Powitalnia - Witam M.MD - Sob Cze 10, 2017 16:22 : Temat postu: Witam
Serwus wszystkim.
Nie siedziałem na motorze od ... 20 lat i dziś kupiłem motorek, który zawsze mi się podobał
NTV Deauville 700, rocznik 2011, przebieg 25 tyś, pierwszy właściciel za kwotę 4990 Euro ( wiem, że dużo, ale zrobią inspekcję, nowy TUV) w kolorze srebnym.
Mam nadzieję, że maszynka będzie służyła, a na forum wskoczyłem w celu pobierania wiedzy od użytkowników tego sprzętu.
P.S. Żona się wściekła i nie będzie seksu do końca roku
Pozdrawiam i wybaczcie jak na początek będę się miotał po forum, a żargonu już też nie używałem od lat naście. oldmotory - Sob Cze 10, 2017 18:18 :
Witaj rówieśniku !
Chyba zapomniałeś o urabianiu
...Teraz trzeba żonę delikatnie przewieść i będzie git. M.MD - Sob Cze 10, 2017 18:44 :
Będzie ciężko, ale dzięki za wsparcie duchowe
Jej główny argument to: ..."dawno się nie połamałeś matole?"... oldmotory - Sob Cze 10, 2017 19:47 :
M.MD napisał/a:
"dawno się nie połamałeś matole?"...
Martwi się bo wie, że motor to niebezpieczna rzecz
A i śmiertelność wysoka
Jak Ty nie zrobisz głupoty to kto inny Cię rozjedzie
Ale to nie dyskusja do powitalni . rzempi - Sob Cze 10, 2017 20:52 :
Siemka!
Nie spinaj się, wszystko powoli okaże się banalne. Na razie spacerek i dobrze by było zrobić szkolenie techniki jazdy. Radziu77 - Sob Cze 10, 2017 20:58 :
Witaj, Kup jej ładną kurtkę motocyklową, zabierz w plener, i czekaj. Po burzy zawsze wychodzi słońce. Jest taka książka Jarka Gibasa "Motocykl po 40 tce lepszy od kochanki". Mam, czytałem 2 razy, bo fajna. Polecam, ...Twojej żonie
Jesteśmy z Tobą M.MD - Nie Cze 11, 2017 18:24 :
Dzisiaj puściła farbę. Boi się motocykli i zazdrosna jest, że będę jeździł bez niej. Powiedziałem, że pojedziemy na urlopie do sklepu i wybierzemy ładne wdzianko dla Pani i po powrocie do Niemiec delikatnie pojeździmy sobie w plener. Poszedłem za radą Radzia, a i naturalnie nie zapominam o wskazówkach kolegi "rzempi" trzeba pouczyć się od początku jazdy na maszynie. rzempi - Nie Cze 11, 2017 18:56 : M.MD, powiem Tobie jak to z moją znajomą pojechaliśmy wokół komina. Jazda była przy okazji wołomińskiego zlotu pojazdu zabytkowych do domu dziecka w Równem. W kolumnie wiadomo powolutku i kulturka. Później wpadliśmy na kawkę do wspólnej koleżanki i wracaliśmy przez Wyszków do Serocka, w skrócie prosta jak pod linijkę i przestrzeń wokoło. W pewnym momencie zapomniałem, że mam plecaczka i zacząłem wyprzedzać jak bym jechał sam Generalnie przed Serockiem mi się przypomniało, że ona tam jest ups będzie krzyk... po plecach nie biła... pomyślałem, że kurczowo się trzymała... dobra postój w Serocku... zsiada, zdejmuje kask i ... uśmiech na twarzy , opier... nie było jedynie padło pytanie jak szybko jechaliśmy . Odpowiedziałem, że przy wyprzedzaniu nie ma czasu patrzeć na licznik Plecaczkowa była zadowolona
Proponuję żebyś się dobrze wjeździł tak z 1000 km plus wcześniej wspomniane szkolenie, później myśl o wspólnej jeździe. Może instruktor wcieli się w rolę plecaka, żebyś poczuł różnicę. Radziu77 - Nie Cze 11, 2017 20:23 : M.MD, nie będzie seksu do końca roku - powiedz żonie, że robisz to dla urozmaicenia waszego związku, w ramach walki z monotonią i rutyną. Teraz ma okazję pobzykać się z motocyklistą Gryf - Nie Cze 11, 2017 20:37 :
Siemano! Kobrzak - Pon Cze 12, 2017 06:46 :
Heja
Ja też miałem problemy, co prawda nie z żoną ale i tak łatwo nie było a teraz jeździmy wszędzie razem, także dobrze będzie Damian_NTV - Pon Cze 12, 2017 06:55 :
Cześć!
A mnie moja żona namówiła na motor