Forum Honda NTV

Powitalnia - Tomek wita

tom72 - Czw Sty 08, 2015 15:15
: Temat postu: Tomek wita
Witam wszystkich. Mieszkam w Świeciu kujawsko-pomorskie. Od wtorku jestem ''szczesliwym'' posiadaczem nt 650 deauville. Pewnie zastanawiacie sie dlaczego napisałem w cudzyslowiu. Ponieważ po zakupie zaliczyłem glebe. Motor ogólnie bardzo fajny, gorzej z nogą która skończyła w gipsie. Pozdrawiam wszystkich
Kobrzak - Czw Sty 08, 2015 16:00
:
:shock: :shock: :shock:
Witaj!
Nieźle się urządziłeś! :( Nie martw się ja pojeździłem 2 miesiące i połamałem obojczyk :D Nie miałeś potem gadania "motoru Ci sie zachciało to masz!" ? :mrgreen:
Powiem Ci tak: dobrze, że teraz a nie tuż przed sezonem :) Akurat się na sezon wyleczysz :)
A moto ucierpiało?

Gratulacje wyboru :)

I zdrowia Ci życzę! :)
tom72 - Czw Sty 08, 2015 16:17
:
Kobrzak napisał/a:
:shock: :shock: :shock:
Witaj!
Nieźle się urządziłeś! :( Nie martw się ja pojeździłem 2 miesiące i połamałem obojczyk :D Nie miałeś potem gadania "motoru Ci sie zachciało to masz!" ? :mrgreen:
Powiem Ci tak: dobrze, że teraz a nie tuż przed sezonem :) Akurat się na sezon wyleczysz :)
A moto ucierpiało?

Gratulacje wyboru :)

I zdrowia Ci życzę! :)

Osobiście się trochę zniechęciłem. chociaż po upadku jechałem dalej. Jechałem bardzo wolno nowa maszyna to trzaba mieć respekt. Co do motoru to połamałem lewy boczek. bardz szkoda bo motorek jest bardzo zadbany , atera bedzie mnie to troche kosztowało zeby przywrocić go do poprzedniego stanu . Pozdrawiam
Killu - Czw Sty 08, 2015 16:35
:
Witam na pokładzie i szybkiego powrotu do zdrowia :D

P.S. Ja od dawna uważałem, że najbardziej spektakularne gleby są przy prędkościach niemal parkingowych. Bo jak wypadasz poza asfalt lecąc około 200 to się nic nie dzieje :P

PozdRR
kudlaty - Czw Sty 08, 2015 17:12
:
Witaj, szybko zdrowiej i nie zniechęcaj się. :-D

Devila to wdzięczny sprzęt i jak się z nią lepiej zapoznasz to dopiero zaczniesz czerpać radość z jazdy.
szyszkowiecki - Czw Sty 08, 2015 18:30
:
Lewa w Górę!
Dobra wiadomość jest taka, że nie Ty pierwszy. Zła natomiast - nie ostatni. Myślę, że wielu z nas tak miało i ja też, grunt to się nie zniechęcać, tylko rozmyślać o ogarnięciu rumaka i przyjemności z jazdy. Wracaj do zdrowia i na szosę! :mrgreen:
scorpio70 - Czw Sty 08, 2015 21:28
:
... rany, nie zapie...laj tak :-)
Szybkiego wyzdrowienia życzę
Kobrzak - Czw Sty 08, 2015 21:40
:
tom72 napisał/a:
Osobiście się trochę zniechęciłem. chociaż po upadku jechałem dalej.

Musisz przywyknąć, bo jakieś gleby w motocyklu zawsze się mogą przydarzyć. Nie zawsze z Twojej winy dlatego nie zniechęcaj się! :) Pomyśl co by było gdybyś na crossie jeździł :D

tom72 napisał/a:
Co do motoru to połamałem lewy boczek. bardz szkoda bo motorek jest bardzo zadbany , atera bedzie mnie to troche kosztowało zeby przywrocić go do poprzedniego stanu

Jeśli znajdziesz dobrego speca od spawania plasticzków to zrobi Ci to tak że po lakierowaniu nie będzie śladu. Chyba, że nie jesteś aż takim pedantem wyglądowym i wystarczy Ci lekkie przylakierowanie żeby tak spawu nie było widać i tyle :) Trochę będzie się różnił kolorem ale cena o ile mniejsza. Ja też miałem malować całe moto w tym roku ale doszedłem do wniosku, że przy moim doświadczeniu i motocyklu jakim jest Devi gleba może się jeszcze zdarzyć zanim się nauczę dobrze. Więc na ten rok "zaleczam" rany, żeby ew w przyszłym pomalować cały. Głupio by było teraz na wiosnę pomalować, a w niedługo potem zaliczyć jakąś glebe i kląć na siebie za tyle kasy :)
Krwawa_Stefania - Pią Sty 09, 2015 13:56
:
Cześć :) Niech takie drobne wpadki Cię nie zniechęcają. Do rozpoczęcia sezonu się wygoi! ;)
Skorpionwr - Pią Sty 09, 2015 14:07
:
Cześć.
Trzeba być twardym. Devilka dla rozpoczynających przygodę z motocyklem wcale nie jest lekka. Praw fizyki się nie zmieni.
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę.
Merr-Sonn - Pią Sty 09, 2015 16:19
:
Cześć. Pozdrówka z Torunia. Ja też mam przed sobą pierwszy sezon więc jestem z lekka pełen obaw ale do odważnych świat należy :D .
slavkc - Sob Sty 10, 2015 18:02
:
Witamy gronie 'gleboznawców", ja taż miałem po miesiącu przygodę przy 70, bo zakręt jakoś się 'wyprostował. :grin:
DorDaw - Nie Sty 11, 2015 09:55
:
Witaj, jak się nie wywrócisz to się nie nauczysz , no cóż ryzyko wpisane w te hobby .
Powrotu do zdrowia :mrgreen:
RedGuy - Nie Sty 11, 2015 13:51
:
Witaj. Odnośnie gleby ja swoją zaliczyłem na początku poprzedniego sezonu. Jeszcze dobrze ziemia nie wyschła po śniegu a zachciało mi się po podwórku przeturlać. Przejechałem 2 może 3 metry, na szczęście bardzo jej nie połamałem.
Puzon - Nie Sty 11, 2015 14:07
:
Witaj :mrgreen:
Szybkiego powrotu do zdrowia :mrgreen:
greno - Nie Sty 11, 2015 14:11
:
Witaj ! I zdrowiej :wink:
tom72 - Nie Sty 11, 2015 21:25
:
Witam . Chciałem podziękować za słowa otuchy . Wczoraj już nie wytrzymałem i pokuśtykałem do motorku. Miałem wielką ochotę chociaż posłuchać jej pięknego brzmienia.
Kobrzak - Nie Sty 11, 2015 21:46
:
tom72 napisał/a:
Miałem wielką ochotę chociaż posłuchać jej pięknego brzmienia.

z tym to akurat nie Ty jeden tak masz :D Takich tekstów na forum przewijały się już setki hehe
ARTURO 72 - Pon Sty 12, 2015 09:56
:
Witaj !
Zdrówka!!
mrok31337 - Pon Sty 12, 2015 11:03
:
Cześć
piotrjacek77 - Sro Sty 14, 2015 19:54
:
Powitać. LwG.
sgtcop13 - Sro Sty 14, 2015 22:08
:
Trzeba przyznać, że "wejście" w motocyklową przygodę miałeś ostre :wink:

Jak to ktoś tu pisał; motocykliści dzielą się na tych co mieli "glebę", albo dopiero mieć będą. Więc Ty jesteś już "po" :mrgreen:

Ja na moto jeszcze nie miałem gleby, ale w młodości jak jeździłem motorowerem, to zakręt mnie oszukał i połamałem sztachety w płocie. Dla uspokojenia się zaliczam to jako oficjalną glebę, a motorower czy motocykl to prawie to samo.....

Reperuj zdrowie i maszynę, bo wiosna idzie.

Nie krępuj się, opowiedz jak Twoją glebę skomentowała ładniejsza "połówka", troche byśmy się pośmiali....... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tom72 - Czw Sty 15, 2015 12:51
:
zaliczoną glebę widział syn. bardzo to przeżył. Zona dowidziała się po powrocie do domu. Była bardzo zdenerwowana ale nie zadawała żadnych pytań ani nie było tekstu "masz co chciałeś" . Po prostu wie że jestem rozsądny a gleba była spowodowana brakiem doświadczenia i obycia się z tym motorem. Pozdrawiam