Forum Honda NTV

Ogólne - Proszę o radę i weryfikację

TomekT - Pią Gru 04, 2009 22:53
: Temat postu: Proszę o radę i weryfikację
Witam jak w temacie nie wiem czy warto się zainteresować :roll: przyjmę każdą podpowiedź :twisted: http://moto.allegro.pl/it..._deauville.html

dziękuję i pozdrawiam :P
Killu - Sob Gru 05, 2009 01:02
:
Myślę, że powstał już temat dotyczący ofert z allegro :wink:

Niewykluczone, że motocykl leżał na którejś stronie... Te czarne plastiki na bokach (cholera wie co to jest i do czego może służyć) znacznie różnią się kolorem... Jeden jest ładny, czarniutki a drugi jakiś taki wypłowiały, wyblakły... Nie ma też naklejki na przednim błotniku tak, jak dwa omawiane w dniu dzisiejszym sprzęty... Czy to ubytek w wyposażeniu, czy lakierowany błotnik - nie wiem... Końcówki kierownicy i uchwyty pasażera też są jakieś wypłowiałe... Podobnie jak kanapa... Może to świadczyć o tym, że motocykl stacjonował na dworze i był poddany działaniu kaprysów pogody... Na lakierze (zwłaszcza czerwonym) też powinno się to odbić, chociaż na zdjęciach tego nie widać. Może to oznaka, że motocykl był lakierowany w całości... No i wesoła sprawa - zacisk jest złoty (takie widywałem na żywo, jednak w dwóch poprzednich sprzętach były czarne) a zaślepki na ramie polakierowane pod kolor ramy (poprzedniczki miały czarne zaślepki)... I wywnioskuj teraz gdzie są kombinacje? Jeżeli do tych wypłowiałych elementów dołączyć jeszcze zużyte gumy na podnóżkach i manetkach, czego na zdjęciach za cholerę nie widać (jakość) - można w prosty sposób wywnioskować, że przebieg motocykla jest mocno nierealny! Na koniec dodam jeszcze, że sądząc po otoczeniu motocykl jest raczej wystawiony przez handlarza a Ci znają różne tricki. Zauważcie, że tablice rejestracyjne są z motocykla zdjęte! Zalecamy więc szczególną ostrożność :wink:
mlynaszz - Sob Gru 05, 2009 01:46
:

Też mam pod kolor ramy, może to kwestia rocznika?

Mnie zastanawia inny fakt. Często sprzęty sprowadzane wyposażone są w krótką szybę. Z własnego doświadczenia wiem,że o wiele wygodniej jeździ się z wysoką, turystyczną. Czemu więc taki angol, czy inny francuz nie zdecydował się na zmianę???? A może to kwestia rachunku handlarza? Krótka jest tańsza od wysokiej i w rozbitka taką lepiej włożyć????
Killu - Sob Gru 05, 2009 01:58
:
Pewnie we wszystkim masz rację :wink: Poprzednie sztuki były nowsze.
aftys6 - Sob Gru 05, 2009 17:37
:
Uchwyty pasazera sa pokryte gumą i lubią płowiec. Co do osłon gmoli, starczy chwila nieuwagi w gaarzu. kładziemy motocykl na boczek. Uszkodzen zero, a peka osłona gmola. Zaciski brembo zawsze sa zlote.

Co do ceny to umiarkowana. Niesttey motocykl totalnie goły. Zero dodatkowych akcesorii.
TomekT - Nie Gru 06, 2009 22:25
:
Witam, dzięki za spostrzeżenia ale zobaczcie co za idiom te same zdjęcia a zupełnie inne info http://moto.allegro.pl/it...50_deuvill.html to trzeba być niespełna rozumu żeby coś takiego robić :evil: "0" /> :twisted: , i jak w polsce będzie dobrze!!!!!! :? :? Pozdro
mirekk - Nie Gru 06, 2009 23:01
:

Jak znajdzie kupca KUP TERAZ za 11 900zł to dopiero kupi to moto za 8 900zł:> czysty zysk;)
Fidel - Nie Gru 06, 2009 23:21
:
Trzeba się umówić z tym kolesiem z Warszawy na jazdę próbną :wink: ciekawe co powie
math1982 - Pon Gru 07, 2009 09:33
:
[quote=Nie ma też naklejki na przednim błotniku tak, jak dwa omawiane w dniu dzisiejszym sprzęty... [/quote]

Ową naklejkę mają tylko sprzęty wyprodukowane od 2002 r. (końcówka 2001 r.) wzwyż, ponieważ mają Combined Brake System.
yacey - Pon Gru 07, 2009 11:27
:
To chyba zaszła jakś pomyłka ze zdjęciem, bo przecież i sprzedający jest inny i opis motocykla też zupełnie inny.
Spark445 - Wto Gru 08, 2009 11:47
:
Włączę się do dyskusji.

Zdjęcia pochodzą z tego samego miejsca, opis jest inny. Dziwnym trafem większość sprzętu z lat 98-2002 posiada przebieg 25-40 tys. W moim przypadku też tak było - 37,5 tys. motocykl ze Szwajcarii, rocznik 98. Może to przypadek. Długą szybą też bym się nie sugerował. Ja nie lubię z nią jeździć, pomimo ze wygodniejsza. Ogranicza mi za bardzo pole widzenia.Co do hamulców, mój ma Brembo (złoty), a w poźnijszych modelach był już Nissin (czarny zacisk, nie jestem pewien czy od 99 r.). Rok 2002 to przede wszystkim CBS i zmiany polegające na obniżeniu wibracji silnika, wprowadzeniu dodatkowego obiegu powietrza, obniżenie i redukcja spalin, mocowanie tłumika, ale przede wszystkim CBS. Zatem ten z 99 roku nie może mieć CBS - a ma naklejkę. Albo ktoś przykleił bez orientu, albo jest to jakaś grubsza sprawa i lepszy cwaniak. Najlepiej umówić się na jazdę, co też nie daje 100 proc.gwarancji. Ciekawe co powie gość z Warszawy na propozycję próbnej jazdy?
aftys6 - Wto Gru 08, 2009 12:53
:
CBS był bodajrze od 2001 albo 2002.

Układ był już na zaciskach Nissin.

Co do przebiegów to są one jakieś śmieszne. Ja kupowałem w 2007 devilke i miała 44 tys. Jakoś mało jak na francję. Teraz po 2 pełnych sezonach mam juz 71 tys.
Killu - Wto Gru 08, 2009 15:50
:
Proponuję zrobić takie kompendium wiedzy na temat Deauville... Co w jakim roku się zmieniało etc.

Warto też pamiętać, że pierwsza rejestracja i data produkcji, to dwie różne rzeczy a mimo wszystko w urzędach często są traktowane zamiennie :/

Co do przebiegu, to ja nie zwracałbym na to większej uwagi... A szukając sprzętu mającego za sobą około 10 lat raczej nastawiałbym się na poszukiwanie większego przebiegu! A dlaczego? Ano dlatego, że większy przebieg jest bardziej prawdopodobny i zmniejsza nieco potencjalne ryzyko, że przy sprzęcie ktoś kombinował! Taka moja teoria...
yacey - Wto Gru 08, 2009 16:13
:

Mysle, ze jednak w urzedach rozrozniaja date produkcji od daty pierwszej rejestracji. A odnosnie wieku motocykla i przebiegu to sie zgadzam, choc bywaja i wyjatki. Zapewne takim bedzie moja devilka. :D
Killu - Wto Gru 08, 2009 16:35
:
Yacey, wiem bo wielu znajomych odmłodziło sobie w taki sposób o rok samochody sprowadzone z za granicy! Takie akcje naprawdę mają miejsce!
aftys6 - Wto Gru 08, 2009 16:58
:
1998 - początek produkcji. RC37, dostępne moce: 34, 50, 56 KM

1999 - seryjny immobilaizer, inny kształt schowka na rękawice

2002 - 3 tłoczkowe przednie zaciski Nissin, zintegrowany układ hamulcowy, zwiększona pojemność kufrów o 9 litrów, odchudzone tłoki, zastosowanie nieregulowanego katalizatora i systemu dopalania spalin.

2004 - światła włączają się na stałe po przekręceniu kluczyka, światła awaryjne. Pojemność akumulatora zwiększona z 9 na 11,2 Ah

2006 - Całkowita modyfikacja, wersja RC 52, moc silnika 65 Km, 4 zawory na cylinder, wtrysk paliwa, pojemność zwiększona do 680 ccm. Regulowany katalizator - norma Euro 3. Zwiekszona pojemnośc kufrów o 10 l, całkowicie przebudowana buda. Dostępny model z ABS.

To tak w skrócie.

Założyłem konto na polskajazda.pl i postaram sie zrobić tam mała encyklopedię devilki.
Killu - Wto Gru 08, 2009 17:05
:
Moje gratulacje! Takie informacje odnośnie specyfikacji powinny znaleźć się w nowym temacie i zostać przyklejone 8)

?wietna robota!
aftys6 - Wto Gru 08, 2009 18:00
:
Jakby ktoś miał troche pojęcia o pisaniu stron można by utworzyć stronke na jakims darmowym serwisie gdzie byly by tylko czysto techniczne, potwierdzone informacje, skany ksiązek obsług itd.
Fidel - Wto Gru 08, 2009 22:00
:
Niemcy są z tego znani, że im się nie da przetłumaczyć, że jest data produkcji i rejestracji. Dla nich to jest jedno i to samo.
yacey - Wto Gru 08, 2009 22:17
:

2008 - wprowadzono pieciostopniową regulację wys. szyby

PS

A nie lepiej zostawić tą encyklopedię Devilki tutaj, niż zakładać całkiem nową stronę? Byłoby wszystko w jednym miejscu.

To oczywiście tylko mała sugestia.

:) :)
damikss - Sro Gru 09, 2009 23:28
:
znam tego MISKA Z NYSY , kupowalem u niego devilke w tamtym roku. przez telefon pociskal taki kit i w opise ze motor jak igla .jedno co bylo na plus to ze przebiegi orginalne .daruj sobie dobrze Ci radze .wszytko szykowane na handel nawet oleju w silniku nie bylo dekle popsikane sprajem ogolnie wszytkie motory to hmmm .wymagaja sporo wkladu finansowego. mozesz ryzykowac ale musisz ogldac bardzo dokldnie . oni jezdza po wiochach i biora z belgi wszytkiew wraki. jezli opusi Ci sporo cene i nie sugeruj sie tym co mowi przez telefon ,klamie .jezeli masz blisko mozesz ogladac . w robieniu zdjec sa bardzo dobrzy, na zywo okazuje sie inaczej. z drugiej strony to handlaz ,sprzedac by wlasna matke potrafil.nie napalaj sie i ogladaj .ogolnie chyba maja duzo farby w sprayu bo wszytko psikaja .
TomekT - Czw Gru 10, 2009 23:11
:
Witam, właśnie tak jak piszesz dzwoniłem do niego dzisiaj i wszystko się zgadza jak mówisz gostek trochę nawala że jeżdżący ideał a jak pytam o ile puści to mówi że może sporo, to jak taki ideał to czemy chce wogóle opuszczać cenę :roll:

Pozdro
doxy - Pon Lut 08, 2010 23:06
:

Czyli w/g tej wiedzy ta http://allegro.pl/item911779392.html powinna mieć zaciski czarne tak ? kurde w sumie ładna ....
BartekOpole - Pon Lut 08, 2010 23:24
:
Sprzęt prezentuje się bardzo efektownie widać ze właściciel dba/dbał o moto. Cena też wydaje sie być adekwatna do sprzętu. Pozostaje jedynie rozbić świnkę, pojechać wziąć i po kłopocie. :D
math1982 - Pon Lut 08, 2010 23:28
:
Kształt kufra też jest taki jak w modelach starszych niż 2002.
Gregory - Pon Lut 08, 2010 23:30
:
Oj, ta z 2003 to na 100% nie jest.

Jak ktoś chce 100% oryginał bez ściemy, to polecam tą:

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=M1707232

Byłem, oglądałem ją 30 min po tym jak ją przywieźli. Jeszcze nie umytą. Nie jest lakierowana. Kufer bardzo zadbany ze światłem stopu - fajnie rozwiązane styki. Trzeba tylko odkleić ten badziewny termometr. Książkę serwisową miałem w rekach.

Kupiłem od nich swoją Deauvilkę w grudniu - wszystko ok, zero ściemy. Dokładnie tak jak mówili, stan motocykla był nawet lepszy niż myślałem.

Wcześniej oglądałem moto u tego Miśka z Nysy - potwierdzam, totalna porażka, ZERO zaufania do kolesi, Deauvilka mocno zfatygowana, wymijające odpowiedzi na pytania.
doxy - Pon Lut 08, 2010 23:53
:
Kurde upolowanie laluni w dobrym stanie z roczników powyżej 2002r to graniczy widzę z cudem .... no nic szukamy dalej....
BartekOpole - Wto Lut 09, 2010 09:47
:
Gregory ta czerwona to sprzęt przywieziony o którym mi mówiłeś ?. No jesli tak to faktycznie dziś nie miałbym srebrnej tylko czerwoną z Kędzierzyna Koźla :D :D
Gregory - Wto Lut 09, 2010 16:42
:
To ta.

:)
doxy - Wto Lut 16, 2010 18:18
:

klient nasz pan nie podobały mi się złote zaciski to jeszcze przed końcem aukcji są już nowe foty i czarne zaciski :)
Gregory - Wto Lut 16, 2010 19:22
:
No, to niezła ściema z tymi zaciskami - zmiana z brembo na nissina?

CBSa też wszczepił?

Kufry sprzed 2002.

Kombinacje, kombinacje, kombinacje...
doxy - Sro Lut 17, 2010 01:17
:
no dokładnie kombinacje.... ale szczerze mówiąc to pierwszy raz spotykam się żeby zmienić tak motocykl w trakcie trwania aukcji :D ciekawe gdzie się sprzedający wyedukował odnośnie zacisków .... nie chce się czepiać ale czy wersje z tymi zaciskami nie miały na błotniku jeszcze naklejki Combined Brake System jeśli tak to polecam sprzedającemu kolejną korektę sprzętu :P

no ale cóż bezczelność sprzedających przekracza wszelkie granice ostatnio byłem w komisie oglądać jedną devi ale niestety po oględzinach głebszych i rozmowie o tym egzemplarzu zrezygnowaliśmy z zakupu no cóż trudno...

Sprzedający nie dając za wygraną polecał mi i zachwalał yamahę FZ6 Fazer no to podchodzę siadam oglądam kolo informuje ze moto leżało i tego nie krył, ja rysy obejrzałem (zresztą nie było ich dużo i same nie były spore) i zaakceptowałem sprawę generalnie moto bardzo ładnie się prezentowało pozycja miodzio, silnik na wtrysku , alu rama , przebieg że oryginalny słyszałem po stokroć razy 26000 no myślę sobie czemu nie :wink: więc jadę do domu dzwonie do mechanika i myślę sobie jadę jeszcze raz z nim niech ocenia, ale jeszcze z braku zajęcia postanowiłem poczytać o tym motocyklu no to cyk forum fazera czytam i coraz bardziej się nakręcam aż tu nagle cyk napotykam posta kolesia który też oglądał to moto ale zadał sobie więcej trudu i odszukał Włocha który je sprzedawał(motocykl posiada klubową wlepę oraz nicka usera) i zapał z miejsca ostygł :( poniżej zamieszczam linka do polskiego i włoskiego ogłoszenia sprzedaży tego egzemplarza :P

ZNAJD Różnice..............

http://www.motosky.pl/salon?view=detail&id=132

http://portobello.vistoep...500-265013.html

ehhh ta potęga internetu.....
sitars - Sro Lut 17, 2010 11:59
:
Czyli, w sumie wałek z przebiegiem. Jeśli przymknąć na to oko, to motocykl jest chyba w porządku. Najgorsze jest to, że handlarze w Polsce sami stworzyli "potwora" i nie dziwię się im, że kręcą przebiegi. U nas w kraju używane auto ma mieć 130tys, a moto ok 30tys., taki dziwny naród. Żeby było jasne, nie usprawiedliwiam ich, ale się im nie dziwię.

Pozdrawiam
ruthi7 - Sro Lut 17, 2010 22:19
:
Nie wiem, czy naleze do tej grupy nazwanej "handlarze" ale sprowadzam motocykle (co prawda ostatnio to juz chyba tylko hobbystycznie). Moze mi ktos wierzyc lub nie ale nigdy, przenigdy nie tknalem przebiegu w moto. Zawsze taki jaki kupilem taki byl wystawiony (ewentualnie nadrzucilem pare km). Nie mam tutaj zadnego interesu. Prawda tez jest, ze takich osob jak jest wiecej, a z mojego doswiadczenia wynika, ze najbardziej chachmeca wieksze komisy i sklepy ktore zyja tylko i wylacznie ze sprzedazy pojazdow.
kozi00 - Sob Lut 20, 2010 16:07
:
Witam .

Tez zdarza mi sie hobbistycznie sprowadzac motocykle i zdanie mam takie - Kazdy motocykl na alledrogo jest bezwypadkowy - choc jesli troche sie znasz to wiesz ze w Polsce 95 % jest motocyklami po jakiejs przygodzie a prawie kazdy motocyklista mial przynajmniej 1 wywrotke na parkingu wiec gdzie sie one podzialy ? Kazdy klient wymaga ze ma to byc motocykl od dziadka z 1 tys przebiegu bezwypadkowy - takie rzeczy to tyko w erze. Wiec podaz idzie za popytem i ten co z tego zyje musi opowiadac brednie klientowi ktory naczytal sie na forum jaki to ma byc idealny motocykl i wszyscy z forum takie maja . Naszczescie w innych krajach tak niema i tam motocykle maja faktyczne ceny oraz przebiegi i stany.

Ps. Ja robie tak jak mam motocykl igle to sprzedaja osobiscie a jak jest po wypadku ale dobrze naprawiony oddaje do komisu i nic mnie nie obchodzi co opowiadaja o tym motocyklu .
Borys - Sob Lut 20, 2010 17:08
:
Najlepsze sa pojazdy od dziadka, z malym przebiegiem, oczywiscie bezwypadkowe i bez zadnej bogatej przeszlosci.. Na Allegro pelno jest takich, wiekszosc z zachodniej europy. Wyglada na to, ze tam spoleczenstwo sie tak szybko starzeje, ze jak tylko mlody kupi sobie pojazd, juz staje sie dziadkiem :) .

Nie zmienia to faktu ze te okazy, ktorych wlascicielem jest przygluchy, niedowidzacy czlowiek pamietajacy dobrze manewry na froncie II wojny swiatowej, sa wyjatkowo zadbanymi egzemplarzami, co jest niewatpliwym atutem przy ich sprzedazy :P

http://www.youtube.com/watch?v=4pCfmqO197A