Forum Honda NTV

Powitalnia - Witam z podkarpacia

snajper-psg1 - Pon Paź 03, 2011 18:02
: Temat postu: Witam z podkarpacia
Witam serdecznie wszystkich miłośników V-twinów :D
snajper-psg1 zawitał na kolejne forum :D
Coś o mnie? Przygoda z motorowerami tradycyjnie zaczęła się od Komarka, po zrobieniu prawka jedynie kategorii A spełniłem jedno z marzeń czyli stałem się posiadaczem motóra a więc WSK 125 M06B3. Po niej przyszedł czas na ETZ 250 i na niej spędziłem ten i poprzedni sezon ale wczoraj odjechała do kolejnego właściciela. Póki co plany na rozwijanie któregoś z hobby są różne, bo rowery to też moja wielka dwukołowa miłość ale na pewno kolejny motocykl prędzej czy później zakupię. Póki co w tej kwestii mam wiele pomysłów, supermoto, enduro, materiał na cafe racera, coś ryczącego z V-2 pomiędzy nogami i chromowanymi rynnami zamiast tłumików, planów wiele a portfel studenta póki co na żaden z nich nie ma.
Najbardziej ciągnie mnie jednak w kierunku w miarę taniego, niezawodnego motocykla szosowego, z wygodną pozycją za kierownicą (coś w rodzaju enduro) jakby dawał czasem polecieć kawałek na gumie to już ideał i w tym gronie oprócz np. BMW F 650 czy Yamahy TDM jest Honda NTV.
Już od paru lat mojej fascynacji motoryzacją chodzi mi po głowie. Widlasty twin, wał Kardana, monowahacz, przepiękne klasyczne zegary, wąski bak, same plusy i jak ja w ogóle mogę myśleć o innym motocyklu :D Dlatego sporo czasu spędzę na forum czerpiąc wiedzę na temat tego modelu. Jeśli jest jakaś osoba z podkarpacia która bywa w Rzeszowie łańcucie czy bliskich okolicach to byłbym BARDZO wdzięczny za możliwość przymiarki NTV-ki. Wtedy byłbym pewien czy tego szukam czy jednak muszę kierować się bardziej w stronę motocykli enduro.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
manius - Pon Paź 03, 2011 18:11
:
Witam kolegę . Oczywiście że NTV lub DEAUVILLE ale trochę droższe polecam.Życzę udanego wyboru i owocnych poszukiwań.Pozdrawiam.
walus - Pon Paź 03, 2011 19:22
:
Witam kolegę w wierze ,nie mogłeś lepiej trafić powodzenia w zakupie. :wink:
andrut78 - Pon Paź 03, 2011 19:36
:
Witaj wśród swoich, bierz NTV'kę jak w dym

Ja sam stwierdzam, że też mam jakieś takie zapędy, żeby NTV'ka BMW GS trochę przypominała :)
Powiem, że swego czasu bardzo mi się Transalp podobał, a szczególnie ten jego wysoki zbiornik, sprawia wrażenie jakby ten motocykl był większy niż NTV'ka. Ale jak postawić obok siebie oba motocykle to Transalp jest tylko wyższy, za to niski bak w NTV'ce zacząłem doceniać po przejechaniu paru tysięcy km. A w razie czego to jak dołożysz tankbag to wyjdzie na to samo, ale będzie o wiele praktyczniej niż w Transalpie.
kudlaty - Pon Paź 03, 2011 19:50
:
Czol(gi)em :mrgreen:

Coprawda latam Devilka, ale z tego co piszesz NTV-a w Twoim przypadku to jedyny sluszny wybor :mrgreen: :mrgreen: Powodzenia :!: :!:
DorDaw - Pon Paź 03, 2011 20:14
:
Witaj , powodzenia w zakupie , :mrgreen: dobrze trafiłeś :mrgreen:
Skorpionwr - Pon Paź 03, 2011 20:16
:
Witam Kolegę. Je też optowałbym za NTV.
Killu - Pon Paź 03, 2011 23:36
:
Witam! Co do tej jazdy na kole, to jest całkiem sporo lepszych do tego sprzętów.

Ale kosztami utrzymania, to chyba nic NTVa nie przebije ;)

PozdRR
ronin - Wto Paź 04, 2011 07:57
:
Witaj na forum!
Kamil20d - Wto Paź 04, 2011 18:18
:
Witaj wśród swoich :) NTV to świetny wybór, ale niestety do latania na gumie zupełnie się nie nadaje ;/. Poza tym ma same zalety z których trzeba korzystać :)
sgtcop13 - Wto Paź 04, 2011 21:40
:
Witaj!

Przymierz swój tyłek do tej z linku, masz ja pod nosem :wink:

http://otomoto.pl/honda-ntv-M2862838.html
DorDaw - Wto Paź 04, 2011 22:07
:
ładna i ubrana :mrgreen: sgtcop13, a Ty co planujesz zakupić :?:
snajper-psg1 - Sro Paź 05, 2011 00:23
:
Dziękuje wszystkim za miłe powitanie :D
andrut78 napisał/a:
Powiem, że swego czasu bardzo mi się Transalp podobał, a szczególnie ten jego wysoki zbiornik, sprawia wrażenie jakby ten motocykl był większy niż NTV'ka. Ale jak postawić obok siebie oba motocykle to Transalp jest tylko wyższy, za to niski bak w NTV'ce zacząłem doceniać po przejechaniu paru tysięcy km.

Miło słyszeć że porównanie wypada na plus dla NTV bo i Transalp mnie interesuje, silnik prawie ten sam ale pozycja za kierownicą chyba na + dla niego jeśli o komfort chodzi?
sgtcop13 napisał/a:
Witaj!
Przymierz swój tyłek do tej z linku, masz ja pod nosem :wink:

Mail do właściciela poszedł, może na przymiarkę i pogaduchy motocyklowe się da namówić ale niestety zebranie funduszy na NTV trochę mi zajmie.
A w kwestii słuszności wyboru NTV to faktycznie niezniszczalny sprzęt i tani w utrzymaniu z tego co czytałem. Myślałem żeby kupić go na lata, tak jak kupuje się pewny samochód który ma być przede wszystkim niezawodny. A druga maszynę tj. małego crossa czy cafe racera dokupił bym później żeby mieć coś do zabawy choć widzę że i na NTV można się wyszaleć na winklach.
Jak jest z akcesoryjnymi kominami, można uzyskać takie bardziej "chopperowate" basowe dudnienie? Bo jak słyszę większość armatur to jednak brzmieniem biją sprzęty typu NTV czy SV.
Killu - Sro Paź 05, 2011 08:13
:
Kamil20d napisał/a:
NTV to świetny wybór, ale niestety do latania na gumie zupełnie się nie nadaje ;/.

No może nie tak, że zupełnie się nie nadaje, ale znajdzie się do tego masa bardziej odpowiednich sprzętów ;)

Z klamki:
http://www.youtube.com/wa...nel_video_title

Z gazu:
http://www.youtube.com/watch?v=W8XvHIcz26w

snajper-psg1 napisał/a:
Myślałem żeby kupić go na lata, tak jak kupuje się pewny samochód który ma być przede wszystkim niezawodny. A druga maszynę tj. małego crossa czy cafe racera dokupił bym później żeby mieć coś do zabawy choć widzę że i na NTV można się wyszaleć na winklach.

No i to jest najlepszy plan. Na NTV można wszystko. Jeżeli ten motocykl sobie z czymś nie poradzi, to najprawdopodobniej wina leży po stronie kierownika ;) Cokolwiek sobie nie wymyślisz - NTV temu podoła... Tylko wiadomo, że nie zawsze będzie w danej dziedzinie mistrzem.

A co do samego dźwięku, to wszystko kwestia wydechu. Przecież ta sama jednostka jest w starej Shadowce ;) Moim zdaniem krótka pucha ze starszych roczników + wyciągnięty db-killer, to połączenie idealne... Tylko jak się grzeje motocykl o 3 w nocy pod blokiem, to sąsiedzi mogą być niezadowoleni :/

Analizując rynek wydaje mi się, że ciężko kupić motocykl tańszy w zakupie, tańszy w utrzymaniu, przynajmniej tak samo wierny i pancerny, jak NTV.

PozdRR
sgtcop13 - Sro Paź 05, 2011 16:37
:
DorDaw napisał/a:
ładna i ubrana :mrgreen: sgtcop13, a Ty co planujesz zakupić :?:

Na razie nic nie planuje na poważnie z przyczyn rodzinno-finansowych :sad:

Najprędzej wszystko się wyjaśni na wiosnę. Wtedy kończę karierę zawodową i jeśli nie wypieprzę do jakiegoś normalnego kraju, to rozglądnę się za jakimś sprzętem :wink:
Najbardziej mi się uśmiecha DL 650 lub 1000, ewentualnie SV w wersji naked :smile:
Co będzie, to czas pokaże.....
sitars - Sro Paź 05, 2011 20:39
:
Witaj na forum.

P.S.
Sgtcop13, to kup NTV a my udamy, że nic się nie stało ;)

Pozdrawiam
sgtcop13 - Czw Paź 06, 2011 15:58
:
Wcale nie wykluczam takiej opcji :mrgreen:
ARTURO - Pią Paź 07, 2011 07:57
:
Witam :grin:
Parabiker - Pią Paź 07, 2011 10:22
:
Cześć i czołem :)
jahol - Czw Paź 20, 2011 00:18
: