Forum Honda NTV
Ogólne - pimp my ntv - a Ty co zrobiles dla swojej ntv? :)
miguś - Pią Mar 12, 2010 01:47
: Temat postu: pimp my ntv - a Ty co zrobiles dla swojej ntv? :)
temat rozrywkowo - edukacyjny - jako ze bura suka zima nie odpuszcza i wlasnie prawie nie rozbila mi samochodu ...
co fajnego (nie koniecznie tuningowego) zrobiliscie przez zime w swoich ntv? jest tam co robic, jako ze wiekszosc sprzetow to lata 90
ja zaczne:
zrobione:
renowacja i malowanie stopek i wydechu + polerka chromu wydechu
malowanie gmoli - czarny mat
pełna serwisówka
montaz alarmu
w najblizszych dniach, tygodniach:
montaz hot gripsów
polerka lagów
lakierowanie łapki pasażera
montaż szyby puig
przewód w oplocie HEL
szukam ramek chrom na zegary .... drugi rok ;/ ktoś pomoże?
Killu - Pią Mar 12, 2010 09:16
:
Uuu... U mnie łatwiej było by napisać co miałem zrobić i czego nie zrobiłem, niż co udało mi się doprowadzić do końca
Ale motocykl jest gotowy do sezonu, nareszcie jest stała praca, więc będzie można spędzić teraz duużo dłuugich wieczorów z moją Parchatką
Na dobry początek w niedzielę postaram się ją umyć
cinek - Pią Mar 12, 2010 11:43
:
-serwis(klocki, olej, filtr oleju, świece)
-włącznik pompy paliwa
-wymiana oleju i uszczelniaczy zawieszenia
-wymiana termostatu
-polerka i malowanie tłumika
sitars - Pią Mar 12, 2010 15:21
:
Kierownica alu "złota", zawsze chciałem mieć czarną NTV z taką kierą.
No, to mam
Pozdrawiam
miguś - Pią Mar 12, 2010 15:25
:
pokaz foto
toples - Pią Mar 12, 2010 17:51
:
wyciągnąłem akumulator na zimę i trochę go podładowałem...
Borys - Pią Mar 12, 2010 19:23
:
No cóż, u mnie to bardziej udawanie niż pimp-owanie, ale coś tam pogrzebałem, choć jeszcze nie skończyłem:
-ogólne naprawy poglebowe (sporo tego było)
-wymiana przednich lag
-wymiana przełącznika migaczy (a właściwie jego bebechów)
-za jakieś dwa-trzy tygodnie planuję wymianę filtrów i oleju.
-najważniejsze - solidne mycie po jesiennym endurowaniu
Gregory - Pią Mar 12, 2010 19:39
:
HAHAHA!!!
Zwycięzcą zostaje toples!
No, chyba, że ktoś ograniczył się tylko do przetarcia kurzu z kanapy po zimie
ruthi7 - Pią Mar 12, 2010 20:02
:
..wywiozlem Reverke do Polski..:) to byloby na tyle. Teraz czeka ja juz tylko: tlumaczenia, przeglad i rejestracja. No, ale z tym to pewnie dopiero kolo sierpnia sie wezme..
Stoi w garazu i tylko zlecilem Tesciowi male rozruszanie jak tylko sniegi puszcza.
BTW: widze, ze ten teamt z tlumikiem pare osob podjelo po mnie??
sgtcop13 - Pią Mar 12, 2010 22:53
:
Pochwalę się i ja
-serwis /wymiany wszystkich płynów, filtrów , świec etc./
-zrobienie gmoli z dodatkowymi światłami,
-zrobienie oparcia pasażera z bagażnikiem
-wymiana przedniej opony
-wymiana jednego klaksonu
-dorobienie gniazda zapalniczki
no i kupiłem torbę na bak
a teraz się wk.......m, bo moto gotowe do śmigania, a ta francowata zima pomyliła sobie Polskę z Grenlandią
pozdrawiam
Killu - Sob Mar 13, 2010 09:41
:
Ech... To może i ja coś tam powiem
- Podgrzewanie manetek (wyły źle podłączone i miały "uszkodzony" sterownik)
- Nowe świece
- Nowy olej i filtr oleju
- Wyczyściłem filtr powietrza
- Wyregulowałem zawory
- Dałem do zrobienia gaźniki
- Wymieniłem oponę z tyłu
Zostało mi jeszcze:
- Wymiana przewodu hamulcowego na stalowy oplot
- Wymiana płynu hamulcowego
- Wymiana oleju w kardanie (jeżeli ktoś jeszcze tego nie zrobił, to mogę użyczyć oleju - potrzebuję go zaledwie 11ml a mam pół litra więc z chęcią udostępnię za free)
- Tapicerka kanapy
- Znalezienie tego cholernego boczku i polakierowanie go - teraz nie zależy mi nawet na kolorze, byle by był cały i oryginalny
Muszę też solidnie umyć motocykl, bo jak się patrzy na Niego z przodu, to wygląda jakby był szaro czarny. Czeka mnie sporo mycia, czyszczenia, polerowania i smarowania - sól robi naprawdę sporo strat! No i zostało oczywiście zrobienie kilku usprawnień, ale o tym będę już mówił jak zrobię.
yacey - Sob Mar 13, 2010 11:25
:
NIC
(ladowania aku nie licze, bo to standard)
kermadec - Sob Mar 13, 2010 12:45
:
A ja nawet akumulatora nie ładowałem. Hondzia parkuje w podziemnym, ogrzewanym garażu więc mam nadzieję, że i po tej zimie nie będzie problemów
.
miguś - Sob Mar 13, 2010 15:57
:
ja dokładam - Michelin Pilot Activ już czekają na montaż
Killu - Sob Mar 13, 2010 17:17
:
Jednak Active
Powodzenia w ujeżdżaniu maszyny na nowych gumach! Napisz później recenzję, bo zainteresowanie tymi oponami na naszym forum jest całkiem spore.
kapkor - Sob Mar 13, 2010 20:39
:
A ja z racji, że tak drogie są filtry powietrza "obraziłem się" na producentów i zrobiłem go sam.
http://picasaweb.google.p...etrzaDeauville#
Za dwie dychy kupiłem filtr od Astry i po wycięciu wkomponowałem go za pomocą kleju w miejsce zużytego.
Ba, została mi jeszcze pozostała część na drugi filtr.
-synchronizacja gaźników
-świece (odświerzone)
-pług (jeszcze nie pomalowany)
-wymiana tłumika na basowy
-grzane manetki
-gniazdo zapalniczki
-olej, filtr oleju, olej w kardanie
-wypolerowałem sety
Z racji piep...... zimy jeszcze będę dłubał
Pozdrawiam
ARTURO 72 - Sob Mar 13, 2010 22:49
:
Czasem posuchaem pomrfuku silnika w garazu, a po za tym NIC.
Czekam na wiosne.
ruthi7 - Nie Mar 14, 2010 00:55
:
Karnadec Ty wciaz smigasz Reverka?
kermadec - Nie Mar 14, 2010 13:51
:
Yyyy.... No jeśli śmiganiem można nazwać moje 3000km w sezonie 2009 to tak
.
A co?
ruthi7 - Pon Mar 15, 2010 01:24
:
A bo cos mi sie przeslyszalo, ze zmieniles maszyne...na jakis spod znaku "S"
kermadec - Pon Mar 15, 2010 18:45
:
To Ci się źle słyszało
. Ogólnie jakaś dziwna plotka poszła.
Prowadzę forum Suzuki SV (dłużej niż to forum), ale motocykla nie zmieniłem i na razie nie zmienię.
Może pod koniec przyszłego roku, ale na bank nie będzie to Suzuki.
Na 90% będzie to Yamaha chyba, że szczęście (i kasa) dopisze. Wtedy te 10% pozostawiam dla BMW.
Killu - Wto Mar 16, 2010 09:45
:
To ja pochwalę się, że udało mi się kupić komplet ksenonów (HID), czyli dwie przetwornice, dwa żarniki ksenonowe i dwa żarniki bi-ksenonowe za 50zł
Reflektor z Golfa I wytargałem z "rozbitka" kolegi i będę kombinował. Jak gra nie będzie warta świeczki i efekty będą słabe lub zbyt silne, wystawię aukcję na allegro 100zł kup teraz i myślę, że szybko sprzedam
Kupiłem także (a raczej zamówiłem) prawy boczek! Niestety w kolorze fioletowym, ale taniej od zamiennika i jest cały! A motocykl i tak będzie lakierowany w całości jak tylko odłożę na to pieniądze
Jak ogarnę się z ksenonami, to będę myślał jeszcze o zrobieniu awaryjnych i założeniu dalekosiężnych soczewek. Później dorobić mocowania do stelaża, easy-pull i tapicerka kanapy w takiej właśnie kolejności.
Będę miał co robić od samego rana w niedzielę
kermadec - Wto Mar 16, 2010 15:58
:
Opłaca Wam się pchać tyle kasy w stary motocykl?
Ja zainwestowałem tylko w stelaż z kuframi, podgrzewane manetki, małą (g... wartą) szybę, gmole i przewód w oplocie. Tyle mi trzeba było do turystyki. Razem kosztowało mnie to około 1500zł. Więcej nie widzę sensu pchać w Hondę. Lepiej zbierać na coś nowszego.
Killu - Wto Mar 16, 2010 16:12
:
Dla jednych lepiej a dal innych nie
Z drugiej strony jak będę miał kanapę całą a nie podziurawioną, to łatwiej będzie mi sprzedać motocykl i cena będzie dla mnie korzystniejsza. Poza tym bardziej będzie mnie cieszył taki motocykl (jak go opisuję) a tego nie da się przeliczyć na pieniądze!
Borys - Wto Mar 16, 2010 20:26
:
Oplaca sie pchac kase w stary motocykl, pod warunkiem ze jego jedynej wartosci nie stanowi suma cen rynkowych poszczegolnych jego elementow. Innymi slowy, wiekszosc motocyklistow podchodzi bardzo emocjonalnie do swoich "sprzetow" i jest to przynajmniej dla mnie calkowicie zrozumiale i przeliczanie tutaj motocykla, będącego niejako konglomeratem tworu mechanicznego, ogromu frajdy, niezapomnianych przezyc i fantastycznych wspomnien na pieniadze, jest conajmniej nie na miejscu.
Jakos nie wyobrazam sobie, zebym chcial sie pozbywac mojego starego Awo tylko dlatego, ze przy okazji remontu jego silnika wydam conajmniej kilkaset zlotych, a przeciez to tez stary i dla niektorych wcale nie taki fajny motocykl...
yacey - Wto Mar 16, 2010 21:25
:
Jedni traktuja motocykl tylko jako srodek transportu, drudzy troche bardziej z uczuciem, a wtedy nic dziwnego, ze nie zaluja na niego pieniedzy
dozger - Czw Kwi 15, 2010 00:52
:
a ja na nowo pociąłem moją NTV ale z myślą o zrobieniu czegość nowego i inego.
miguś - Czw Kwi 15, 2010 01:03
:
dokladam do postu wyjecie dbkillera i przygotowanie koncowki do przykrycia brzydoty pod dbkillerem
http://www.invivo.pl/koncowka.jpg
toples - Pią Kwi 16, 2010 16:44
:
to się pochwale, nowy zbiornik toscana green prosto od Hondy, nówka sztuka nie śmigana
sitars - Pią Kwi 16, 2010 17:38
:
Lepiej się pochwal ile dałeś?
toples - Sob Kwi 17, 2010 00:53
:
170 peelenów, sadziłem ze to wał jakiś może być, ale ma radość nie znała granic jak go ujrzałem
Borys - Sob Kwi 17, 2010 02:46
:
Czyzby to byl ten z allegro w kolorze Toi-Toi? Sam sie nad nim zastanawialem, ale szkoda mi go bylo przemalowywac, komus mogl sie przydac w oryginale. Cena rzeczywiscie swietna!
toples - Sob Kwi 17, 2010 12:40
:
tak z allegro, na aukcji i zdjęciach był jakiś wgnieciony za 70zł, zadzwoniłem, popytałem i się okazało ze ma jeszcze jeden - nowy o 100zł droższy. Oba w kolorze toscana green
...nie wiem o co Ci chodzi z tym toi toiem
Borys - Sob Kwi 17, 2010 12:43
:
Oj takie luzne skojarzenie
To ten sam zbiornik
Ciesze sie ze wykorzystasz go bez malowania. Cena rawet w przypadku koniecznosci przemalowania bylaby dobra. Ja czekam na jakis czerwony zbiornik
Niech Ci służy!