Forum Honda NTV

Powitalnia - SoRock z MotoJarów odnalazł wreszcie polskie forum NTV!

sorock - Pon Mar 19, 2012 17:58
: Temat postu: SoRock z MotoJarów odnalazł wreszcie polskie forum NTV!
Opowiem szybko jak było:
Gdy kupiłem w 2004 moją pierwszą NTVkę szukałem polskiego forum jej poświęconego, ale bezskutecznie. Znalazłem jedynie dość ciekawe forum londyńskich kurierów, którzy, jak zapewne wiecie, bardzo sobie cenią tę maszynę.
Stwierdziłem, że tak doskonały i użytkowy produkt zapewne po prostu nie wymaga specjalnego forum poświęconego jego marce. I w takiej świadomości trwałem do niedawna.

W międzyczasie rozwinąłem dzięki NTVce swoją pasję podróżniczą, o której, jak widzę, już trochę na tym forum było wspominane. Bardzo mnie to cieszy.

Moje NTVy:
1. 1997 obecnie garażuje w San Diego, Kalifornia. Najpierw jeździł po Europie. Potem był w Mongolii, Chicago, na Alasce, a teraz szykuje się na podbój płd-zach. Stanów USA.
2. 1995 kupiony jako "klon" 1-ki aby służył na miejscu (Wrocław) do większych i mniejszych wypadów oraz dojazdów do pracy.

Dla porządku podam adres, gdzie są relacje, galerie i filmy poświęcone m.in. moim podróżom na NTV:
www.motojary.com
Moją "specjalizacją" jest robienie filmów z wypraw. Tutaj znajdziecie wszystkie moje publikacje:
http://vimeo.com/user2431846

Powrót do historii pojawienia się tu: No i nagle na Targach motocyklowych we wrocławiu (w zeszłym tygodniu) podchodzi do mnie Borys: gadka i zaprasza na forum. :)

Zatem tyle. Mam nadzieję, że będę mógł w jakiś sposób wzbogacić Wasze forum moim zaistnieniem. Służę pomocą w szczególności w zakresie organizacji dużych wypraw :)
Borys wspomniał mi o zlotach, jakie organizujecie. Może kiedyś uda się poznać Was w większym gronie osobiście?
Z góry przepraszam jeśli nie będę mega aktywny forumowo. Z pewnością mogę obiecać mega aktywność w siodle NTVa!
manius - Pon Mar 19, 2012 18:55
:
Witaj Sorock.Turystyka motocyklowa jest piękna i ciekawa.Pozdrawiam.
pappuu - Pon Mar 19, 2012 20:05
:
Witaj! Śledziłem w przerwie między sezonami Wasze podróże bliższe i dalsze.
Z wyprawy do Mongolii zainteresował mnie temat wymiany opon na typowo terenowe.
Ciekaw jestem wyników i wniosków z tego eksperymentu.
ronin - Pon Mar 19, 2012 20:10
:
Powitać! :grin:
andrut78 - Pon Mar 19, 2012 20:47
:
Witaj wśród swoich.

Muszę przyznać, że pod wpływem Twoich relacji sam zaczynam się w ADV pchać - a przy najmniej mam taki zamiar.
markali - Pon Mar 19, 2012 21:51
:
Witaj! Super zdjęcia - takie wyprawy to coś pięknego!
Skorpionwr - Pon Mar 19, 2012 22:13
:
Witaj.
Chylę czoło.
Killu - Pon Mar 19, 2012 23:05
:
Wita na pokładzie! Chciało by się powiedzieć nareszcie :P Borys, dobra robota :D
ARTURO - Wto Mar 20, 2012 09:10
:
Witam i podziwiam konkretne wyprawy. Jest co zazdrościć .
sorock - Wto Mar 20, 2012 10:31
:
Dziękuję za ciepłe przyjęcie.
Wierzę, że moje relacje z wypraw będą dla Was przede wszystki źródłem inspiracji (albo i antyinspiracji! ;) ).
Tak było, kiedy ja oglądałem relacje innych zanim sam zabrałem się do roboty :)
I tak pozostało do dziś.

pappuu napisał/a:
Witaj! Śledziłem w przerwie między sezonami Wasze podróże bliższe i dalsze.
Z wyprawy do Mongolii zainteresował mnie temat wymiany opon na typowo terenowe.
Ciekaw jestem wyników i wniosków z tego eksperymentu.

Ten wątek rozwinąłem pod odpowiednim tematem:
http://hondantv.pl/forum/...p?p=51446#51446
sitars - Wto Mar 20, 2012 10:55
:
Witaj.
walus - Wto Mar 20, 2012 11:47
:
Witam na forum super, że dołączyłeś do naszego grona . :wink:
kudlaty - Wto Mar 20, 2012 12:05
:
Witaj :-)
radzieckii - Wto Mar 20, 2012 20:00
:
Witamy. Fajnie, że ludzie doceniają tak niepozorny sprzęt jak NTV i robią na nim WIELKIE rzeczy :mrgreen:
edek - Wto Mar 20, 2012 21:19
:
Witam.
Borys - Wto Mar 20, 2012 21:44
:
No witaj Michał, nareszcie!!! :)
My tu już obrabiamy Ci zaocznie tyłek od długiego czasu, wzdychając do zdjęć z Mongolii, kostek na felgach NTV-ki, łańcuchów zimowych na kołach czy dodatkowych światełek.
Co tu więcej pisać. Wrocław wita Wrocław!!! :P Dobrze mieć Cię tutaj!:)
Pozdrawiam!
Borys

P.S. Aaaa... i pozdrowienia dla tego co się po jajcach drapie :P (Filmik z MotoAmeryki Akt I genialny)
P.S. II Kiedy będziecie coś grali we Wrocku? Wpadłbym chętnie posłuchać!
gordon110 - Wto Mar 20, 2012 21:49
:
Witaj

z takim doświadczeniem jak twoje myślę że nie opędzisz się od pytań i próśb o opinie.

Wielki szacun
sorock - Sro Mar 21, 2012 08:13
:
Borys napisał/a:
My tu już obrabiamy Ci zaocznie tyłek

Szczęśliwie tylko zaocznie ;)

Borys napisał/a:
P.S. Aaaa... i pozdrowienia dla tego co się po jajcach drapie :P (Filmik z MotoAmeryki Akt I genialny)

Dziękuję za przedpremierową recenzję. Już niedługo publikacja filmu. Myślę, że przed Świętami W. Dam znać.

Borys napisał/a:
P.S. II Kiedy będziecie coś grali we Wrocku? Wpadłbym chętnie posłuchać!

Pewnie przyszły sezon jesienno-zimowy. Teraz się zaczął "sezon chałtur"... ;) Dam znać jak będzie coś w tym temacie.
DorDaw - Sro Mar 21, 2012 08:43
:
Witaj sorock, i pozdrawiam :mrgreen:
Parabiker - Sro Mar 21, 2012 10:17
:
Witam serdecznie. Z pewnością przy ognisku na zlocie byłoby o czym opowiadać bo takie wyprawy to masa doświadczeń i ciekawych historii. Postaraj sie więc zaszczycić nas swoją obecnością :)
yacey - Sro Mar 21, 2012 10:37
:
Witam i podziwiam :smile:
Johny - Sro Mar 21, 2012 12:17
:
Witaj.
andrut78 - Sro Mar 21, 2012 19:06
:
sorock, Myślę, że na Łojach trzeba będzie specjalny wieczór podróżniczy zorganizować, na którym będziesz uraczał Nas swoimi opowieściami przy blasku ogniska.
sorock - Sro Mar 21, 2012 23:01
:
andrut78 napisał/a:
sorock, Myślę, że na Łojach trzeba będzie specjalny wieczór podróżniczy zorganizować, na którym będziesz uraczał Nas swoimi opowieściami przy blasku ogniska.

Właśnie rozpoznałem temat Łojów (Łoji?) i z żalem potwierdzam moją nieobecność w tym czasie w kraju. Zgodnie z planem z NTVem w kroczu i dłoniach będę wtedy przemierzał Monument Valley na granicy Arizony i Utah...
I to w pewien sposób niweluje powyższy żal ;)

Macie jekieś jesienne edycje zlotów? :) Długie wieczory sprzyjają wieczorkom opartym o wyświetlane materiały, snucia o przygodach, kontemplację często pozornie zdalnych klimatów... ;)
ADNAW - Czw Mar 22, 2012 07:25
:
sorock powitać i oczywiście jak top baba pozazdrościć troszkę wypraw ech
endriu - Pią Mar 23, 2012 22:09
:
Witaj, wspaniałe wyprawy.
Skorpionwr - Pią Mar 23, 2012 22:49
:
Zloty nasze są zawsze pod namiotem a jesienią pogoda może być mało przewidywalna. Zimno a dziewczyn mało to kto ma nas rozgrzewać. No może Duch Puszczy ale po nim jechać się nie da a i głowa boli jak się posmakuje za dużo. nie wspomnę, że poniewiera okrutnie. Generalnie jest jak kobieta, niby słodziutki i milutki a swoje i tak zrobi. Ci co byli w tamtym roku pewnie wszystko potwierdzą. :mrgreen: :razz:
Borys - Pią Mar 23, 2012 23:56
:
Skorpionwr napisał/a:
Ci co byli w tamtym roku pewnie wszystko potwierdzą.
...ja tam nic nie pamiętam :P :) :P
Skorpionwr - Sob Mar 24, 2012 21:51
:
Ba jak Masz pamiętać jak Pilnowałeś motura aby Ci części nie zarąbali. Przydybałeś towarzystwo jak Ci lagi już rozebrali :razz: Przecież chętnych stało pewnie z dziesięciu.
Borys - Sob Mar 24, 2012 23:03
:
Grunt, że miałem czym wrócić, a więc nikomu nie mam za złe :P
kermadec - Nie Mar 25, 2012 14:48
: Temat postu: Re: SoRock z MotoJarów odnalazł wreszcie polskie forum NTV!
Witaj na forum :) !

sorock napisał/a:

Gdy kupiłem w 2004 moją pierwszą NTVkę szukałem polskiego forum jej poświęconego, ale bezskutecznie.

Bo nasze istnieje dopiero od 21.08.2006r (musiałem się zalogować na stary adres by sprawdzić kiedy się za forum zabrałem :D ) ;) .
Początki były trudne, ale jak widać wszystko działa wyśmienicie. Forum jest aktywne, ludzie spotykają się na zlotach .... Miło jest :) .
mariov8 - Nie Mar 25, 2012 20:05
:
Witam serdecznie !!!!
Miramar - Nie Mar 25, 2012 21:04
:
Witaj ! :grin:
sorock - Pon Mar 26, 2012 16:42
:
Skorpionwr napisał/a:
Zloty nasze są zawsze pod namiotem

