michu83 napisał/a: |
tak myślałem że ta 700 będzie mi za mała. Rozważam jeszcze zakup xj 900 tam już trochę więcej mocy. Uparłem się na motor z wałem kardana nie chce mi się już babrać z łańcuchem. |
michu83 napisał/a: |
wiem że to stara konstrukcja ale sprawdzona. jak czytałem to mówią że to nie doceniony motocykl. na fjr nie będę miał tyle kasy a xj można stosunkowo tanio kupić. |
Cytat: |
kupię se moto, na którym (mam nadzieję) doczekam emerytury |
hiko napisał/a: |
Zgadzam się, Kobrzak dobrze powiedziane "motocyklisty nie zadowolisz" |
Sim napisał/a: |
A jakbyś tak się przymierzył do Tracera 900? |
arturro077 napisał/a: |
Największy problem jest taki, na jak długo moc 700 mnie zadowoli... |
Kobrzak napisał/a: |
Jak się chce pozapampiertalać szybciej, to nie lepiej (...) |
powalla napisał/a: |
Tyle że w sumie po jej wysunięciu na max do góry nikt chyba jej nie obniża |
kudlaty napisał/a: |
W 700-ce elektryki w szybie nie ma, ale są różnice w metodzie zmiany wysokości szyby. Krótko mówiąc w tych po 2008 nie potrzeba do tego zabiegu narzędzi. |
rzempi napisał/a: | ||
Dorze gadasz w 700 po 2008 można ręcznie regulować wysokość szyby, co lubię i korzystam. W rocznikach 2006 i 2007 potrzeba narzędzi, jest nisko lub wysoko. Ktoś na forum już robił konwersję na ręcznie regulowaną, tylko nie pamiętam jak trafić do danego postu. Podobną regulację można spotkać w CBF od 2010 r, np. w tym egzemplarzu: https://www.olx.pl/oferta...html#98ac809594 W hondzie elektrycznie regulowaną szybę posiadają ST1300 i Goldwingi (jak pominąłem inne modele to uzupełnijcie ). |
powalla napisał/a: |
No ale to w RTku , a w Devi po spuszczeniu jej na dół ... oj śmiesznie to wygląda , a jak się jeździ z szybą w tym położeniu, to nawet nie próbowałem, bo co to za radocha jeździć śmiesznym motocyklem |
To co ja mam powiedzieć, skoro cały tajgier wygląda jak żart |
pewnie skończysz na FJR |
Ale to nie za duża rozbieżność jak na plan zakupowy?
To trochę jak kupić gumofilce idąc po trampki |
A to ja Wam powiem,
na żadnym motocyklu nie jest wygodnie w dłuższej trasie. 250km/h i tak nikt nie będzie na wycieczkę jechał, bo dojedzie głuchy, biedny - jeśli w ogóle w naszych warunkach gdzieś dojedzie. Tyłek jak bolał, tak będzie boleć i na FJR. |
Emhyrion napisał/a: |
No niestety Devi tak mają... Też jak jadę na działkę muszę przejechać kawałek szutrem i zawsze zastanawiam się, czy dojadę czy nie. |
Emhyrion napisał/a: |
do dziś mam niesprawne kolano |
Mac napisał/a: |
arturro077, kolorek bardzo fajny (też miałem wiśniową 650) . Na plus duże kufry. I nawet dobrze jej z tym pługiem na silnik. Ciekawie to wygląda Może przypadkiem wiesz gdzie poprzednik go zamawiał/robił. |
W zasadzie reszta to takie niewiadomo co. |
rynek jest przepełniony 600-900 ostatnio |
Ja nie kumam,(...) Co oni mają w głowach |
mrok31337 napisał/a: |
Jak dla mnie to jest takie supermoto w wersji "drogowej" |
Toma311 napisał/a: |
Młodzież, (...) i przedkłada zasuwanie na "smartfonocośtamwsiecipoWiFi" |
rzempi napisał/a: |
Toma311 napisał/a:
Młodzież, (...) i przedkłada zasuwanie na "smartfonocośtamwsiecipoWiFi" Dokładnie tak, młodzież idzie do roboty żeby zarobić na ajfona i to na tyle. Cóż takie czasy. |
a o DL650 nie myślałeś |