Wys³any: Sro Wrz 28, 2011 18:07 Co wozicie w swoich NTVkach?
Witam.
Chciałbym dowiedzieć się co każdy wozi w schowku swojego motocykla na wypadek nieprzewidzianych zdarzeń losowych. Ja niestety na chwilę obecną wstyd się przyznać nie wożę nic ;/. Oryginalnego zestawu narzędzi niestety nie posiadam ( było by miło gdyby ktoś wypisał co w nim się znajduje lub wrzucił fotkę ). Być może ta informacja przyda się nie tylko mi ale i innym motocyklistom. Jeśli był taki temat to proszę o usunięcie, chodź ja osobiście przeglądam dość sporo forum i jeszcze na takowy nie natrafiłem
Pomóg³: 8 razy Wiek: 48 Do³±czy³: 23 Sie 2010 Posty: 928 Sk±d: Opole ZWM
Wys³any: Sro Wrz 28, 2011 19:02
No to ja zacznÄ™.
W schowku na narzędzia pod prawym boczkiem wożę:
- klucze 8, 10, 12, 13, 17
- imbus 6
- trytytki
- śrubokręty płaski i krzyżak
- składane kombinerki z nożykiem i latarką
- zapalniczkÄ™
- metr (taki jednorazowy z castoramy)
W schowku pod zadupkiem wożę:
- blokadÄ™ na tarczÄ™ hamulcowÄ…
- glisty - zestaw do naprawiania kół
- ciśnieniomierz (do kół, żeby nie było, że taki lekarski wożę )
- siatkę na bagaże
- bezpieczniki
- zapasową linkę sprzęgła (sam stalowy wkład owinięty teflonową taśmą)
- mam zainstalowane też gniazdo zapalniczki
- ładowarkę 1A do GPS
Przy akumulatorze wożę kawałek szmaty.
Dodatkowo mam na stałe zainstalowany przewód zasilający do GPS, który leci od zadupka pod siedzeniem i pod bakiem do kierownicy.
Po za tym posiadam komplet kufrów, z czego centralnego prawie nie zdejmuję a do bocznej prawej płyty montażowej od wewnętrznej strony koła przymocowałem (trytytkami) koło zapasowe w sprayu (wcześniej owinąłem to czarną reklamówką, żeby się nie syfiło).
Jak mi siÄ™ coÅ› jeszcze przypomni to dopiszÄ™.
PS. Fotek nie wrzucam bo sami widzicie ile tego wyjmowania by było.
Witam andrut78 masz racje zamotałem się ale już się poprawiam. Pod zadupkiem worze;małą apteczkę,opaski zaciskowe, wężyk do paliwa,żarówki.A pod prawym boczkiem zestaw kluczy .
Pomóg³: 1 raz Wiek: 37 Do³±czy³: 23 Sie 2010 Posty: 450 Sk±d: Kotlin
Wys³any: Sro Wrz 28, 2011 21:47
Ja mam do dyspozycji tylko schowek pod siedzeniem, bo w tym na klucze mam alarm.
Udało mi się tam upchnąć:
- zestaw kluczy
- kamizelka odblaskowa
- apteczka
- rękawiczki "wampirki"
- blokada na tarczÄ™
- kawałek sznurka
- taśma izolacyjna
Pomóg³: 6 razy Wiek: 47 Do³±czy³: 23 Sie 2010 Posty: 829 Sk±d: Opole
Wys³any: Czw Wrz 29, 2011 17:18
Moja poprzednia maszyna (MZ ETZ 150) woziła na kanapie farbę 5 L śniezki, radiomagnetofon (w poprzek). na Devi jechałem już ze szpadlem, ulem - drewnianym korpusem (takim na pszczoły), różnego rodzaju skrzynki to norma. W schowkach: szmatki, scyzoryki, dokumenty, komórka. Generalnie da radę przewieźć większość dużych gabarytów oprócz dużych mebli.
_________________ jeszcze wcze¶niej MZ ETZ 150
wcze¶niej: Honda NT 650 V Deauville 2004r
pó¼niej: Honda NT 700 V Deauville 2009r
teraz Triumph Tiger Explorer 1200
andrut78 to pod zadupkiem tyle się mieści? Ja ledwo upycham kamizelkę i zestaw to łatania opon. Kilka razy zdażyło mi się przewozić laptopa na tylnim siedzeniu lub zakupy w siatce aczkolwiek miałem przypadek transportowania butli z gazem ale to tylko jakies 500 metrow
jestem pod wrażeniem jak Wy to wszystko mieścicie zwłaszcza andrut78. Ja próbowałem raz upchnąć w schowku pod siedzeniem własny zestaw narzędzi ale poległem . Póki co polegam na słynnej niezawodności Hondy . Mam pytanie co bardziej polecacie: łatkę w sprayu czy sznurki lub kołki?
Z jednej strony dziwię się że tyle zmieścicie , z drugiej że aż tyle trzeba wozić ??? , ani wcześniej ani teraz nic oprócz kluczy serwisowych nie wożę , teraz nawet więcej powietrza niż wcześniej
Właśnie dobre pytanie padło co do zestawu naprawczego (wiem że ten temat już kiedyś był) , jak często zdarza się Wam złapać gumę - na moto oczywiście ?
_________________ Honda Gold Wing GL 1800A
Pomagam w uzyskaniu odszkodowania dla osób poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych !!!
Pomóg³: 8 razy Wiek: 48 Do³±czy³: 23 Sie 2010 Posty: 928 Sk±d: Opole ZWM
Wys³any: Czw Wrz 29, 2011 23:10
Kamil20d napisa³/a:
Mam pytanie co bardziej polecacie: łatkę w sprayu czy sznurki lub kołki?
Ogólnie to na szczęście jeszcze niczego nie musiałem na moto używać, ale ze sprayem jest mniej kłopotu.
DorDaw napisa³/a:
Z jednej strony dziwię się że tyle zmieścicie , z drugiej że aż tyle trzeba wozić ???
Wcale nie trzeba ale ja mam stare nawyki, jeszcze od Junaka gdzie wymiana tłoka lub wału w przydrożnym rowie było normą i dlatego tyle wożę.
Ogólnie jak kto dba tak ma, więc jak zadbasz o moto przed wyjazdem to Ci się odwdzięczy a jak nie zadbasz to potem musisz latać, szukać i się prosić.
Większość mojego sprzętu przydaje się przygodnie napotkanym motocyklistom, stojącym bezradnie na poboczu podczas byle awarii.
PS. NTV'ka się nie psuje - to szczera prawda, między innymi za to ją kocham.
Pomóg³: 2 razy Wiek: 41 Do³±czy³: 23 Sie 2010 Posty: 424 Sk±d: Gniezno
Wys³any: Pi± Wrz 30, 2011 22:36
same naboje to chyba najtaniej się kupi w firmach, które remontują gaśnice do tego tylko jakiś wężyk i starcza
_________________ Honda NTV '93r. ---> Cagiva Raptor 650 '06 WLKP
-------------------------------------
Kto chce - znajdzie sposób.
Kto nie chce - znajdzie powód.
Pomóg³: 5 razy Do³±czy³: 14 Maj 2011 Posty: 193 Sk±d: Gdañsk
Wys³any: Pi± Wrz 30, 2011 22:37
wow nie powiem sporo wozicie, ja tylko apteczkę w zadupku, klucz 14 w kieszeni kurtki bo mi się lusterko odkręca.
A tak to ostatnio wiozłem gładź tynkową 10kg.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Mo¿esz za³±czaæ pliki na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum