Forum Honda NTV
Ogólne - Potrzebna pomoc...
Killu - Sro Sty 07, 2009 22:27
: Temat postu: Potrzebna pomoc...
Nikt nikogo do niczego nie zmusza... Odgrzebałem na innym forum temat... Poszedłem za linkami i udało mi się dotrzeć do tej sprawy... Mam nadzieję, że jeszcze nie jest zbyt późno...
Poczytajcie sami i oceńcie co z tym zrobić!
http://www.motocykl.org/t...der=asc&start=0
http://www.szymonkuczkowski.yoyo.pl/
Ja przelałem skromne 10pln... Przy 40 tys. euro każda złotówka może się przydać!
TECUMSEH - Pią Sty 09, 2009 13:33
: Temat postu: WARTO
Przeczytałem temat i myślę że trzeba pomóc człowiekowi. Bodżcem niech będzie fakt że Ten młody człowiek, tak jak i my uwielbia jazdę na dwóch kółkach. Tyle jeszcze dróg przed Nim.
Batman - Pią Sty 09, 2009 15:37
:
Jestem ciekawy jaką już mają sumę...
W moim mieście pewna rodzina zbiera kasę na ciężko chore dziecko (była chyba raz ogólnopolska akcja). Tyle tylko, że oni za te pieniądze balują a dziecko ma coraz poważniejsze kłopoty zdrowotne... Dlatego nie chciałbym się naciąć na sytuację, że już dawno kasa jest, operacja zakończona a ogłoszenie wisi i pieniądze mogą płynąc ku uciesze innych ludzi.
SzrotRider - Pią Sty 09, 2009 18:35
:
Szanowni Panowie,
chcecie w 100% uczciwą akcję to bardzo proszę i zachęcam do wsparcia wnuka wieloletniego pracownika firmy w której pracuję.
Za uczciwość tej inicjatywy ręczę swoją głową. Tu już nie chodzi o to żeby chłopak jeździł na moto, ale żeby żył.
Poniżej kopia listu otwartego do współpracowników, rozesłanego przez jego bezpośredniego przełożonego:
W imieniu kolegi Alfreda Dzielińskiego, proszę o przekazanie 1 % podatku na rzecz:
FUNDACJA DZIECIOM " ZD?ŻYć Z POMOC? " UL. ŁOMIAńSKA 5 01 - 685 WARSZAWA
KACPER DUDKIEWICZ NR. 934
NUMER KRS 0000037904
Kacperek urodził się z olbrzymim guzem - naczyniakiem limfatycznym, który mu deformuje twarz i uniemożliwia normalne funkcjonowanie - czyli oddychanie, jedzenie, rozwój mowy.
Pojawiła się szansa leczenia za granicą / w Polsce nie dały rezultatów /.W Niemczech przeszedł 4 operacje w Marburgu oraz następne 4 w Berlinie pod kierunkiem dr Wanera z USA.
Każda operacja wnosi wiele dobrego,wkrótce lekarze podejmą się pierwszej próby usunięcia metalowej rurki z krtani,prze którą Kacperek oddycha od urodzenia.
Żeby chłopiec mógł normalnie funkcjonować musi przejść jeszcze kilka bardzo kosztownych operacji, które przekraczają możliwości finansowe rodziców jak i całej rodziny.
Cały ten kosztowny i konieczny proces leczenia będzie możliwy dzięki dalszemu wsparciu ze strony tych,którym leży na sercu dobro małego Kacperka.
I to jest cel na jaki kolega Alfred prosi o odpis podatku na rzecz 8 - letniego wnuka.
Dziękuję wszystkim za finansowe wsparcie.
Koordynator
Wydziału Produkcyjnego
Zbigniew Zieliński
Killu - Pią Sty 09, 2009 18:49
:
Data ostatniej wpłaty na forum thundercata nie jest odległa, a tamci chłopaki chyba wiedzą jaka jest sytuacja i poinformują innych jak sytuacja się rozwiąże... Zachęcam do wpisywania komunikatu treści pomogłem lub czegokolwiek, żeby temat był cały czas na górze! Zachęcam do pomocy... Dla motocyklistów w polsce są i tak nie zbyt dobre czasy i powinniśmy się trzymać razem nie zależnie od wszelkich podziałów, bo nie liczy się to, co nas dzieli ale to co nas łączy!
SzrotRider - Pią Sty 09, 2009 21:01
:
Pięknie powiedziane, tzn. napisane