Pomógł: 15 razy Wiek: 57 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1791 Skąd: Tarnów
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 11:52
Borys na pewno nie bierz czarnej, bo czarny kolor wyszczupla
Ente Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 195 Skąd: Lüneburg-Niemcy
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 11:59
Panowie! dla lepszego samopoczucia nie kupujcie prezerwatyw w kolorze czarnym.
zdaniem kobiet czarny kolor..wyszczupla!!!
Wracajac do tematu,jezdze caly rok i po wiosennym przegladzie(olej,klocki,plyny,oswietlenie itd. wiem w jakim stanie jest moto i nawet przed ostatnim wyjazdem na spotkanie w Lojach(powrot przez Gdansk w sumie 2000km)
spradzenie opon,oleju ,plynow, oswietlenia,kufry, stelaz ,pompa benz.zajelo mi ok.0,5godz. Sprawdzam to wszystko co najmniej tydzien przed dluzszym wyjazdem by miec czas na ewent.naprawe.
Jacek Wójtowicz
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 15:27
Dodam od siebie, że biorę dodatkowo mały pojemnik z olejem (ew.dolewka),zapasową pompę paliwa(już przerabiałem wysiadkę jednej pompy- gdyby nie zapas i podpowiedź kolegi, jak ją wymienić bez rozbierania moto, byłym załatwiony),podnóżki i klamki ( choćby w przypadku małej gleby parkingowej- przy urwanym podnóżku czy klamce- nie pojedziesz), żarówki (zwłaszcza lampy głównej), blokadę koła,świece,pokrowiec na moto(może wtedy lać na postoju ile chce),bezpieczniki !!,zawsze telefon i pewnie jeszcze inne rzeczy ale to już sprawa indywidualna.
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 16:28
Gadałem ostatnio z handlarzem i ten mówi, że najlepszym lekarstwem na Hondowskie pompy paliwowe są pompy paliwowe z dowolnej Yamahy. Podobno są wieczne - nie wiem, nie testowałem.
Pomógł: 8 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 928 Skąd: Opole ZWM
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 19:05
Jak ci się nie chce moto rozbierać to zobacz do instrukcji
Z tym rozbieraniem to faktycznie kupa roboty
Ja mam w zapasie 10, 15, 20 i 30, (20 bo światła i starter mamna jednym bezpieczniku a 10+10=20) dodatkowo mam 7,5 do gniazda zapalniczki. Dodatkowe bezpieczniki powinny być w skrzynce z bezpiecznikami oraz pod bezpiecznikiem głównym więc po prostu powinny tam być.
Reasumując zajrzyj do skrzynki czy czasem któryś z poprzednich właścicieli czegoś nie pomieszał z instalacją i wtedy sam się przekonasz jakie powinieneś wozić ze sobą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum