resenok napisał/a: |
Macie pomysł co może być przyczyną wysokiego spalania? |
Cytat: |
Spalilem kilka zbiornikow paliwa w mieście, dużo w korkach i wyszło mi ostatnio 6,7l/100km. |
kefas napisał/a: | ||
Pamiętaj o tym, że jazda w korkach jest specyficzna. Silnik cały czas pracuje, ruszanie, hamowania - tylko kilometry wolno wskakują na licznik. Jeżdżąc po mieście (w moim ciężko mówić o prawdziwych korkach) spalanie było powyżej 6l, dopiero połączenie miasta i trasy dało 4,6. Wyskocz za miasto to będziesz miał pewne porównanie (chyba, że będziesz trzymał obroty pod czerwonym). |
Cytat: |
i trasa zgodnie z przepisami KD |
Kobrzak napisał/a: |
Moja w korkach nie spaliła mi nigdy więcej niż 5 litrów a w trasie z plecaczkiem zszedłem do 3.7. |
rzempi napisał/a: |
(...) i na wyświetlaczu zobaczyłem 5,0 l/100km (...) |
Toma311 napisał/a: | ||
Nie chciałbym zakłócać Twej radości z jazdy lecz jeśliś dojrzał tam na wyświetlaczu 5 literków, to koniecznie dodaj jeszcze jeden i będziesz bliżej rzeczywistości. Ja swoją sprawdziłem już 4 lub 5 razy w różnych układach i zawsze do komputerka dodać musiałem od 1 do 1,3 l/100 km. Gdzieś tu ktoś już pisał podobnie z resztą. |
Killu napisał/a: |
Pinkipaw, schodzić poniżej to już chyba tylko przesiadka na rower... Bo prędkości i przyspieszenia te same a przecież nasze hobby to jazda na motocyklu a nie na rowerze (chyba) |
pinkipaw napisał/a: |
(możliwe, że z odczytu komputera) nieco deformujące rzeczywistość. |