Forum Honda NTV
Ogólne - Kto już się ruszył po zimie?
tomeczek151 - Pon Sty 26, 2009 23:02
: Temat postu: Kto już się ruszył po zimie?
Odpalił już ktoś maszynę po zimowym zastoju? Dzisiaj zaliczyłem przejażdżkę która trwała około godziny i byłem pozytywnie zaskoczony, nie było mi tak tragicznie zimno
To jak dużo już nas jeździ?
Tomek
Killu - Pon Sty 26, 2009 23:11
:
Po Opolu widziałem już kilku śmigających! Sam niestety muszę najpierw aku sobie zafundować a później zrobię pewnie kilka km i znowu będę czekał na egzamin na A
tomeczek151 - Pon Sty 26, 2009 23:29
:
O.o Killu to ty jeszcze prawka nie masz? Może jak będziesz miał chęć to możemy razem gdzies wyskoczyć :d
Tomek
Killu - Pon Sty 26, 2009 23:41
:
Pewka, że tak! Sam nie będę zbyt wiele jeździł, bo to zbyt duże ryzyko... Ale wydawało mi się, że już Ci kiedyś mówiłem, że jak do tej pory to bezprawnie i na cudzych okazyjnie latałem... Teraz mam swój, to i prawko chcę mieć
axa - Pon Sty 26, 2009 23:59
:
witam
ja już w sobotę nie mogłem wytrzymać:D troszku polatałem ale jeszcze z tekturką pod chłodnicą;d
pozdrawiam!!!
tomeczek151 - Wto Sty 27, 2009 00:01
:
Możliwe że mówiłeś, jakoś nie mam ostatnio głowy do niczego. To już powodzenia ci życzę na egzaminie
Axa, po co tektura?
Tomek
axa - Wto Sty 27, 2009 00:05
:
Zasłoniłem sobie chłodnice tektura żeby silnik trzymał większa temperaturę bo bez to nie chce mi się rozgrzać. Znaczy rozgrzeje się ale jak przejadę szybciej z kilometr to od razu drastycznie spada wiec zasłoniłem pół chłodnicy i teraz trzyma jak należy.
tomeczek151 - Wto Sty 27, 2009 00:14
:
Termostat Ci nie działa? U mnie wszystko działa jak należy mimo niskich temperatur.
Tomek
Killu - Wto Sty 27, 2009 00:15
:
No ja tylko na zwrot podatku czekam... Jak już dostanę, a mam nadzieję, że będzie to jakoś na dniach to kupuję aku, spodenki i wyprowadzam maszynkę co by się nie marnowała
Pojadę tu i tam, żeby jakieś zdjęcia porobić mojej maszynce a później znowu będę spędzał czas na czyszczeniu kolektorów i walce z nieestetycznymi niewygodnościami czekając na chwilę kiedy będzie można spokojnie latać bez ekipy "ubezpieczającej". Ale z chęcią pośmigam z Tobą. W sumie to i tak prawie codziennie jestem w Opolu więc to chyba nie problem, żeby się ustawić! A, że się tak jeszcze zapytam... Jak tam asfalt w praktyce? Rano pewnie jeszcze trochę szklanka... A w okolicach południa już lepiej, czy nadal trzeba wszędzie uważać?
tomeczek151 - Wto Sty 27, 2009 00:20
:
Powiem tak, jechałem koło 12 to jak przejeżdżałem przez wolną przestrzeń to było ok suchy asfalt no i troszkę dziur. Ale starczyło troszkę cienia i zaraz się uświadomiłem że NTV-ką da się powerslidy robić
Ja jeszcze zbieram na spodnie, mam zamiar sobie jakieś tekstylne kupić... Ale najpierw opona na przód.
Tomek
Killu - Wto Sty 27, 2009 00:37
:
Jak chcesz to mam dojścia do tanich używek - jeżeli w ogóle Cię to interesuje... Powiedz słowo a ofiara będzie spełniona i numer telefonu, lub po konsultacji dwa numery będą do Twojej dyspozycji
Powerslidy na NTV... Hehehe... Co to ludzie nie wymyślą... Ale jak CB500 sobie radzi na suchym asfalcie, to dlaczego NTV ma sobie nie dać rady
Jeszcze troszeczkę i zawita do nas Pni wiosna... I motocykliści zaczną siać chaos na drogach i bezdrożach
Marcin - Wto Sty 27, 2009 11:06
:
W niedzielę śmignąłem jeszcze na Virago. Bielizna termo, polar i skórzane wdzianko i w drogę. Banan na buzi cały czas !!!!!
Batman - Wto Sty 27, 2009 13:41
:
Wczoraj zaliczyłem pierwsze 19,5 km w nowym rocku a jednocześnie to pierwszy wyjazd na nowym oleju (Motul 5100 10W40). Tak zmarzłem, że mam dość aż do następnego wypadu
przemek13 - Sro Sty 28, 2009 16:23
:
Ja tez już nabiłem jakies 17 km na mojej NTV (mam ją od miesiąca) .
to były takie moje testy i jeszcze troche rzeczy musze dopracować przed sezonem
Yossarian - Czw Lut 19, 2009 19:47
:
Ja 8 lutego śmignąłem ze Szczecina do Trzęsacza nad morzem - ok 250 km. Cudnie, bo oprócz dojazdów do pracy raptem 5 km dziennie na więcej nie pozwala pogoda. Ale od wtorku 10 lutego znów sypnęło i teraz jeżdżę na butach...
Cambell77 - Pią Lut 20, 2009 00:30
:
Mi się jedynie udało odpalić motorek po ostatnim wypadku; czekam jak się ociepli i sprawdzę czy wszystko działa. Czekam też na euro by spadło bo to wiąże się z ceną kasku.
Batman - Pią Lut 20, 2009 09:51
:
Ja sobie śmignąłem jakoś w połowie stycznia i byłem zadowolony jak cholera. Teraz by się chciało też gdzieś pojeździć ale nasypało śniegu... najwięcej tej wiosny
"0" />
"0" />
"0" />
"0" />
A co do kasków to polecam chyba najtańszy sklep w kraju - http://www.4bikes.pl (oto przykładowa obniżka cen: http://www.4bikes.pl/prod...&products_id=51 ) Ja kupowałem w tym sklepie i polecam.
Skuciok - Pią Lut 20, 2009 16:51
:
pojeździć idzie jak cholera
1,5 do 2 m śniegu
:D:D
Skorpionwr - Pią Lut 20, 2009 17:16
:
Rzeczywiście da się pojeździć ale na nartach
Killu - Pią Lut 20, 2009 22:25
:
Na taką pogodę warto sprawić sobie quada
Wracając do tematu. Ja śmigałem w sobotę dwa tygodnie temu (wtedy kiedy był punk kulminacyjny słonecznej pogody)... I normalnie radość mnie przepełniała, chociaż było to może z pół godzinki... A jak się rano obudziłem i zobaczyłem, że śnieg leży za oknem, to sam nie wiedziałem, czy to jeszcze sen, czy już nie
Marcin - Nie Mar 01, 2009 17:39
:
http://www.fotosik.pl
Tyle było u mnie za oknem o godz. 15.00
Nie omieszkałem śmignąć i 100 km padło. Ubranko RedBike`a sprawiło się znakomicie. Dodam ze pod spodem nie miałem żadnych polarów tylko bieliznę termoaktywną.
Batman - Nie Mar 01, 2009 19:20
:
U mnie tak ciepło nie było
Ale nie przeszkodziło mi nawinąć wczoraj 40km i dzisiaj 60km
Jutro tankowanie i zobaczę ile moja machina pali na setkę
A to fota przed przejażdżką (ja to ten na kurdupelku
)
http://wgrajfoto.pl/pokaz...854malac8c7.jpg
ruthi7 - Nie Mar 01, 2009 19:41
:
Niezły skład. Chyba czasami musisz gonić towarzystwo przy nie-turystycznym trybie jazdy??
Batman - Nie Mar 01, 2009 22:02
:
Dzisiaj mi powiedzieli, że mam zacząć "zapier*alać". Dadzą mi fory - będą jeździć tylko max na 3 biegu i jak mnie dogonią to płacę im stówę
Tylko mały szczegół jest taki, że oni na trójce osiągają prawie max V
Ale nie jest źle - jak odkręcą gdzieś to później chwile gdzieś poczekają aż ja się przyturlam itd
Skorpionwr - Nie Mar 01, 2009 22:16
:
Potrenuj technikę jazdy. Przeciwskręt i pokonywanie zakrętów po apeksie a na krętych drogach na pewno Będziesz za nimi prawie Nadążał a jakie będzie ich zdziwko
Pozdrawiam
Killu - Pon Mar 02, 2009 19:33
:
Dokładnie! Nie sztuka objechać kogoś 130 konnym motocyklem na prostej, ale sztuką jest objechać kogoś kto ma 130 konną szlifierkę 60 konym tyrystą
Ja jutro odbieram akumulator, tankuję pod korek i zacznie sie śmiganie
Pogoda dopisuje
tomeczek151 - Pon Mar 02, 2009 20:25
:
Killu daj znać gdzie będziesz leciał jutro. To się może poznamy osobiście, bo i tak jutro zamierzam wyjechać na zmianę opony także wymówkę mam żeby się gdzieś przejechać
Ile dałeś za aku?
Tomek
Killu - Wto Mar 03, 2009 07:49
:
Pożyczałem kasę na aku od dziewczyny, bo teraz jakoś nie najlepiej z finansami (nadal na zwrot czekam, i poczekam pewnie jeszcze ze dwa miesiące
)więc kupiłem w Moto-garażu ytx9-bs M.line 'aza 120zł. Tak więc jutro na początek na moto-garaż udeżę, później pojadę do Dobrzenia Wielkiego (bo tam aktualnie stacjonuje moto) a później będę się kręcił gdzieć po dróżkach między mniejszymi wioskami w stronę Kluczborka, bo tam mniej policji niż na Opole, czy Namysłów. Więc jak coś, to na PW możemy się ugadać dokładniej, chyba, że masz mój telefon...
winiar - Wto Mar 03, 2009 19:37
:
ja kontrolnie w poniedziałek odpaliłem maszynę. Jako, że przez zimę stała to musiałem ją ładnie poprosić by gdaknęła. Po 4 razie dała się słyszeć muzyka dla uszu
Zrobiłem małe kółeczko tak z 5 km tylko by przepalić motorek. Teraz zbieram sie do przeglądu po zimie - olej filtry i inne drobiazgi. Już nie mogę się doczekać by pojeździć!
Pozdrawiam
Marek
tomeczek151 - Wto Mar 03, 2009 19:52
:
Hehe kupiłem dokładnie ten sam, w tym samym miejscu, tylko cena była inna
Telefonu jeszcze nie mam Twojego, a co ukradł Ci go ktoś?:P Jeżdżę praktycznie codziennie także jak coś to skontaktuj się ze mną <sms> (z reguły telefonu nie odbieram bo zajęty jestem ).
Tomek
ps. temat można uznać za skończony bo chyba wszyscy wytoczyli swe dzielne rumaki
Killu - Sro Mar 04, 2009 00:02
:
Ale ja nie mam Twojego numeru Tomeczek151 :/
Zobiłem dzisiaj niespełna 100km... Jednak w stronę Namysłowa i... QtV4 jak zostawiłem moto na pół godzinki, to ktoś musiał mi prawy boczek podprowadzić!!! Nie widziałem czy był, kiedy startowałem ponieważ widziałem maszynkę tylko z lewej strony. Myślę, że go nie zgubiłem, bo powoli jechałem, a nawet jeśli to chyba bym coś czuł... Tak czy inaczej nie mam prawego plastiku... Używki w tym samym kolorze nie znajdę więc czeka mnie wydatek rzędu około 200zł na zamiennik i lakierowanie... A teraz nie mam praktycznie żdnej kasy
Dobrze, że bez tego da się jeździć!!!
Marcin - Sro Mar 04, 2009 08:56
:
Z tymi boczkami to jest problem i może naprawdę go zgubiłeś. Kumpela w NTV zgubiła. Szukaliśmy na motobajzlu używki i okazał się to towar deficytowy. Ostatecznie sprzedała NTV bez boczku.
Killu - Sro Mar 04, 2009 10:07
:
Już znalazłem kolesia, który chce około 100zł za tą część. Mam nadzieję, że wynegocjuję u Niego niższą cenę!! Jeżeli nie zgodzi się na nic w okolicach 50zł to kupię w plastbike za 80zł i pomaluję go sobie we własnym zakresie! To wyjdzie mnie w sumie 100zł za nowy boczek w dobrym stanie zamiast 120 za używany o niewiadomej kondycji! Tak czy inaczej narazie chyba będę jeździł bez ;(
ruthi7 - Sro Mar 04, 2009 23:54
:
Muszę się przyznać, że ja dopiero dzisiaj założyłem tłumik i stopkę centralną... Zdjąłem aku z półki, podpiąłem i ..... i za 3 zaczęła do mnie rozmawiać
Zrobiłem dosłownie 100m na ulicy bo nie mogłem się powstrzymać. Jutro większy "rozruch" bo plany na najbliższy weekend są ambitne
Killu - wiem, że po restauracji Reverki mojego brata jeden z boczków gdzieś się walał po garażu. Nie wiem dokładnie który i w jakim dokładnie stanie.
Jeżeli do mojego najbliższego wyjazdu do Polski nic nie znajdziesz (a okaże się ze mam ten co potrzebujesz) to napisz, wyślę Ci go, bo i tak pewnie by na śmietnik poszedł przy sprzątaniu.
Killu - Czw Mar 05, 2009 01:56
:
Nie!!! Nie!!! Nie!!! Na żaden śmietnik!!! Jak możesz to daj znać, co tam macie ciekawego po Revere 'ach. Najlepiej na PW
Wielkie dzięki za reakcje!!!
Batman - Wto Mar 10, 2009 22:14
:
Zabierzcie mi tę wiosnę! Dopóki panuję na sobą
Cały tydzień ugadywaliśmy się z kumplem na dzisiejszy wyjazd (dlatego tak długo, że pracujemy w tej samej firmie i często albo on albo ja jestem w pracy). Wszystko ok, maszynę wyciągnąłem, zamocowałem sakwy (co by w nich pomieścić tobołki), rozgrzałem silniczek i pojechałem do kumpla. U niego wypiliśmy po kawce i poszliśmy grzać jego ZXR 'a. W trakcie rozgrzewki zaczął padać deszcz. Za chwilę grad, po chwili następnej - deszcz z gradem + kilka grzmotów. W tym sezonie nie poleciało jeszcze tyle faków co w ciągu pięciu minut. Już wiedzieliśmy, że dzisiejszy wyjazd na bunkry i opuszczony a jakże lubiany przez skoczków bungee wiadukt nie dojdzie do skutku. Następne podejście gdzieś dopiero za tydzień
"0" />
Ten wiadukt:
"0" />
Marcin - Wto Mar 10, 2009 22:53
:
Zajebiaszczy. Można tam wjechać motocyklem?
Batman - Wto Mar 10, 2009 23:10
:
To są foty znajomych. Mnie tam jeszcze nie było...
Marcin - Sro Mar 11, 2009 08:41
:
Raczej się nie da - chociaż ....
Batman - Czw Mar 19, 2009 22:56
:
Dziś tam byliśmy. Wiadukt jest megaogromny. Robi wrażenie... Największy hardkor to przejście nim - trzeba robić ok 30cm kroki z belki na belkę a przez odstępy między belkami widać było motocykle małe jak mrówki. Jutro jak wrócę z pracy to wkleję kilka fotek albo założe nowy temat z opisem miejsca wraz z dojazdem. Dobrze, że nie zrezygnowałem z przejścia tym mostem bo bym sobie nie darował i jescze tam wrócił włąnie po to
Od mojego domu pod most i spowrotem równe 98km
vasiliy - Czw Kwi 02, 2009 09:00
:
Gdzie dokładnie jest ten wiadukt?
Ja po długiej przerwie dziś ruszam na stałą trasę Mielec - Lublin. NARESZCIE!!
Batman - Czw Kwi 02, 2009 19:26
:
Woj zachodniopomorskie, niedaleko Tuczna
axa - Sob Kwi 18, 2009 00:04
:
Ale dzisiaj się latało...
http://img2.imageshack.us...=zdjcie2222.jpg
Killu - Sob Kwi 18, 2009 03:01
:
Jakie połączenie O.o w 3 maszyny lecieliście?
vasiliy - Sob Kwi 18, 2009 11:23
:
Moto-przekrój
Brakuje paru gatunków ale 3 główne są
axa - Sob Kwi 18, 2009 12:23
:
No trzy podstawowe są jak jedziemy to jedziemy spacerowo 100-120 czasami jak jakiś kawałek prostej się pojawi do rura;d Wtedy suzuki znika z pola widzenia ale nie jest tak źle;d Dajemy redę.
pozdro!!!
Marcin - Wto Kwi 21, 2009 14:26
:
W week nawinąłem Devi 1011 km. Kletno w Kotlinie Kłodzkiej a w drodze powrotnej Częstochowa. Muszę postarać się dłuższą szybę. Mam MRA wywiniętą a mimo to wszystko wali mi w kask i strasznie szumi.
Skorpionwr - Nie Maj 31, 2009 15:05
:
Panowie SUKCES ruszyłem
co prawda tylko po paliwo i z powrotem bo wieje jak podczas sztormu a zresztą to lepiej najpierw sprawdzić czy dobrze dokręcone
Waldek
Killu - Nie Maj 31, 2009 16:13
:
Hoho!!! To chyba ostatni rozpocząłeś sezon
Zapodaj zdjęcia motocykla... Chciałbym bardzo zobaczyć jak wygląda po lakierowaniu
Pozdrawiam i życzę więcej czasu na jazdę!
Skorpionwr - Nie Maj 31, 2009 20:23
:
No wiesz Killu miałem obawy czy zdążę do spotkania
ale jakoś poszło. Jak dokręcę orurowanie i jak dojadą nalepki(ukłony dla SzrtRidera i dzięki za pomoc) to zrobię parę fotek.:D
Pozdrawiam
Killu - Nie Maj 31, 2009 20:28
:
Zostaw gmole!!! Nie wywalaj ich... W zazie "W" mogą uratować naprawdę wiele!!!
Skorpionwr - Nie Maj 31, 2009 21:54
:
Kamil ja mam piękne rury, gmole zostały oczywiście ale one przy orurowaniu to mały pikuś. Zresztą zobaczycie na zdjęciu a i już niebawem w realu.
Pozdrowionka
Killu - Nie Maj 31, 2009 22:56
:
Ok
Z chęcią dowiem się, o co dokładnie chodzi