Forum Honda NTV

Ogólne - Zużycie oleju przez NTV

Batman - Nie Lis 16, 2008 12:06
: Temat postu: Zużycie oleju przez NTV

Co o tym sądzicie?
tomeczek151 - Nie Lis 16, 2008 12:33
:
Z tymi bokserami to akuart prawda nie jest, bo silnik motocyklowy który pali już litr oleju na 1000km nadaje sie do remontu. Jeżeli jest rzeczywiście tak jak mówi sprzedający to motocykl zadbany, można powiedzieć nawet że bardzo. Jak na przebieg 107k km spalnie oleju tylko przy wyższych prędkościach jest jak najabrdziej Ok. ?wiadczy to o tym że motocykl był naprawdę zadbany, moja NTV ma podobnie, tyle że z przebiegiem 67k km . Olej łyczyc dopiero gdzieś tak od około 140 150, a wcześniej nic. Należy jeszcze nadmienić że ja mam w silniku pełny syntetyk. Zapytaj jeszcze sprzedającego jaki tam jest olej w silniku bo jeżeli mineralny to znaczy że silnik już jest roszkę wyeksplatowany ale pojeździ jeszcze sporo, jeżeli ma półsynetetyk albo syntetyk to bierz go w ciemno. :D

Tomek G

PS. każdy motocykl przy wysokich obrotach bierze olej :)
Batman - Nie Lis 16, 2008 18:31
:
Tylko jak tu sprawdzić czy sprzedający mówi prawdę z tym olejem... :evil: "0" />
tomeczek151 - Nie Lis 16, 2008 20:52
:
Jedenym wyjściem w takiej sytuacji jest sprawdzenie ciśniena w cylindrach manometrami. Ale na takie coś raczej sprzedający nie pozwoli. Czyli trzeba mieć trochę nadzeji, oraz zobaczyć jak to cudo odpala. Jeżeli z zimnego silnika po właczenie ssania odpala od strzału to powinno być ok. Jeżeli wolno spytać który rok tej NTV-ki?

Tomek G
Batman - Pon Lis 17, 2008 10:37
:

'95 ogłoszenie jest tu: http://moto.allegro.pl/it...y_turystyk.html
lotnik - Pią Sty 02, 2009 20:33
:

Jakie powinno być ciśnienie?
SzrotRider - Nie Sty 04, 2009 17:38
:
192 +/- 28 psi (13.25 +/- 1.9 Bar) - wg. Haynes 'a