Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1784 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sro Mar 12, 2014 11:22
Albo ktoś silnik obrócił o 90 stopni w NTV albo to HondA cx 500
..śliczności...
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Dziwnie się czyta posty osób którym nasza NTVka w oryginale się nie podoba
Ja mam problemy zupełnie innego typu
Wpadłem na projekt ładnego cafe w sieci no i jak przez głowę przeszła myśl o pokrojeniu NTV-ki (bo z tego co widzę to bez skrócenia ramy się nie da) to nie wiem czy potrafiłbym to zrobić. Tak lubię moją Hondę w oryginale że wzdrygam się na myśl że mógłbym wziąć do ręki szlifierkę i ją zaatakować.
Przeróbki pozwalające bezinwazyjnie wrócić do oryginału to już inna bajka.
Też miałem zapędy na pocięcie NTV, ale... Po pierwsze, NTV nie nadaje się według mnie na Cafe Racera. Jest zwyczajnie za masywny i mija się to z ideą... Po drugie, musisz się liczyć z tym, że nie każdy doceni Twoją pracę, włożone pieniądze (itp. itd.) i trudno będzie Tobie taki motocykl później sprzedać, a wątpię że chciałbyś trzymać ten motocykl dożywotnio. NTV już nie tak łatwo sprzedać w oryginale, a co dopiero pociętą według własnej indywidualnej wizji
Moja rada - jeżeli chcesz budować Cafe Racera to poszukaj bazy, która bardziej się do takiej budowy nadaje
Kiedyś też znalazłem coś fajnego, ale bardziej to Technoracer niż klasyczny Cafe:
Takie same zapędy miałem z TRX'em, ale szkoda mi ciąć ten motocykl, najbardziej ze względu na to, że to strasznie rzadki motocykl w naszym kraju i wolę odbudować go na oryginał. Poza tym jak ujrzałem ceny TRX'ów w DE to czasami przypadkiem może jeszcze tam wrócić
Po drugie, musisz się liczyć z tym, że nie każdy doceni Twoją pracę, włożone pieniądze (itp. itd.) i trudno będzie Tobie taki motocykl później sprzedać, a wątpię że chciałbyś trzymać ten motocykl dożywotnio.
Moja rada - jeżeli chcesz budować Cafe Racera to poszukaj bazy, która bardziej się do takiej budowy nadaje
To prawda, wiem że odzyskanie funduszy włożonych w budowę takiej maszyny będzie niemożliwe a nawet jeśli to na pewno łatwiejsze przy zostawieniu sobie możliwości powrotu do oryginału
Myślę że ta druga opcja trzymania motocykla jeśli nie dożywotnio to na pewno bardzo długo jest jednak całkiem realna jeśli chodzi o zachowanie moto w oryginale - cóż, polubiliśmy się
A co do cafe racera to masz rację - jest bardzo dużo konstrukcji nadających się bardziej do takiej przeróbki no i nie ukrywam że bardziej mi pasujących. Z jednej strony cieszę się z NTVki o której marzyłem a z drugiej mam ją kosztem materiału na cafe do którego się przymierzałem.
Nie zanosi się na to żebym mógł pozwolić sobie na dwa motocykle i problem w tym że nie potrafię sobie wyobrazić zmiany NTVki na jakiegoś innego cafe tylko po to żeby dokupić ją na drugie moto wtedy kiedy będzie mnie na nie stać. Absurd ale co zrobić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum