pawel.ave napisał/a: |
na ograniczenie hałasu podczas szybkiej jazdy motocyklem |
A jakich stoperów używacie? Takich z apteki czy ze sklepu BHP dla budowlańców?
........... |
tAboon napisał/a: |
Czasem tez sam sobie śpiewam...... |
Adamcuk napisał/a: |
zakupiłem deflektor (z przesyłką 140zł) testowałem w tym roku ,i stwierdzam ze jest super
inwestycja trafiona 100% |
Sim napisał/a: |
Sprawę stoperów niestety można potłuc o kant tyłka w przypadku korzystania z interkomu, no chyba, że się poprosi pasażerkę, żeby - gdy chce coś powiedzieć, zdejmowała nam kask z głowy i wyjmowała stopery.
|
sladek napisał/a: |
Nie zgadam się z tym twierdzeniem. Stopery tłumią wszystko po równo, tak samo wyciszą pasażerkę jak i szum wiatru. |
GregorS napisał/a: |
Proponuje polatać kilka lat na czoperku z pustymi kominami |
GregorS napisał/a: |
bo najpiękniejsza muzyka to ryk silnika jak dla mnie, to nie ma nic przyjemniejszego niż odkręcenie manetki i bulgot V-twina( devilki nie dotyczy) |
3) stopery z gąbki, takie jak na budowach robotnicy stosują. Osobiście miałem problem z założeniem stopera, słabo przylegał i miałem wrażanie, że za chwile gdzieś się przekręci i wypadnie. Jakość wygłuszenia nieco lepsza niż zwykłe kulki z waty.
|
Alan napisał/a: | ||
Czy na pewno dobrze je założyłeś? Ja zawsze w trasę jeździłem w takich piankowych stoperach i różnica w stosunku do jazdy bez nich była bardzo duża ... |
rzempi napisał/a: |
..................... (Wersja na sznurku ułatwia wyjmowanie.) |
sgtcop13 napisał/a: | ||
To są stopery w wersji TAMPAX |
................... Ponawiam więc pytanie, czy zamocowanie deflektora nie doprowadzi do połamania czasy w deavilce i wytrzyma ona napór wiatru. Moja szyba ma około 45 cm wysokości i chciałem dołożyć jeszcze 15-17 cm. |
brakuje mi jeszcze tylko waszych opinii o deflektorach |
sgtcop13 napisał/a: |
To są stopery w wersji TAMPAX |
Krzysztof_nowy napisał/a: |
Mi ostatnio schodzi 3 pary tygodniowo |