Forum Honda NTV
Powitalnia - Hey wszystkim
mirekk - Wto Kwi 21, 2009 12:06
: Temat postu: Hey wszystkim
Witam Jestem Paweł z Lublina (28lat) Od końca poprzedniego sezony jeżdżę na hondzie ntv 600 z 89r Już wiem że to był dobry wybór Silnik w vałce i kardan to dobre połączenie Niskie spalanie (4l/100km) dosyć dobre osiągi dostępne już od dołu (sprawdza się w mieście bo nie trzeba mieszać biegami) i małe koszty exloatacji (kardan) Jako moto do pracy i czasami na trasę (z raczej małymi prędkościami przelotowymi 100-120km/h) i za taką kasę sprawdza się wyśmienicie
A tak wygląda:
Pozdrawiam wszystkich maniaków ntv łek Lewa w górę:wink:
Killu - Sro Kwi 22, 2009 00:50
:
Pozdrawiam serdecznie! To chyba pierwsza NTV 600 na forum... Tak mi się przynajmniej wydaje... A tak z ciekawości... Dlaczego Mirekk, skoro Paweł!?
SławekK - Sro Kwi 22, 2009 07:22
:
Hejka
witaj na forum i szerokości życzę!
Ps. właśnie Mirku czy Pawle ?
mirekk - Sro Kwi 22, 2009 21:46
:
Paweł to imię a Mirek bo.... A co:P skarbówkę chcecie na mnie nasłać:wink:
I tym bardziej się cieszę że jako jedyny mam 600setkę;]
Nie wiem jak ta obniżona pojemność niż w Waszych ntv kach ma się do osiągów i elastyczności silnika
Sześćsetki podobno są lżejsze więc może na jedno wychodzi
Jeśli jednak 650 są mocniejsze to już wiem jaki będzie mój następny motocykl
Dzieki za przywitanie
Tak wygląda najlepszy moto za małą cenę:
http://www.polskajazda.pl...a/NTV,600/46717
Killu - Czw Kwi 23, 2009 00:26
:
Ładna ta Twoja 600 Co do silnika, to podejrzewam, że trzewia są dokładnie te same, a jedynie silnik jest "rozwiercony". Elastyczność, moc i moment zapewne także są nieco mniejsze, ale nie przejmował bym się tym, bo to tylko liczby... W praktyce 5 koni w jedną, czy w drógą to żadna różnica...
Widzę chłodnica jakaś kombinowana i pryśnięte sprayem końcówki kolektorów... Ładnie by się prezentowała z polerowanym rantem
mirekk - Czw Kwi 23, 2009 00:41
:
Dokładnie Chłodnica kombinowana Od razu na oryginalną nie wyglądała ale wielkościowo to samo a że na razie na oryginalną mnie nie stać zostanie taka
Bardziej zależy mi na sprawnej całej konstrukcji niż na wyglądzie wiec pozostanie bez polerowanych rantów
I jak to bywa z ntv kami w rzeczywistości wyglądają lepiej niż na zdjęciach;)
Killu - Czw Kwi 23, 2009 02:04
:
Dokładnie! NTV na żywo wyglądają znacznie lepiej! Mi chłownica wydaje się większa niż w oryginale... Najważniejsze, że działa! Nie wymieniaj na oryginał, jeżeli silnik trzyma odpowiednią temperaturę! Stracisz kasę, a efekt będzie taki sam! To już lepiej ranty wypolerować Hehe
vasiliy - Czw Kwi 23, 2009 16:03
:
Witam Pawła z Lublina!
Pytanie na początek. Czy znasz tani parking strzeżony 24/h w Lublinie blisko centrum? Moto trzymałem w zeszłym roku na ul. Balladyny ale pech chciał że go zlikwidowali...
Szerokości i być może do zobaczenia gdzieś na mieście.
Pozdrawiam
mirekk - Czw Kwi 23, 2009 22:01
:
Niestety nie znam Dokładnie mieszkam koło Lublina więc z parking nie były mi nigdy potrzebne Pokręć się koło centrum pytaj rozglądaj napewno znajdziesz;)
PS Raz widziałem na mieście czerwoną ntv kę na lubartowskiej wieczorową porą Może ty Ty;)
vasiliy - Pią Kwi 24, 2009 00:02
:
Lubartowską nie chadzam
Pozdrawiam
Skorpionwr - Sob Kwi 25, 2009 23:16
:
Ja również Cię witam w naszym szacownym gronie.
ogniki - Nie Kwi 26, 2009 13:29
:
Witam
Zastanawia mnie napis na zbiorniku NTV pojawiło się raczej po `92 roku wcześniej byłp Revere, mam racje? była ona malowana?
mirekk - Nie Kwi 26, 2009 15:54
:
Raczej nie była malowana Ostatecznie mogła mieć zmieniony bak Bardziej mnie zastanawia wstawiona chłodnica od czego innego
Zreszta kto to wie co sie działo przez 20 lat z tym motocyklem;)
Ważne że jeździ i jak narazie ma sie dobrze Wiadomo to już nie nowe moto ale daje radę:D
vasiliy - Nie Kwi 26, 2009 20:56
:
W zasadzie to przydała by się wiedza skąd ta chłodnica. Wiadomo, upadek bez gmoli często oznacza szukanie nowej chłodnicy. Okazuje się że można dobrać również z innego moto, choć mi się to kiedyś nie udało...
Killu - Pon Kwi 27, 2009 00:51
:
A jakie były skutki nie udanego dobrania chłodnicy!?
vasiliy - Pon Kwi 27, 2009 11:59
:
Nie wiem czy byłyby różnice w chłodzeniu, np. optymalnej temperaturze. Raczej nie bo odpowiedzialny za to jest ten wkręcany czujnik. Natomiast problem jest jeżeli chodzi o sam dobór - miejsce umieszczenia rurki wlotowej i wylotowej, a także ich średnica.
SzrotRider - Pon Kwi 27, 2009 15:33
:
Nie pomyliliście działów przypadkiem? Powitanie na problemy techniczne zeszło
Killu - Pon Kwi 27, 2009 20:24
:
Fakt... To tak z ciekawości... Sorry za zaśmiecanie tematu! Mam nadzieję, że nikt nie czuje się pokrzywdzony!