andrzejek
Wysłany: Pon Kwi 01, 2019 21:14
OK mam to na uwadze kolego
[ Dodano: Nie Kwi 28, 2019 21:26 ]
Witam
Chciałbym przedstawić kolejne usprawnienie jakie zostało wykonane w ramach projektu "Micro-Hania". Jest to wskaźnik poziomu paliwa wraz z przetwornikiem. Największym problemem jest zawsze montaż czujnika tak, żeby jak najmniej ingerować w motocykl. Pomysł nasunął mi opis mocowania czujnika we wgłębieniu wlewu jaki ktoś opisał. Niestety nie mogę sobie przypomnieć ani znaleźć gdzie o tym czytałem. Jeżeli ktoś z kolegów wie to proszę o info. Układ składa się z dwóch elementów programowalnego wskaźnika, oraz samego czujnika, przetwornika. Za wskaźnik służy standardowy 52mm od jakiegoś motocykla, gdzie wymieniono środek zastępując go programowalnym uniwersalnym układem elektronicznym. Wskaźnik umożliwia pracę praktycznie z dowolnym rezystancyjnym czujnikiem położenia (pływakiem). Możemy zaprogramować na ile litrów i co ile wskazanie, oraz poziom zapalenia się kontrolki rezerwy. Co do czujnika poziomu to ze względu na "ciasnotę w zbiorniku" postanowiłem typowy rezystancyjny zastąpić listwą kontaktronową. Dzięki temu zyskałem łatwe mocowanie oraz stosunkowo łatwy montaż przez wlew paliwa. Układ dopiero został zamontowany w Hani więc jak się sprawdzi dopiero sezon pokaże. Podaję link do materiału: https://youtu.be/boCM1VzC_6Y
Pozdrawiam
Witam. jestem nowy na forum i nie zabardzo wiem jeszcze jak sie poruszac. Prosze o kontakt w sprawie płytk z elektronicznym sterowaniemi do popmy paliwa od hondy NTV.
[ Dodano: Wto Maj 07, 2019 10:12 ]
Próbowałem pisać na pw do "andrzejek" ale nie wiem dlaczego nie mogę wysłać wiadomości. Cały czas wiadomość jest w zakładce do wysłania.
andrzejek
Wysłany: Wto Maj 07, 2019 16:05
Witam kolego
Ponieważ układ jest dopiero w fazie testów więc jeszcze chwilkę należy poczekać. W tej wersji jest problematyczna w montażu. Powstanie nowa wersja, która będzie wykonana pod kątem samodzielnego montażu.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum