Forum Honda NTV

Powitalnia - Powitać!

winiar - Sro Lut 25, 2009 14:00
: Temat postu: Powitać!
Powitać, jak mawiała moja babcia!

Witam wszystkich Forumowiczów! Mam na imię Marek i mieszkam w Warszawie. Moją przygodę z motorami rozpocząłem rok temu od zakupu NTV Revere z 91 roku.

Na forum mam nadzieję dowiedzieć się ciekawych informacji a także podzielić się moimi skromnymi spostrzeżeniami

Z akwarystycznym pozdrowieniem

Marek
aftys6 - Sro Lut 25, 2009 14:54
: Temat postu: Re: Powitać!

Witam serdecznie w naszym zacznym gronie ;]

P.S. A co hodujesz i w jakim litrażu :)
winiar - Sro Lut 25, 2009 15:53

Hm... Jest tego troche - głownie Tanganika. W 650l mam obsadę: Bentochromis tricotti, Lamprichthys tanganikanus, Paracyprichromis brieni, Xenotilapia "Red Princess". Cyprichromis leptosoma Kakese.

W 400 stado Tropheus sp. "Golden Kazumba" Etetmodus cjanosticus. W 200 młodziez trophesów - będzie krewetkarium. W mniejszych baniakach 100, 75, 40l krewetkaria :) Do tego plącze się jakieś maleństwo z Pseudomugilami i rasborami galaxy.

Pozdrawiam

marek
aftys6 - Sro Lut 25, 2009 16:22

to widzę że jesteś profesjonalistą :D

Jak już mówimy łaciną to ja mam nieduże ale pięknie cieszące oko stadko Barbus Nigrofasciatus, Barbus Conchonius, paracheirodon Innesis oraz Ancistrus Dolichopterus taka typowo akwariowa obsada ale bardzo ładnie się prezentująca ;]
winiar - Sro Lut 25, 2009 17:07

Bardzo ciekawa obsada - a jakiej wielkości masz szkło/a?

Co do łaciny - większość z tych rybnie ma polskiej nazwy więc nie ma innej możliwości :)
Skorpionwr - Sro Lut 25, 2009 17:15
:
Witam Cię w naszym Gronie i zapraszam do zapoznania się z tematem spotkania 03-05.07, bardzo blisko Warszawy oraz z forumowymi koszulkami .
Killu - Sro Lut 25, 2009 20:24
:
Nie mam pojęcia o czym piszesz... Ale witam i pozdrawiam! Zapraszam do zapisów na koszulki i zolt :wink: