Forum Honda NTV

Ogólne - Kto już się ruszył po zimie?

tomeczek151 - Pon Sty 26, 2009 23:02
: Temat postu: Kto już się ruszył po zimie?
Odpalił już ktoś maszynę po zimowym zastoju? Dzisiaj zaliczyłem przejażdżkę która trwała około godziny i byłem pozytywnie zaskoczony, nie było mi tak tragicznie zimno :) To jak dużo już nas jeździ?

Tomek
Killu - Pon Sty 26, 2009 23:11
:
Po Opolu widziałem już kilku śmigających! Sam niestety muszę najpierw aku sobie zafundować a później zrobię pewnie kilka km i znowu będę czekał na egzamin na A :wink:
tomeczek151 - Pon Sty 26, 2009 23:29
:
O.o Killu to ty jeszcze prawka nie masz? Może jak będziesz miał chęć to możemy razem gdzies wyskoczyć :d

Tomek
Killu - Pon Sty 26, 2009 23:41
:
Pewka, że tak! Sam nie będę zbyt wiele jeździł, bo to zbyt duże ryzyko... Ale wydawało mi się, że już Ci kiedyś mówiłem, że jak do tej pory to bezprawnie i na cudzych okazyjnie latałem... Teraz mam swój, to i prawko chcę mieć :wink:
axa - Pon Sty 26, 2009 23:59
:
witam

ja już w sobotę nie mogłem wytrzymać:D troszku polatałem ale jeszcze z tekturką pod chłodnicą;d

pozdrawiam!!!
tomeczek151 - Wto Sty 27, 2009 00:01
:
Możliwe że mówiłeś, jakoś nie mam ostatnio głowy do niczego. To już powodzenia ci życzę na egzaminie :)

Axa, po co tektura?

Tomek
axa - Wto Sty 27, 2009 00:05
:
Zasłoniłem sobie chłodnice tektura żeby silnik trzymał większa temperaturę bo bez to nie chce mi się rozgrzać. Znaczy rozgrzeje się ale jak przejadę szybciej z kilometr to od razu drastycznie spada wiec zasłoniłem pół chłodnicy i teraz trzyma jak należy.
tomeczek151 - Wto Sty 27, 2009 00:14
:
Termostat Ci nie działa? U mnie wszystko działa jak należy mimo niskich temperatur.

Tomek
Killu - Wto Sty 27, 2009 00:15
:
No ja tylko na zwrot podatku czekam... Jak już dostanę, a mam nadzieję, że będzie to jakoś na dniach to kupuję aku, spodenki i wyprowadzam maszynkę co by się nie marnowała :wink: Pojadę tu i tam, żeby jakieś zdjęcia porobić mojej maszynce a później znowu będę spędzał czas na czyszczeniu kolektorów i walce z nieestetycznymi niewygodnościami czekając na chwilę kiedy będzie można spokojnie latać bez ekipy "ubezpieczającej". Ale z chęcią pośmigam z Tobą. W sumie to i tak prawie codziennie jestem w Opolu więc to chyba nie problem, żeby się ustawić! A, że się tak jeszcze zapytam... Jak tam asfalt w praktyce? Rano pewnie jeszcze trochę szklanka... A w okolicach południa już lepiej, czy nadal trzeba wszędzie uważać?
tomeczek151 - Wto Sty 27, 2009 00:20
:
Powiem tak, jechałem koło 12 to jak przejeżdżałem przez wolną przestrzeń to było ok suchy asfalt no i troszkę dziur. Ale starczyło troszkę cienia i zaraz się uświadomiłem że NTV-ką da się powerslidy robić :) Ja jeszcze zbieram na spodnie, mam zamiar sobie jakieś tekstylne kupić... Ale najpierw opona na przód.

Tomek
Killu - Wto Sty 27, 2009 00:37
:
Jak chcesz to mam dojścia do tanich używek - jeżeli w ogóle Cię to interesuje... Powiedz słowo a ofiara będzie spełniona i numer telefonu, lub po konsultacji dwa numery będą do Twojej dyspozycji :wink:

Powerslidy na NTV... Hehehe... Co to ludzie nie wymyślą... Ale jak CB500 sobie radzi na suchym asfalcie, to dlaczego NTV ma sobie nie dać rady :wink:

Jeszcze troszeczkę i zawita do nas Pni wiosna... I motocykliści zaczną siać chaos na drogach i bezdrożach :)
Marcin - Wto Sty 27, 2009 11:06
:
W niedzielę śmignąłem jeszcze na Virago. Bielizna termo, polar i skórzane wdzianko i w drogę. Banan na buzi cały czas !!!!!
Batman - Wto Sty 27, 2009 13:41
:
Wczoraj zaliczyłem pierwsze 19,5 km w nowym rocku a jednocześnie to pierwszy wyjazd na nowym oleju (Motul 5100 10W40). Tak zmarzłem, że mam dość aż do następnego wypadu :wink:
przemek13 - Sro Sty 28, 2009 16:23
:
Ja tez już nabiłem jakies 17 km na mojej NTV (mam ją od miesiąca) .

to były takie moje testy i jeszcze troche rzeczy musze dopracować przed sezonem :wink:
Yossarian - Czw Lut 19, 2009 19:47
:
Ja 8 lutego śmignąłem ze Szczecina do Trzęsacza nad morzem - ok 250 km. Cudnie, bo oprócz dojazdów do pracy raptem 5 km dziennie na więcej nie pozwala pogoda. Ale od wtorku 10 lutego znów sypnęło i teraz jeżdżę na butach...
Cambell77 - Pią Lut 20, 2009 00:30
:
Mi się jedynie udało odpalić motorek po ostatnim wypadku; czekam jak się ociepli i sprawdzę czy wszystko działa. Czekam też na euro by spadło bo to wiąże się z ceną kasku.
Batman - Pią Lut 20, 2009 09:51
:
Ja sobie śmignąłem jakoś w połowie stycznia i byłem zadowolony jak cholera. Teraz by się chciało też gdzieś pojeździć ale nasypało śniegu... najwięcej tej wiosny :evil: "0" /> :evil: "0" /> :evil: "0" /> :evil: "0" />

A co do kasków to polecam chyba najtańszy sklep w kraju - http://www.4bikes.pl (oto przykładowa obniżka cen: http://www.4bikes.pl/prod...&products_id=51 ) Ja kupowałem w tym sklepie i polecam.
Skuciok - Pią Lut 20, 2009 16:51
:
pojeździć idzie jak cholera :) 1,5 do 2 m śniegu :D :D:D

Skorpionwr - Pią Lut 20, 2009 17:16
:
Rzeczywiście da się pojeździć ale na nartach :lol:
Killu - Pią Lut 20, 2009 22:25
:
Na taką pogodę warto sprawić sobie quada :wink: Wracając do tematu. Ja śmigałem w sobotę dwa tygodnie temu (wtedy kiedy był punk kulminacyjny słonecznej pogody)... I normalnie radość mnie przepełniała, chociaż było to może z pół godzinki... A jak się rano obudziłem i zobaczyłem, że śnieg leży za oknem, to sam nie wiedziałem, czy to jeszcze sen, czy już nie :(
Marcin - Nie Mar 01, 2009 17:39
:
http://www.fotosik.pl

Tyle było u mnie za oknem o godz. 15.00

Nie omieszkałem śmignąć i 100 km padło. Ubranko RedBike`a sprawiło się znakomicie. Dodam ze pod spodem nie miałem żadnych polarów tylko bieliznę termoaktywną.
Batman - Nie Mar 01, 2009 19:20
:
U mnie tak ciepło nie było :?

Ale nie przeszkodziło mi nawinąć wczoraj 40km i dzisiaj 60km :D Jutro tankowanie i zobaczę ile moja machina pali na setkę :?

A to fota przed przejażdżką (ja to ten na kurdupelku :twisted: )

http://wgrajfoto.pl/pokaz...854malac8c7.jpg
ruthi7 - Nie Mar 01, 2009 19:41
:
Niezły skład. Chyba czasami musisz gonić towarzystwo przy nie-turystycznym trybie jazdy?? :D
Batman - Nie Mar 01, 2009 22:02
:
Dzisiaj mi powiedzieli, że mam zacząć "zapier*alać". Dadzą mi fory - będą jeździć tylko max na 3 biegu i jak mnie dogonią to płacę im stówę :lol:

Tylko mały szczegół jest taki, że oni na trójce osiągają prawie max V :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol:

Ale nie jest źle - jak odkręcą gdzieś to później chwile gdzieś poczekają aż ja się przyturlam itd :lol: :twisted:
Skorpionwr - Nie Mar 01, 2009 22:16
:
Potrenuj technikę jazdy. Przeciwskręt i pokonywanie zakrętów po apeksie a na krętych drogach na pewno Będziesz za nimi prawie Nadążał a jakie będzie ich zdziwko :D

Pozdrawiam
Killu - Pon Mar 02, 2009 19:33
:
Dokładnie! Nie sztuka objechać kogoś 130 konnym motocyklem na prostej, ale sztuką jest objechać kogoś kto ma 130 konną szlifierkę 60 konym tyrystą :wink:

Ja jutro odbieram akumulator, tankuję pod korek i zacznie sie śmiganie 8) Pogoda dopisuje :wink:
tomeczek151 - Pon Mar 02, 2009 20:25
:
Killu daj znać gdzie będziesz leciał jutro. To się może poznamy osobiście, bo i tak jutro zamierzam wyjechać na zmianę opony także wymówkę mam żeby się gdzieś przejechać :P

Ile dałeś za aku?

Tomek
Killu - Wto Mar 03, 2009 07:49
:
Pożyczałem kasę na aku od dziewczyny, bo teraz jakoś nie najlepiej z finansami (nadal na zwrot czekam, i poczekam pewnie jeszcze ze dwa miesiące :( )więc kupiłem w Moto-garażu ytx9-bs M.line 'aza 120zł. Tak więc jutro na początek na moto-garaż udeżę, później pojadę do Dobrzenia Wielkiego (bo tam aktualnie stacjonuje moto) a później będę się kręcił gdzieć po dróżkach między mniejszymi wioskami w stronę Kluczborka, bo tam mniej policji niż na Opole, czy Namysłów. Więc jak coś, to na PW możemy się ugadać dokładniej, chyba, że masz mój telefon...
winiar - Wto Mar 03, 2009 19:37
:
ja kontrolnie w poniedziałek odpaliłem maszynę. Jako, że przez zimę stała to musiałem ją ładnie poprosić by gdaknęła. Po 4 razie dała się słyszeć muzyka dla uszu :) Zrobiłem małe kółeczko tak z 5 km tylko by przepalić motorek. Teraz zbieram sie do przeglądu po zimie - olej filtry i inne drobiazgi. Już nie mogę się doczekać by pojeździć!

Pozdrawiam

Marek
tomeczek151 - Wto Mar 03, 2009 19:52
:
Hehe kupiłem dokładnie ten sam, w tym samym miejscu, tylko cena była inna :P

Telefonu jeszcze nie mam Twojego, a co ukradł Ci go ktoś?:P Jeżdżę praktycznie codziennie także jak coś to skontaktuj się ze mną <sms> (z reguły telefonu nie odbieram bo zajęty jestem ).

Tomek

ps. temat można uznać za skończony bo chyba wszyscy wytoczyli swe dzielne rumaki :P
Killu - Sro Mar 04, 2009 00:02
:
Ale ja nie mam Twojego numeru Tomeczek151 :/

Zobiłem dzisiaj niespełna 100km... Jednak w stronę Namysłowa i... QtV4 jak zostawiłem moto na pół godzinki, to ktoś musiał mi prawy boczek podprowadzić!!! Nie widziałem czy był, kiedy startowałem ponieważ widziałem maszynkę tylko z lewej strony. Myślę, że go nie zgubiłem, bo powoli jechałem, a nawet jeśli to chyba bym coś czuł... Tak czy inaczej nie mam prawego plastiku... Używki w tym samym kolorze nie znajdę więc czeka mnie wydatek rzędu około 200zł na zamiennik i lakierowanie... A teraz nie mam praktycznie żdnej kasy :( Dobrze, że bez tego da się jeździć!!!
Marcin - Sro Mar 04, 2009 08:56
:
Z tymi boczkami to jest problem i może naprawdę go zgubiłeś. Kumpela w NTV zgubiła. Szukaliśmy na motobajzlu używki i okazał się to towar deficytowy. Ostatecznie sprzedała NTV bez boczku.
Killu - Sro Mar 04, 2009 10:07
:
Już znalazłem kolesia, który chce około 100zł za tą część. Mam nadzieję, że wynegocjuję u Niego niższą cenę!! Jeżeli nie zgodzi się na nic w okolicach 50zł to kupię w plastbike za 80zł i pomaluję go sobie we własnym zakresie! To wyjdzie mnie w sumie 100zł za nowy boczek w dobrym stanie zamiast 120 za używany o niewiadomej kondycji! Tak czy inaczej narazie chyba będę jeździł bez ;(
ruthi7 - Sro Mar 04, 2009 23:54
:
Muszę się przyznać, że ja dopiero dzisiaj założyłem tłumik i stopkę centralną... Zdjąłem aku z półki, podpiąłem i ..... i za 3 zaczęła do mnie rozmawiać :D

Zrobiłem dosłownie 100m na ulicy bo nie mogłem się powstrzymać. Jutro większy "rozruch" bo plany na najbliższy weekend są ambitne :twisted:

Killu - wiem, że po restauracji Reverki mojego brata jeden z boczków gdzieś się walał po garażu. Nie wiem dokładnie który i w jakim dokładnie stanie.

Jeżeli do mojego najbliższego wyjazdu do Polski nic nie znajdziesz (a okaże się ze mam ten co potrzebujesz) to napisz, wyślę Ci go, bo i tak pewnie by na śmietnik poszedł przy sprzątaniu.
Killu - Czw Mar 05, 2009 01:56
:
Nie!!! Nie!!! Nie!!! Na żaden śmietnik!!! Jak możesz to daj znać, co tam macie ciekawego po Revere 'ach. Najlepiej na PW :wink: Wielkie dzięki za reakcje!!!
Batman - Wto Mar 10, 2009 22:14
:
Zabierzcie mi tę wiosnę! Dopóki panuję na sobą :lol:

Cały tydzień ugadywaliśmy się z kumplem na dzisiejszy wyjazd (dlatego tak długo, że pracujemy w tej samej firmie i często albo on albo ja jestem w pracy). Wszystko ok, maszynę wyciągnąłem, zamocowałem sakwy (co by w nich pomieścić tobołki), rozgrzałem silniczek i pojechałem do kumpla. U niego wypiliśmy po kawce i poszliśmy grzać jego ZXR 'a. W trakcie rozgrzewki zaczął padać deszcz. Za chwilę grad, po chwili następnej - deszcz z gradem + kilka grzmotów. W tym sezonie nie poleciało jeszcze tyle faków co w ciągu pięciu minut. Już wiedzieliśmy, że dzisiejszy wyjazd na bunkry i opuszczony a jakże lubiany przez skoczków bungee wiadukt nie dojdzie do skutku. Następne podejście gdzieś dopiero za tydzień :evil: "0" />

Ten wiadukt:

:evil: "0" /> :x
Marcin - Wto Mar 10, 2009 22:53
:
Zajebiaszczy. Można tam wjechać motocyklem?
Batman - Wto Mar 10, 2009 23:10
:

To są foty znajomych. Mnie tam jeszcze nie było...
Marcin - Sro Mar 11, 2009 08:41
:
Raczej się nie da - chociaż ....
Batman - Czw Mar 19, 2009 22:56
:

Dziś tam byliśmy. Wiadukt jest megaogromny. Robi wrażenie... Największy hardkor to przejście nim - trzeba robić ok 30cm kroki z belki na belkę a przez odstępy między belkami widać było motocykle małe jak mrówki. Jutro jak wrócę z pracy to wkleję kilka fotek albo założe nowy temat z opisem miejsca wraz z dojazdem. Dobrze, że nie zrezygnowałem z przejścia tym mostem bo bym sobie nie darował i jescze tam wrócił włąnie po to :twisted:

Od mojego domu pod most i spowrotem równe 98km :D
vasiliy - Czw Kwi 02, 2009 09:00
:
Gdzie dokładnie jest ten wiadukt?

Ja po długiej przerwie dziś ruszam na stałą trasę Mielec - Lublin. NARESZCIE!! :)
Batman - Czw Kwi 02, 2009 19:26
:
Woj zachodniopomorskie, niedaleko Tuczna
axa - Sob Kwi 18, 2009 00:04
:
Ale dzisiaj się latało... :D

http://img2.imageshack.us...=zdjcie2222.jpg
Killu - Sob Kwi 18, 2009 03:01
:
Jakie połączenie O.o w 3 maszyny lecieliście?
vasiliy - Sob Kwi 18, 2009 11:23
:
Moto-przekrój :D Brakuje paru gatunków ale 3 główne są :wink:
axa - Sob Kwi 18, 2009 12:23
:
No trzy podstawowe są jak jedziemy to jedziemy spacerowo 100-120 czasami jak jakiś kawałek prostej się pojawi do rura;d Wtedy suzuki znika z pola widzenia ale nie jest tak źle;d Dajemy redę.

pozdro!!!
Marcin - Wto Kwi 21, 2009 14:26
:
W week nawinąłem Devi 1011 km. Kletno w Kotlinie Kłodzkiej a w drodze powrotnej Częstochowa. Muszę postarać się dłuższą szybę. Mam MRA wywiniętą a mimo to wszystko wali mi w kask i strasznie szumi.
Skorpionwr - Nie Maj 31, 2009 15:05
:
Panowie SUKCES ruszyłem :P co prawda tylko po paliwo i z powrotem bo wieje jak podczas sztormu a zresztą to lepiej najpierw sprawdzić czy dobrze dokręcone :wink:

Waldek
Killu - Nie Maj 31, 2009 16:13
:
Hoho!!! To chyba ostatni rozpocząłeś sezon :wink: Zapodaj zdjęcia motocykla... Chciałbym bardzo zobaczyć jak wygląda po lakierowaniu :D Pozdrawiam i życzę więcej czasu na jazdę!
Skorpionwr - Nie Maj 31, 2009 20:23
:
No wiesz Killu miałem obawy czy zdążę do spotkania :( ale jakoś poszło. Jak dokręcę orurowanie i jak dojadą nalepki(ukłony dla SzrtRidera i dzięki za pomoc) to zrobię parę fotek.:D

Pozdrawiam
Killu - Nie Maj 31, 2009 20:28
:
Zostaw gmole!!! Nie wywalaj ich... W zazie "W" mogą uratować naprawdę wiele!!!
Skorpionwr - Nie Maj 31, 2009 21:54
:
Kamil ja mam piękne rury, gmole zostały oczywiście ale one przy orurowaniu to mały pikuś. Zresztą zobaczycie na zdjęciu a i już niebawem w realu.

Pozdrowionka
Killu - Nie Maj 31, 2009 22:56
:
Ok :wink: Z chęcią dowiem się, o co dokładnie chodzi :D