Forum Honda NTV

Ogólne - Doposażenie

Szwajcar - Czw Lip 18, 2019 21:28
: Temat postu: Doposażenie
Witajcie! :wink:

Juz "całe" 400km doświadczenia za mną z moją devilką :)

Z racji, że wszedzie mam autostrady pod nosem, a szyba jest niska, to proszę Was o polecenie konkretniej szyby turystycznej, + ewentualnie deflektor :)

Idąc dalej szukam DOBREGO sprawdzonego uchwytu na telefon/navi. Wszyscy polecają X RAM, czy potwierdzacie, ewentualnie sami używacie czegoś innego?

Dzieki Wam serdecznie!! :grin:
oldmotory - Czw Lip 18, 2019 22:23
:
Ja mam oryginalną, wysoką szybę z "dziurami". Przy wzroście siedzącego psa jest idealna.
Osobiście staram się unikać autostrad i ekspresówek, więc jeżdżę raczej wolno.
Spotkałem się z przypadkami, że uszy owiewki (czaszy) przy wysokiej szybie i większych prędkościach potrafią pękać. Co do uchwytu, niestety nie doradzę.
W dalsze trasy zabieram żonę wyposażoną w interkom. :shock: Działa lepiej od GPSa :mrgreen:
Ciok - Czw Lip 18, 2019 23:30
:

Szyba oryginał + deflektor. Uchwyt chińczyk za 100 zł.
Emhyrion - Pi± Lip 19, 2019 07:21
:
Ja miałem turystyczną szybę PUIG i choć brakowało do szczęścia z centymetra to wyższej bym nie zakładał bo pękną uszy w czaszy. Plastiki w Deauville są koszmarnie tandetne i za bardzo fabryki nie da się ppprawić
Nomad_FH - Pi± Lip 19, 2019 15:07
:
Zależy ile masz wzrostu. U mnie przy +-174 cm wysoka szyba mnie irytowała, ponieważ jej krawędź (wraz z uszczelką) kończyła się praktycznie na linii wzroku.
Wprawdzie faktycznie pomagała przy prędkościach powyżej 130-140 km/h to bez żalu po 1.5 sezonu wróciłem do niskiej. Choć faktycznie planuje zamontowanie na niej deflektora.
stator - Pi± Lip 19, 2019 17:56
:
Witamy z Gdańska.
400 na poczÄ…tek, to dobry poczÄ…tek !
EREB - Pi± Lip 19, 2019 18:26
:
Ja mam 180cm. Szyba ma 45 oryginalna i trochę mi brakuje... Na ebay angielskim jest niby oryginał co ma 50cm...Te 5 cm zrobiloby dużą różnice i nie musiałbym montować deflektora. 400 stowki kosztuje z okładem z wysyłką. Przy normalnych przelotowych prędkościach do 120 nic Ci się nie wylamie przy dłuższej szybie.
buu-84 - Pi± Lip 19, 2019 23:56
:
Ostatnio do swojej szyby w NTV dorzuciłem deflektor regulowany od Darkojak (koszt trochę ponad 200 zł),
Po montażu jest zdecydowana poprawa, ale muszÄ™ siÄ™ jeszcze pobawić ustawieniami. Jego najwiÄ™kszÄ… zaletÄ™ jest spory zakres regulacji, co daje dużą szanse na indywidualne dopasowanie.
Kobrzak - Sob Lip 20, 2019 19:05
:
Też polecam Darkojak, w devi 700 miałem i mam teraz w tygrysie. Działa jak złoto. W obu miałem wersja najwyższą 17cm.
rzempi - Pon Lip 22, 2019 22:27
:
Jak to u siebie rozwiązałem to masz na foto w temacie:
https://hondantv.pl/forum/viewtopic.php?p=130301#130301
Szwajcar - Sob Sie 10, 2019 16:09
:
Kobrzak napisa³/a:
Też polecam Darkojak, w devi 700 miałem i mam teraz w tygrysie. Działa jak złoto. W obu miałem wersja najwyższą 17cm.

do jakiej szyby dołożyłeś? i czy deflektory od Darkojak występują również w wersji dymionej?

pozdro!
Ciok - Sob Sie 10, 2019 20:10
:
Szwajcar napisa³/a:
Kobrzak napisa³/a:

do jakiej szyby dołożyłeś? i czy deflektory od Darkojak występują również w wersji dymionej?

pozdro!

Wpisz w google i parę stron ci wyrzuci. Poczytasz i dokładnie sobie podpasujesz.
Darkojak sprawnie odpowiada na maile także zawsze możesz otrzymać info z pierwszej ręki.