Forum Honda NTV
Ogólne - Nowy dział ;)
Radzio81 - Sro Kwi 22, 2009 10:50
: Temat postu: Nowy dział ;)
Tak sobie myślę, że przydatny byłby nowy dział : Giełda, a w nim Kupię/Sprzedam/Zamienię. Na innych forach cuś takiego funkcjonuje i wydaje mi się, że znacznie usprawnia odnajdywanie przedmiotów. Ogólnie chyba zrobi się przejrzyście
Bardzo proszę modów o rozważenie propozycji.
Killu - Sro Kwi 22, 2009 13:02
:
Propozycje były już składane... Podobno skrypt na jakim opiera się forum uniemożliwia pewne sprawy... Chyba, że coś źle zrozumiałem. Ja po raz kolejny bardzo apeluję o shoutbox lub jakiś kanał na chacie dla luźnych pogaduch, szybkiej wymiany informacji itp. Bardzo przydatne narzędzie!
mateo - Sro Kwi 22, 2009 18:53
:
Jeśli faktycznie nie da się zrobić shoutboxa to może przynajmniej podwieśmy temat "pogawędki" lub "luźne gadki" w dziale ogólne, gdzie będziemy mogli swobodnie sobie spamować o pierdołach, można też podwiesić "giełdę" w tym lub innym dziale...taka moja propozycja jeśli na prawdę nie da się tego rozwiązać w normalny sposób...
Killu - Sro Kwi 22, 2009 21:07
:
A może stworzyć jakiś chatroom i przykleić ogłoszenie z linkiem do strony...
mateo - Sro Kwi 22, 2009 23:54
:
jestem za
Radzio81 - Pią Kwi 24, 2009 09:33
:
Co do giełdy to można zrobić w formie ogłoszenia podwiesić i będzie na stałe. Odpowiedzi na ogłoszenia wtedy tylko na PW co by nie zaśmiecać, co jakiś czas zrobić porządki w dziale np. ogłoszenie trwa 2 tyg.
Killu - Pią Kwi 24, 2009 09:51
:
Z obsługą tego działu było by trochę roboty, a odpowiadanie każdemu z osobna na PW było by męczące. Opcja kupię i sprzedam ma sens, jednak warto mianować kilka osób modami, ponieważ w pojedynkę całe forum "czyścić" to wyzwanie. Kermadec sam mówił, że być może nie będzie miał w tym sezonie na śmiganie nie mówiąc już o zabawie w czyszczenie forum. Ja myślę, że wato mianować kilku użytkowników wiedzących co, i jak - moderatorami. Bez tego nie ma sensu o niczym gdybać! Z resztą - była już o tym nie jedna rozmowa!
Radzio81 - Pią Kwi 24, 2009 10:19
:
Rozumiem... Tutaj przydała by się moja deklaracja o współpracy, ale niestety nie mam neta w domu... w pracy to tak ciężko na bieżąco. Szkoda...
vasiliy - Pią Kwi 24, 2009 20:02
:
Racja Killu z tymi modami, tylko nic się w tym temacie nie dzieje... Może czas w końcu coś z tym zrobić, Kermadec?
Killu - Sob Kwi 25, 2009 22:33
:
Dokadnie! Kermadec... Zaproponuj jakieś rozwiązanie. Zdaję sobie sprawę, że samemu ogarnięcie całego bałaganu może być niewykonalne, ale mianowanie powiedzmu dwóch nowych moderatorów, to spore ułatwienie... Perkusja zdaje się wie, o co chodzi w moderowaniu... Może on by się zgodził. Nie chodzi o to, żeby siedzieć non stop na forum, tylko, żeby rozwiązywać pewne sprawy, albo informować o niemożności ich wykonania... Sam mógł bym się zgłosić, bo dosyć często siedzę na frum, i na chwilę obecną mam sporo czasu, jednak nigdy w takie klocki się nie bawiłem i sprawa mogła by mnie przerosnąć.
