Forum Honda NTV

Powitalnia - ANTONINA wita! :)

TomiLee84 - Wto Sie 17, 2010 22:48
: Temat postu: ANTONINA wita! :)
Witajcie Moi drodzy!

Tomasz z Okolic Kozienic nadaje. Obecnie w Warszawie,ale czasami jestem w rodzinnym domu.

...ale do brzegu.

Honda NTV (czyli moja ANTONINA) 1995r., przebieg 50 000 mil-tak właśnie mil.

Kupiłem ją z allegro od Pana który sprowadza maszyny rolnicze z Wielkiej Brytanii. Mówił,że stała gdzieś tam pod szopą,więc ją wziął,a później ja. Jestem jej pierwszym właścicielem w Polsce.

Miałem problem z jej zarejestrowaniem,a dokładnie z przeglądem. Specjaliści dopatrzyli się,że klosz jest inny troche i nie chcieli podbić przeglądu. Pojechałem do innych specjalistów i zrobili przegląd bez problemu.

Przebieg ma spory,co widać choćby po kluczyku,ale nie po silniku (chyba że był robiony-czego nie widać).

Po zakupie wymieniłem uszczelniacze w lagach i wyregulowałem gaźnik (oczywiście mechanicy,nie ja :lol: ). Oczywiście płyny (prócz hamulcowego) też zostały wymienione.

Jak dotąd tylko leje paliwo. Byłem nią w Biłgoraju i dwa razy nad morzem. Problemy?? Chyba tylko ze mną. Tyłek boli i kolana przy dłuższej jeździe.

Coś mi się wydaje,że jeszcze nie jedna wyprawa przed Nami :P ,a najbliższa we wrześniu.

To chyba tyle. Reszta w innych postach.

Do usłyszenia...
cinek - Wto Sie 17, 2010 23:32
:
Siemano, dlaczego nie wymieniałeś płynu hamulcowego?
andrut78 - Wto Sie 17, 2010 23:49
:
Witaj w naszych szeregach :)
Borys - Sro Sie 18, 2010 00:14
:
Witaj! Fotki prosimy!
ogniki - Sro Sie 18, 2010 15:36
:
Witam, lewa w górę. :)

Wrzuć fotki do galerii.
yacey - Sro Sie 18, 2010 16:59
:
Witam :)

Jest na Ursynowie kilka NTV 'ek, ale, ktora to Twoja :?: :D
ARTURO - Sro Sie 18, 2010 22:51
:
Witam i pozdrawiam
grzegrzol - Czw Sie 19, 2010 02:10
:
Powitać. Mi stuknęło dziś 80 000 mil więc nie przejmuj się przebiegiem.
Skorpionwr - Czw Sie 19, 2010 09:57
:
Witaj i szerokości.
Killu - Czw Sie 19, 2010 10:10
:
Dżem dobry!
pitervx - Czw Sie 19, 2010 16:47
:
Witam milami faktycznie sie nie przejmuj :D Mi już się licznik przekręcił i mam dopiero 6k :P
TomiLee84 - Czw Sie 19, 2010 18:43
:
Wcale się nie martwie przebiegiem. Zastanawiam się ile Antonina wytrzyma,ale widze,że inne Hondzie mogą i mogą i mogą....

Miałem problemy z napisanie posta i dlatego teraz pisze. No i praca nie pozwala mi na częste wizyty.

cinek, nie wiem właściwie czemu nie wymieniłem płynu hamulcowego. chyba z oszczędności,ale na czym tu oszczędzać.....na życiu??

Fotosy dodam z czasem. Dziękuję za wyrozumiałość.
sgtcop13 - Czw Sie 19, 2010 21:26
:
Witaj, witaj.... :)

Ale dlaczego ANTONINA :!: :?
TomiLee84 - Czw Sie 19, 2010 22:38
:
Antonina?

Bo to żeńskie imię. NTV zaczyna się od eN i zaraz jest Te,więc tak mi przyszło. Mógł być Antoni,ale nie chce chłopa dosiadać :P
Killu - Czw Sie 19, 2010 22:54
:
Anglicy podobno mówią: "auNT Vera" :wink:
prezes - Pią Sie 20, 2010 09:35
:
Cześć Kolego,
TomiLee84 - Pon Sie 23, 2010 01:56
:

Chodziło mi o Ursynów,ale nie w Wawie (choć w tym Warszawskim bywam czasami). A swoją drogą nie wiedziałem,że ich tyle :)

Można by się wybrać kiedyś na CARGO przy lotnisku we czwartek. Chyba każdy wie o tym pikniku :?: :twisted:
Gregory - Czw Sie 26, 2010 23:18
:
Witam!

"ANTONINA" - Dobre! :)
TomiLee84 - Czw Gru 08, 2011 21:17
:
Cześć.
Sezon już dobiegł końca,więc zaprezentuję pokrótce modyfikacje wprowadzone w Antoninę.

Trochę się przefarbowała (nr koloru G-130). Ktoś na forum ma w takim samym i chyba jest to buu-84 :smile:

Uchwyt do nawigacji tandetnie wykonany,ale sprawdza się w 100 %-tach. Dwa gniazda zapalniczki przy lampie.

Nowa szyba przednia. Jest wielka i kiepsko wygląda,ale dobrze się z nią jedzie-zwłaszcza na trasie,w mieście trzeba ostrożniej.
Ponadto wymieniłem linkę od zamka pod siedzeniem i naprawiłem czujnik stop od hamulca ręcznego oraz zamontowałem światełka,które widać tylko w nocy całe szczęscie,bo ktoś może stwierdzić,że wiejsko wyglądają. Mają osobny włącznik,więc jak chcę to włączam i wyłączam.
Zmieniona skóra na siedzisku.

A tu jesteśmy w Gołdapi nad jeziorem Gołdap. Taki wypad 400 km na dwa dni na ślub znajomego,który jechał z kościoła na wesele motorem. Oczywiście Panna Młoda jechała z nim.

Flacha w ręku w podziękowaniu :grin:

https://picasaweb.google.com/TomaszMakosa84/Antonina2
pieniek - Czw Gru 08, 2011 22:08
:
hejka ! z tą szybą też Ci pali 5l.,?przepraszam za mały żarcik ale jest naprawdę potężna,za to fotki nad jeziorem,i namiot nie no bezcenne chwile
TomiLee84 - Czw Gru 08, 2011 22:26
:
Powiem Ci,że nie wiem :shock: . Nie sprawdzałem,ale słuszna uwaga, :idea: muszę to zbadać. :lol:
pieniek - Czw Gru 08, 2011 23:09
:
na pewno nie więcej jak 5 l., :razz:
napisz jak Wam sie nocowało,ja mam pietra że mnie pobija ,spalą,Żonę uprowadzą itp.,itd., :???:
Ente - Pią Gru 09, 2011 23:24
:
Witaj Kolego,
I przyjezdzaj na spotkanie w Lojach pokazac" na zywo "Twoja szybe.
O przebieg, jak juz moi przedmowcy pisali nie masz co sie martwic.
Moj kolega mieszkajacy kolo Hamburga przyslal na forum maila ze wlasnie
na liczniku nakrecilo sie 299 999. Jest 1 wlascicielem.....
Pozdrawiam
walus - Sob Gru 10, 2011 13:36
:
Kolejny dowód, że NTV są wieczne i nie do zajechania :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kudlaty - Sob Gru 10, 2011 13:57
:
walus, wszystko jest do zajechania. Jednak duze znaczenie ma sposob uzytkowania. Jesli bedziesz dbal o sprzet nalezycie to odplaci Ci sie tym samym :mrgreen:
DorDaw - Sob Gru 10, 2011 23:15
:
Woow , ale przemyślenia !!!! Witaj kolego , Lubelskie też rośnie w siłę :mrgreen:
Może doczekamy się czasów kiedy będę mógł napisać do grupy lubelskiej :!: :?: :idea:
pikonrad - Nie Gru 11, 2011 02:15
:
Witam serdecznie,
TomiLee84 napisał/a:

Nowa szyba przednia. Jest wielka i kiepsko wygląda,...

wybacz, ale muszę to napisać, w pełni się z Tobą zgadzam, a nawet ująłbym to inaczej.
Kto Antoninie zrobił taką krzywdę. Rozumiem, że wygoda w czasie jazdy ale ...
Pozdrawiam serdecznie.
buu-84 - Nie Gru 11, 2011 17:22
:
kolor fajny :mrgreen: też taki mam :mrgreen: na ostatnich Łojach były chyba 4 w takim kolorze

co do szyby to też mam wielką i fakt nie jest najpiękniejsza, ale w trasie (a szczególnie w deszczu) sprawdza się świetnie
w sumie to moją szybe widziałeś na żywo, bo oglądałeś moje obecne moto przed zakupem
pozdro
emzet16 - Nie Gru 11, 2011 17:32
:
buu-84 napisał/a:
kolor fajny :mrgreen: też taki mam :mrgreen:

wiadomo, najlepsze ntv-y w tym kolorze
TomiLee84 - Sro Gru 14, 2011 19:21
:
pikonrad napisał/a:
Witam serdecznie,
TomiLee84 napisał/a:

Nowa szyba przednia. Jest wielka i kiepsko wygląda,...

wybacz, ale muszę to napisać, w pełni się z Tobą zgadzam, a nawet ująłbym to inaczej.
Kto Antoninie zrobił taką krzywdę. Rozumiem, że wygoda w czasie jazdy ale ...
Pozdrawiam serdecznie.

Wiem,ale ja stawiam na praktyczne rozwiązania. Wygląd może mieć czasami drugorzędne znaczenie.

pieniek napisał/a:
na pewno nie więcej jak 5 l., :razz:
napisz jak Wam sie nocowało,ja mam pietra że mnie pobija ,spalą,Żonę uprowadzą itp.,itd., :???:

Zawsze jest obawa,że może coś się przytrafić,ale gdybym myślał tylko o tym to nigdy nigdzie nie wyjeżdżałbym. Najlepiej jechać na dwa motory,a jeszcze lepiej na 10 :razz:
Z noclegiem (a ściślej mówiąc z lokalizacją) pomogli mi koledzy na motorach,którzy byli na ślubie,ale również miejscowi.
Uważam,że jak rozmawia się z ludźmi gdzieś na trasie to patrzą przychylniej na motocyklistów,a nie jak na bandę dawców organów.

Ente napisał/a:
Witaj Kolego,
I przyjezdzaj na spotkanie w Lojach pokazac" na zywo "Twoja szybe.

Przyjechałbym w tym roku,ale wypadło mi wesele brata,więc siłą rzeczy nie mogłem. Postaram się w 2012 r.

buu-84 napisał/a:
kolor fajny :mrgreen: też taki mam :mrgreen: na ostatnich Łojach były chyba 4 w takim kolorze

co do szyby to też mam wielką i fakt nie jest najpiękniejsza, ale w trasie (a szczególnie w deszczu) sprawdza się świetnie
w sumie to moją szybe widziałeś na żywo, bo oglądałeś moje obecne moto przed zakupem
pozdro

Po dziś dzień trochę żałuję,że nie kupiłem Twojej Hondzi (wtedy jeszcze nie Twojej),ale ....
Jak się kiedyś namyślisz i będziesz chciał pozbyć się szyby to chętnie za nią zapłacę ile będzie potrzeba.

Swoją drogą jak ktoś chciałby jakiś materiał do wykonania szyby przedniej czy czegokolwiek innego to mogę dać namiary do gościa z Warszawy. Poliwęglanowe (czy jakieś tam) czy pleksa lub inne-ma w arkuszach różnej wielkości. Nie pośredniczę w transakcjach.
buu-84 - Sro Gru 14, 2011 20:33
:
TomiLee84 napisał/a:
Jak się kiedyś namyślisz i będziesz chciał pozbyć się szyby to chętnie za nią zapłacę ile będzie potrzeba.
raczej nie, ja już doceniłem zalety tej szyby, szczególnie w deszczu
a tak przy okazji przeglądając inne forum natknąłem się na zdjęcie cb 500 z identyczną szybą jak moja (http://www.morowiec.pl/download/cb500.pdf str. 5) podobno to akcesoryjna szyba hondy :mrgreen: jeżeli to prawda to mały rarytas hehe
walus - Czw Gru 15, 2011 14:43
:
Ważne że szyba spełnia swoją role ja również szukam coś podobnego do swojej CZARNULI pozdrawiam . :wink: