi na stopce Ĺrodkowej i sprawdzasz jaki luz obrotowy ma koĹo. Dopuszczalny jest luz o skoku koĹa 1-2 cm. Poszukaj na forum coĹ wiÄcej. Robisz to oczywiĹcie na wyĹÄ czonym silniku.
Pozdrawiam
gzubek71, przydaĹaby siÄ jeszcze troszkÄ precyzyji gdzie mierzyÄ te 1-2 cm na osi, tarczy, feldze oponie czy zewnetrznej srednicy, waĹku, krzyĹźaku itd. Ok ok nie chce byÄ zĹosliwy ale przyznaj, Ĺźe to malo precyzyjna informacja
[ Dodano: PiÄ Sty 28, 2011 17:17 ]
Kurcze, jak to zrobiÄ zeby np "gzubek71" byĹo tlustym drukiem hmm na rĂłzne sposoby prĂłbowaĹem i nic. Co do tego luzu to mnie uczono (nie wiem czy sĹusznie), Ĺźe luz na kole nie powinien byÄ wiekszy niĹź 5 stopni czyli jakieĹ ok 2,5 cm po obwodzie opony ale ja tam sie tym zbytnio nie przejmuje. U mnie jest chyba wiecej ale pewnie moto wczeĹniej wysiadzie niĹź ten waĹ.
Parabiker, jesli chodzi o pogrubienie tu przed wyrazem/slowami ktore chcesz pogrubic w nawiasie kwadratowym [] wstawiasz b , a na zakonczenie tez w nawiasie kwadratowym wpisujesz /b
A co do luzu to na wiosne mozemy porownac jak to jest
Witam nowego kolegÄ , szerokoĹci ĹźyczÄ i mniej kĹĂłtni na forum !!! Panowie piĹem wĂłdkÄ , proszÄ nie klĂłÄcie siÄ , ja Was pogody , a jak nie da rady no to cytrynĂłwka pomoĹźe , wiÄcej pomogÄ ja siÄ wszystkiego dowiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_________________ Honda Gold Wing GL 1800A
Pomagam w uzyskaniu odszkodowania dla osób poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych !!!
DorDaw a kto sie kĹuci? bo na pewno nie my hehehe ale skoro chcesz nas godziÄ cytrynĂłwkÄ to ja jestem za i moge sie od tak dla przekonania pokĹuciÄ Hmm ciekawe czy wyjdzie mi pogrubienie...
[ Dodano: Sob Sty 29, 2011 21:41 ]
hmm no nie wyszĹo znowu :(
MaĹy edit zrobiĹem
Jak chcesz wpisaÄ pogrubiony tekst, to zaczynasz faktycznie od [ b ] ale w drugim nawiasie kwadratowym przed literkÄ B musi byÄ ten ukoĹnik /
Sorry za brak precyzji koledzy, oczywiĹcie chodzi o 5 stopni mierzone tak jak napisaĹ Parabiker co daje okoĹo 2,5 cm. A jeĹli chodzi o cytrynĂłwkÄ to jestem za.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum