Forum Honda NTV

Powitalnia - Cześć

kubap - Sob Kwi 28, 2012 15:53
: Temat postu: Cześć
Kłaniam się wszystkim forumowiczom z Poznania.
Ja - początkujący na dużym motocyklu, debiutujący w roli posiadacza Hondy Deauville (2003), wiekiem - "w połowie" (40).

Z pozdrowieniami
Kuba
greno - Sob Kwi 28, 2012 16:58
:
Cześć! Powitać kolegę!
haidi - Sob Kwi 28, 2012 17:12
:
witaj :)
bedur - Sob Kwi 28, 2012 18:24
:
Cześć Kolego, tych "w połowie" jest więcej :mrgreen:
manius - Sob Kwi 28, 2012 18:29
:
Witam kolegę.Także połowa z Małopolski
DorDaw - Sob Kwi 28, 2012 20:22
:
Witaj kolego , to co, ja już po połowie ? Czy cóś? :evil:
Borys - Sob Kwi 28, 2012 21:39
:
Prawie połowa spod Wrocka wita! :P
walus - Nie Kwi 29, 2012 08:47
:
Witam na forum . :grin:
kudlaty - Nie Kwi 29, 2012 11:13
:
Cześć, :mrgreen: :twisted:
RadRas - Nie Kwi 29, 2012 11:43
:
Cześć coraz większa grupa z Poznnia i okolic :mrgreen:
Killu - Nie Kwi 29, 2012 12:21
:
Witam na pokładzie :) Fajne powitanie ;)
pappuu - Nie Kwi 29, 2012 19:06
:
Witaj!
andrut78 - Nie Kwi 29, 2012 20:06
:
Witaj wśród swoich :)
Skorpionwr - Nie Kwi 29, 2012 20:39
:
Witam Kolegę.
jozjag - Pon Kwi 30, 2012 05:21
:
Cześć
sitars - Pon Kwi 30, 2012 07:47
:
Cześć.
kura - Nie Wrz 16, 2012 22:20
:
Witam.
I jak po niespełna 5-ciu miesiącach sprawuje się Deauville"ka? A Ty? Jakieś przemyślenia? Ja również jestem początkujacy, a nawet gorzej... dopiero 9 października mam egzamin na prawko.
Na kursie jeżdżę YBR 250, ale wydaje mi się trochę "przysłaba" z kolei Deauville baaaardzo mi się podoba. Oczywiście to że mi się podoba nie ma nic wspólnego z tym czy sprezentuję ją sobie na pierwsze moto. Jestem na etapie określenia co mogę i z czym dałbym sobie radę. Mam okazję kupić z pewnej ręki CBF600N "zdławioną" do 34 KM. Co sądzicie o takim czymś na pierwsze moto?
Pozdrawiam
Killu - Pon Wrz 17, 2012 07:37
:
kura, CBF, to faka deauville z łańcuchem, silnikiem R4 i z gorszą ochroną przed wiatrem. Jeżeli mówimy o 600, to nie widzę powodów, dla których masz nie być zdecydowany na CBF...
kura - Pon Wrz 17, 2012 09:50
:
Killu napisał/a:
kura, CBF, to faka deauville z łańcuchem, silnikiem R4 i z gorszą ochroną przed wiatrem. Jeżeli mówimy o 600, to nie widzę powodów, dla których masz nie być zdecydowany na CBF...

Killu. Dzięki... szczerze mówiąc na początek trochę się boję tych plastików i wagi, które ma Deuville. Zdaję sobie sprawę, że nie obejdzie się przez pierwsze 1-2 sezony bez kilku szlifów albo choćby upadków na parkingu dlatego ta "goła" CBF600 jest myślę dobrym rozwiązaniem na początek. Poza tym tak jak napisałem ona jest ograniczona do 34 KM - jeździła nią dziewczyna, która miała uprawnienia A1 - więc to chyba jeszcze lepiej dla takiego nowicjusza jak ja.
kubap - Pon Wrz 17, 2012 11:31
:
kura napisał/a:
Witam.
I jak po niespełna 5-ciu miesiącach sprawuje się Deauville"ka? A Ty? Jakieś przemyślenia?(...) Jestem na etapie określenia co mogę i z czym dałbym sobie radę. Mam okazję kupić z pewnej ręki CBF600N "zdławioną" do 34 KM. Co sądzicie o takim czymś na pierwsze moto?
Pozdrawiam

Po tych kilku miesiącach mam same dobre przemyślenia :) . W każdym razie jeżeli chodzi o sam model motocykla. Gorzej - jeżeli chodzi o jego stan (ale to już moja wina - trochę dałem się nabrać przy zakupie).

Zacznę od plusów:
- faktycznie jest solidny, oszczędny (paliwo), pewny i niezawodny,
- bez większego przygotowania wybrałem się do Genui i z powrotem na kilkudniową wycieczkę, bez najmniejszych problemów,
- odbyłem kilka tras po kraju, takich 250-400 km, również bez zarzutu,
- bardzo łatwo się prowadzi, jest przyjazny i wybacza błędy (na jednej z alpejskich przełęczy na serpentynach pokazał co potrafi),
- jednocześnie nie ma najmniejszych problemów z przeciskaniem się w miejskim ruchu.

Minusy (związane z moim egzemplarzem):
- wskazania licznika powinienem przy zakupie przemnożyć przez 3, głupi byłem, nie zauważyłem,
- okazało się, że bierze olej (jestem na etapie poszukiwania przyczyn) - i to dość dużo,
- szukam wciąż przyczyny charakterystycznego, przerywanego szumu przy przednim kole (obstawiam wygiętą tarczę).

CBF to moim zdaniem bardzo dobry pomysł, zwłaszcza jeżeli możesz kupić sprawdzony egzemplarz.

Pozdrawiam
Udanego egzaminu!

Kuba
Killu - Pon Wrz 17, 2012 17:00
:
Deauville ma w standardzie gmole, dzięki czemu większość paciaków kończy się na podrapanej pokrywie kufra i osłonie gmola.