Czy jest "na sali" ktoś, kto dobrowolnie mógłby zająć się moderowaniem, mający o tym pojęcie?
tomeczek151 - Sob Kwi 25, 2009 22:51
:
Ja się mogę tego podjąć, ale dopiero po 16 maja
Tomek
Killu - Sob Kwi 25, 2009 23:54
:
Myślę, że jeszcze jedna chętna osoba, i coś tam ruszy się do przodu... No i oczywiście warto by było zagadać w tej kwestii do administratora...
mateo - Nie Kwi 26, 2009 01:05
:
Killu myślę, że lepszej osoby na to stanowisko niż Ty nie ma... Twoja aktywność na forum jest od razu widoczna, udzielasz się w wielu tematach i można zauważyć, że to co dzieje się na forum nie jest Ci obojętne, więc mimo Twojej obawy, proponuję jednak żebyś spróbował podjąć się tej funkcji !
Skorpionwr - Nie Kwi 26, 2009 01:28
:
Ja też tak myślę, że Ty Killu jeżeli się Podejmiesz to po małym instruktażu Dasz radę. Należysz do grupy niezbyt licznych użytkowników forum którzy odwiedzają je systematycznie i biorą w nim czynny udział.
Pozdrawiam
Killu - Nie Kwi 26, 2009 02:55
:
Obawiam się, że mógł bym zawieźć wasze oczekiwania... Prawda - poświęcam na forum trochę czasu jednak moderowanie jest nieodłącznie związane z odpowiedzialnością, której niestety trochę mi brak :/ Wolał bym raczej współpracę z Tomkiem jako pomocnik, niż sprawowanie nad czymś pieczy osobiście... Mam kilka pomysłów, jednak nie mam pojęcia jak je zrealizować... Wolał bym jednak pozostawić tą funkcję tym, którzy wiedzą, o co chodzi. Mimo wszystko dziękuję za uznanie
Tomek-88 - Nie Kwi 26, 2009 11:32
:
Również jestem za tym abyś objął funkcje moda. Spróbować możesz, nikt Ci nie będzie miał za złe jeśli sie nie sprawdzisz. Kolega tomeczek151 na pewno udzieli Ci kilku lekcji i dasz sobie radę
vasiliy - Nie Kwi 26, 2009 14:57
:
Killu to nie forum typu peb, co byś miał sobie nie poradzić!
Nie znam się na tym ale myślę ze obsługa jest intuicyjna. Zresztą teraz to i tak już nie masz wyjścia bo Twoja "kandydatura" została przez nas przegłosowana
Teraz czekamy na odzew administratora. Kermadec?
Killu - Nie Kwi 26, 2009 15:43
:
Szukałem co nie co po necia jak zrobić ShoutBox, i rzeczywicie sprawa wydaje się prosta. Napisałem wczoraj do Kermadec 'a w sprawie zgłoszenia się Tomka i czekam na odpowiedź!
Mogę się postarać, ale cudów nie obiecuję... Wręcz proszę o wyrozumiałość. Niebawem powinienem mieć neta na swoim kompie, więc niektóre sprawy (jak np. popełnianie ortów) będę miał załatwione!
Teraz trzeba tylko dowiedzieć się, co administrator powie na propozycję pomocy z naszej strony. W końcu to jego głos jest kluczowy w tej kwestii!
tomeczek151 - Nie Kwi 26, 2009 15:51
:
Poproszę o waszą opinię czy wolicie żebyśmy mieli podzielone działy np. problemy techniczne i ogólne biorę ja, a zloty akcesoria itd. Killu? Mi się wydaje że lepsza by była opcja że oboje mamy władzę moderatora we wszystkich działach, bo moglibyśmy się uzupełniać w niektórych elementach pracy. No ale i tak wszystko zależy od Karmadeca także prosimy naszego guru o zabranie głosu
Tomek
Killu - Nie Kwi 26, 2009 15:55
:
Mi także odpowiadała by opcja, żeby moderować całe forum... Może się zdarzyć tak, że jednego z nas zabraknie na jakiś czas -> wyjazd motocyklem w traskę za granicę albo inne przyjemności... Wówczas większe prawdopodobieństwo, że jedna osoba będzie na miejscu, kiedy bdzie potrzebna!
vasiliy - Nie Kwi 26, 2009 21:51
:
Przy stosunkowo niewielkim forum jak nasze opcja z moderowanie całego forum jest rozsądniejsza niż wybranych działów.
mateo - Pon Kwi 27, 2009 00:13
:
Czekajmy, więc na odzew ze strony admina bo to jedyne co nam pozostało, sami podjęliśmy decyzje co do moderatorów i naszych oczekiwań związanych z forum, a teraz czekajmy na rozpatrzenie propozycji...
Killu - Pon Kwi 27, 2009 01:20
:
Myślę, że Kermadec niebawem powinien się odezwać. Mam nadzieję, że nie potrwa to dłużej niż tydzień.
kermadec - Pią Maj 01, 2009 14:55
:
tomeczek151 jest już moderatorem na forum.
Z nowym działem nie będzie problemu.
Mam prośbę: ustalcie dokładnie jakie działy byście widzieli na forum (zróbcie głosowanie, ankietę czy jakoś tak). Jak ustalicie to prześlij mi to killu na PW.
Niestety nie mam ostatnio czasu by śledzić wszystko na forum :/.
miguś - Pią Maj 01, 2009 20:21
:
shoutbox to nie problem, dodatkowo sa rozne modyfikacje phpbb, mozna sie bawic w jakies ogloszenia i pierdolki inne
http://www.phpbb.pl/pliki/
dosc sporo tego jest, musicie sie chlopaki pobawic na jakiejs testowej instalacji a zrobicie z tego forum pozadne motoforum. jak bede mial nadmiar czasowo-nudowy to mozemy zrobic modyfikacje layoutu, ale to musialoby sie na tydzien rozpadac, zeby mnie nie nosilo po swiecie i kryzys musialby nadal trwac ;/
jakbym mogl w czyms pomoc to w miare mozliwosci czasowych chetnie pomoge.
mateo - Sro Maj 06, 2009 18:16
:
Podsumowując temat, nasze oczekiwania co do rozbudowy forum dotyczą działu Ogłoszenia -w nim- kupiesprzedamzamienię i kolejny na liście życzeń jest shoutbox. To raczej tyle jeśli chodzi o nowości, piszcie co jeszcze ewentualnie widzielibyście na forum...później zamkniemy temat a Killu wyśle listę do admina.
vasiliy - Wto Maj 26, 2009 01:23
:
Odświeżam temat ponieważ ostatnio pojawiło się kilka ogłoszeń dot. kupna/sprzedaży.
Można by ruszyć z tematem nowego działu o nazwie "Giełda" lub "Ogłoszenia". Będzie to o wiele przejrzystsze niż pisanie w Ogólnym czy Akcesoriach. Co Moderatorzy na to?
tomeczek151 - Wto Maj 26, 2009 01:31
:
Ja jestem jak najbardziej za, tylko jest ten problem że ja nie mam takiej władzy. Mój wymiar moderowania opiera się na usuwaniu, edycji i przenoszeniu postów. Ja nie mogę tworzyć nowych działów. Także o taki podział trzeba prosić karmadeca.
Tomek
Skorpionwr - Wto Maj 26, 2009 11:40
:
Kermadec stwierdził,że z nowym działem nie będzie problemu a moim zdaniem dział kupię sprzedam jest jak najbardziej potrzebny bo ogłoszenia tego typu pojawiają się w wielu działach. Napisz do niego na pw.
Pozdrawiam
tomeczek151 - Wto Maj 26, 2009 12:48
:
Już dawno pisałem do niego w tej sprawie ale widocznie jest obecnie bardzo zajęty i nie ma czasu dla forum. Wyślę oczywiście mu wiadomość, ale chciałbym żeby Kermadec poczuł się prześladowany
Tomek
vasiliy - Wto Maj 26, 2009 16:02
:
Wyszło szydło z worka!
Skorpionwr - Wto Maj 26, 2009 17:31
:
Oczywiście a wydawało się, że Tomek to taki spokojny Facet atu masz
wstydź się
SzrotRider - Wto Maj 26, 2009 21:25
:
Normalnie spamer
Kermadec będzie miał teraz do czytania coś więcej niż nuty.
tomeczek151 - Wto Maj 26, 2009 22:45
:
Kurka no i się wydało...
Mogę pocieszyć Kermadeca tylko tym że teraz wszyscy z forum będą dostawali spam o powiększaniu penisa XD i wiadrach wiagry za darmo :d
Tomek
Dodano:
Proszę wszystkich o zasypanie Kermadeca spamem żeby wlazł w końcu na forum bo chłopina musi porządek zrobić, a ja sam mu nie chce tyle mail pisać bo jeszcze pomyśli że się w nim zakochałem
Tomek