Wysłany: Nie Maj 25, 2014 20:42 Poprawa oświetlenia
witam wszystkich
Mam pytanie jak najlepiej i najtaniej poprawić oświetlenie w devilce?
Jakieś halogeny czy wymiana żarówki ? Ewentualnie jakieś patenty razem z montażem najlepiej
Czekam na propozycje i z góry dzięki
Możesz zacząć od wymiany żarówki na lepszą. Nie mówię tutaj o wymianie na mocniejszą, tylko lepszej jakości, dającej więcej światła Ja osobiście używam Osram Night Breaker Unlimited i jestem z tej żarówki zadowolony. Spokojnie mogę ją polecić każdemu.
Podczepię się ze swoim pytaniem:
Czy w devilkach istnieje jakaś możliwość regulacji kąta padania światła mijania i drogowego? Uściślając, wiem, że nie ma żadnego pokrętła, czy przełącznika, ale może jest jakiś mechaniczny sposób, aby snop światła padał na asfalt a nie w niebo?
Wczoraj poczułem, co to znaczy jechać nocą po omacku
Jeśli jakoś tego nie wyreguluję, to znaczy, że ten motocykl nie nadaje się do jazdy po zmierzchu.
_________________ Paramedic on board.
Trained to save your ass, not kiss it!
Pokrętło jak najbardziej jest, ba! nawet działa! Poszukaj w czaszy, z tego co pamiętam po lewej stronie, najlepiej jak podjedziesz pod budę do chińczyka i jego poprosisz o regulację; normalny, zdrowy chłop może mieć problem żeby wsadzić tam grabę...
Crew707, nie wiem czy się wybierasz na Łoje, ale tam tradycyjnie jest kącik mechaniczny i na pewno coś na Twoje światła poradzimy... szczególnie jak przyjedzie vagner znawca tematu, to będzie szybko i bezboleśnie a gdyby go z jakiegoś powodu nie było, to w tyle luda damy radę, może tylko Deauvillkę będzie bardziej boleć....
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
Podczas ostatniego demontażu plastików (w poszukiwaniu cholernej śrubki z GPS) odkryłem, że pod czaszą znajdują się dwa pokrętła regulacji świateł. Regulator po lewej stronie kierownicy odpowiada za wysokość światła mijania, a prawy? Kręcę i kręcę i nic się nie dzieje. Ani ze światłem mijania, ani z drogowym. W sumie to nie sprawdzałem jeszcze kierunkowskazów Może świecą teraz na różowo, a ja dalej kręcę?
_________________ Paramedic on board.
Trained to save your ass, not kiss it!
Albo nie zauważyłeś, jak dyskretnie przesuwa się wierzchołek kąta asymetrii reflektora. Ustaw sobie motocykl trochę dalej od ściany i wtedy pokręć, może zadziała.
_________________ "Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum