Forum Honda NTV

Powitalnia - Witam zacne grono.

Łowiec - Pon Kwi 16, 2012 00:14
: Temat postu: Witam zacne grono.
W dniu dzisiejszym wystawiłem na sprzedaż i sprzedałem yamahę xj 600 51J z roku 1986 i chyba zakończyłem moją przygodę z firmą yamaha. Mam na karku za chwilę 57 lat a w głowie to jak gdyby od podanej cyfry odjąć 30.Mieszkam nieopodal Wejherowa i w zamyśle mam nabycie w miejsce po yamaszce hondy ntv 650 revere bo-silnik fałka,napęd wałkiem i ogólnie sprzęt z dobrą opinią użytkowników.Wynikiem tych wszystkich zdarzeń jest moja wizyta na tym forum gdzie spodziewam się zastać miłą atmosferę i życzliwych oraz wyrozumiałych forumowiczów oraz adminów.Po cichu liczę na bezbolesne przyjęcie do grona użytkownikow.
DorDaw - Pon Kwi 16, 2012 08:26
:
Witaj Młodzieńcze

Łowiec napisał/a:
gdzie spodziewam się zastać miłą atmosferę i życzliwych oraz wyrozumiałych forumowiczów oraz adminów

doooobrze trafiłeś :mrgreen:
Borys - Pon Kwi 16, 2012 09:16
:
Witaj Kolego!
Dobrze trafiłeś! A miła atmosfera na Forum to niemalże przymus, inaczej Admin grozi palcem albo robi nam jeszcze gorsze rzeczy :P . Tak więc staramy się wszyscy i jakoś już nam to w krew chyba weszło... :)
Pozdrawiam i życzę szczęścia w poszukiwaniach.
Borys.
walus - Pon Kwi 16, 2012 09:23
:
Witam z wielkopolski . :smile:
pappuu - Pon Kwi 16, 2012 09:47
:
Witaj! Z tym bezbolesnym przyjęciem to może być różnie. :mrgreen:
Skorpionwr - Pon Kwi 16, 2012 10:43
:
Witam Kolegę.
Tak jak piszą koledzy, atmosfera tu jest przednia.
Zapraszam na forumowy zlot.
Łowiec - Pon Kwi 16, 2012 12:46
:
Na zlocik bardzo chętnie-jeżeli będę miał na czym.Myślę,że do tego czasu coś wypatrzę.Może jakieś sugestie w sprawie sprzęta?
markali - Pon Kwi 16, 2012 13:03
:
Witaj Łowiec!
sitars - Pon Kwi 16, 2012 14:55
:
Witaj.
manius - Pon Kwi 16, 2012 17:24
:
Witam.Pozdrowienia z małopolski
andrut78 - Pon Kwi 16, 2012 18:35
:
Witaj wśród swoich :)
bedur - Pon Kwi 16, 2012 18:38
:
Witej Kolego i zadowolenia z podjętej decyzji :mrgreen:
Padre - Pon Kwi 16, 2012 19:46
:
Witam kolegę i życzę owocnych poszukiwań :cool:
kresek - Pon Kwi 16, 2012 20:00
:
witam
edek - Pon Kwi 16, 2012 20:05
:
Witam.
Killu - Pon Kwi 16, 2012 23:26
:
Witam na pokładzie!

Jakieś sugestie!? Nie przejmuj się przebiegiem ani rocznikiem. Jak będzie ładnie cykać i prosto jechać a także cena będzie adekwatna, to bierz :)
kudlaty - Pon Kwi 16, 2012 23:48
:
Cholera i znowy Borys wszytko napisał. Pozostało tylko przywitać co niniejszym czynie :-)
Jacenty - Wto Kwi 17, 2012 13:00
: Temat postu: Witam serdecznie
Witam i zapytam czym się Yamaszka naraziła? IMO Hondzia o której myślisz też nie jest doskonała, chociaż z pewnym doświadczeniem w majsterkowaniu wydaje się być dość wdzięcznym sprzętem do przeróbek. Pozdrawiam i szerokości.
Łowiec - Sro Kwi 18, 2012 00:22
:
Rozstanie z yamahą nie jest spowodowane jakimś przykrym zdarzeniem a wręcz przeciwnie.Miałem dwie yamaszki-pierwsza byla xj 900 F z 1992r.Jeżdziłem ją przez 7 lat i złego slowa nie mogę powiedzieć.Następnie kupiłem lżejszą xj 600 51J z roku 1986.Technicznie bez zarzutu ale ten łancuch-smarowanie, mycie ,naciąganie.Brudna felga i opona.Zatęskniłem za wałkiem i wybór padł na ntv.Podałem,że rozstanie z yamahą jest raczej definitywne tylko i wyłącznie z tego powodu,że jest jeszcze kilka marek motocykli do objeżdżenia.
ARTURO - Czw Kwi 19, 2012 07:25
:
Witam . Masz rację w naszym wieku , chociaż jestem trochę młodszy :razz: , kto by się schylał by grzebać przy łańcuchu . Ja właśnie posiadam Revere 89r , prawie zabytek , ale niektóre młodsze nie dają jej rady :mrgreen: i pod względem wizualnym i technicznym .
Ogólnie to motocykl ciężki do zajechania a jeżeli już to do naprawienia.
gelorad - Czw Kwi 19, 2012 14:41
:
A żona mi delikatnie sugerowała że za stary jestem. Uleczyłeś mnie, a ja uleczę ją tym wątkiem :mrgreen:

Witaj!
endriu - Pią Kwi 27, 2012 21:23
:
Witaj i życzę dobrego zakupu
Borys - Pią Kwi 27, 2012 21:56
:
Za stary na motocykle to będzie już tylko ten, który nie będzie ze starości miał siły się na niego wdrapać...
Panowie przypomnijcie mi, na II Łojach przyjechał do nas w odwiedziny przesympatyczny starszy Pan z małżonką na wielkim BMW RT. Z tego co pamiętam to był ojciec jednego z naszych kolegów. Wybaczcie, to był mój pierwszy zlot i pod tym wielkim wrażeniem nie zapamiętałem.
W każdym razie gość zrobił na mnie ogromne wrażenie. Niby na głowie resztki siwych piór a w metryce cyfry straszą, a ten z tego co pamiętam narzekał na RT-ka że słaby, ale w garażu już stoi nowy GoldWing... Jest to więc dowód, że pojęcie "za starego na motocykle" siedzi tylko i wyłącznie w głowie takiego marudzącego pacjenta! :)
Killu - Nie Kwi 29, 2012 12:28
:
Dokładnie! Jak pisał Fidel "kto chce- znajdzie sposób, kto nie chce - znajdzie powód".