To kryterium bardzo mi się podoba.
Z przyjemnością udam się więc w najbliższym dogodnym terminie. Jest już data na 2013? ;)
Skorpionwr - Pon Mar 26, 2012 20:27
:
Jeśli Bóg da mi dożyć do tego czasu a Wójta nikt nie odwoła to pewnie jak w tym roku czyli początek lipca.
sorock - Pon Mar 26, 2012 20:47
:
Będę miał temat na najwyższej uwadze. ;)
pappuu - Pon Mar 26, 2012 20:51
:
Czyżby juz zaplanowana dłuższa trasa w terminie tegorocznego zlotu?
Jeśli tak to szkoda bo byłoby o czym pogadać. Parę patentów na doposażenie motocykla można podpatrzeć z Waszych wyjazdów.
Borys - Pon Mar 26, 2012 21:31
:
Michał, coś czuję że jak zawitasz na Łoje w końcu kiedyś, to się tam nie wyśpisz. Chłopaki Cię tam zamęczą pytaniami :) . Co ja mówię, nawet napić się nie zdążysz...
Jakąś mini relację online przewidujesz z tego wyjazdu czy dopiero po powrocie?
andrut78 - Pon Mar 26, 2012 22:51
:
Myślę, że trzeba by aby grupa Opolska spotkała się z grupa Wrocławską i grupą Śląską. Fajne by było - takie spotkanie forum południowego.
Borys - Pon Mar 26, 2012 23:08
:
Andrzej, jest to jakaś myśl. Tylko kto się podejmie organizacji?
No i termin taki, aby Michałowi pasowało, coby na gwałt nie musiał z tej Hameryki wracać :)
sorock - Wto Mar 27, 2012 07:02
:
[quote="pappuu"]Czyżby juz zaplanowana dłuższa trasa w terminie tegorocznego zlotu?[quote]
W poście z poprzedniej strony potwierdziłem, że mnie wtedy nie będzie w kraju.
MotoAmeryka Akt III będzie kolejną odsłoną eksploracji Ameryki jako całości. Jeszcze nie wiem czy zachowamy konwencję relacji online jak w poprzednich latach. Coś z pewnością będzie.

Co do spotkania: co się odwlecze, to nie uciecze. Róbcie normalnie swoje spotkania, a ja normalnie się dostosuję, zbiorę i już.
andrut78 - Wto Mar 27, 2012 07:55
:
Oto moja odpowiedź:

pappuu - Wto Mar 27, 2012 08:30
:
Na styczniowym spotkaniu grupy śląsko/dabrowskiej był plan odwiedzenia grupy opolskiej przy okazji topienia marzanny ale nic z tego nie wyszło.
Spotkanie części południowo-zachodniej (Śląsk-Opole-Wroclaw) to ciekawy pomysł wart dalszego drażenia.
Chyba wyszłyby "mini-Łoje" :mrgreen:
sorock - Wto Mar 27, 2012 10:37
:
... ZLOT WIECZNIE REMONTUJĄCYCH MOTOCYKLE?
Przecież to absolutne zaprzeczenie natury związanej z NTVem! :)
pappuu - Wto Mar 27, 2012 12:24
:
To jaki plan na tegoroczny wyjazd za "wielka wodę"?
Czyzby przejazd przez południowe Stany z zachodu na wschód?
Borys - Czw Mar 29, 2012 08:15
:
sorock napisał/a:
Przecież to absolutne zaprzeczenie natury związanej z NTVem!

No właśnie.. NTV-ką tam nie pojadę, bo kto mi uwierzy, że coś w niej remontuję... A Awoka tam ciągać nie będę, bo bidok nie dojedzie jeszcze i cały weekend zamiast się integrować będę holował go do domu :P .
Beemką też nie pojadę, bo mnie tam pewnie jajkami obrzucają :P .
sorock - Czw Mar 29, 2012 09:58
:
Jednym z głównych powodów, dla których cenię sobie NTVa jest właśnie brak potrzeby angażowania się w prace remontowe, a jedynie utrzymaniowe :)

pappuu napisał/a:
To jaki plan na tegoroczny wyjazd za "wielka wodę"?
Czyzby przejazd przez południowe Stany z zachodu na wschód?

Ciepło. Skupiamy się tym razem na południowo-zachonich stanach USA, bo tam jest największe nasycenie atrakcyjnych dla nas lokalizacji (Alrizona, Utah, Nevada, California i przecinająca to wszystko rzeka Colorado).
Zatem tego roku wielkie koło w tym obszarze.
haidi - Sro Kwi 04, 2012 20:58
:
Ja jeszcze w nawiązaniu do tematu: Cześć sorock ;)
sorock - Czw Kwi 05, 2012 18:11
:
haidi napisał/a:
Ja jeszcze w nawiązaniu do tematu: Cześć sorock ;)

No więc właśnie. Bardzo mi miło, haidi. ;)