Bob napisał/a: |
Sprawdź jak wygląda sytuacja w obudowie filtra powietrza. Może przy zakładaniu pokrywy zaworowej podwinęła Ci się uszczelka i wyrzuca olej z głowicy poprzez odmę do filtra. |
Killu napisał/a: |
Ciężko ocenić z tą cieczą, czy olejem. Dym z oleju jest taki szaro niebieskawy. Dym z cieczy jest taki właśnie jasny jak na filmie. Ale wiadomo, film, ustawienia monitora i tak dalej. |
Kobrzak napisał/a: |
Słuchajcie mi trzeba jak chłopu na miedzy: prosto i na temat - co mogło pójść ile to może kosztować i jak to zrobić. |
radzieckii napisał/a: |
Obstawiam, że coś pokopałeś przy składaniu gaźników, dolotu etc. |
Czy zostajesz ze starym płynem, czy lejesz nowy, to sprawa subiektywna. |
Mając głowicę na wierzchu możesz dotrzeć zawory, wypolerować wylot, zmierzyć sprężyny, sprawdzić stan łańcuchów i napinaczy a na koniec zrobić luzy zaworowe. Przynajmniej ja bym tak zrobił. |
Weź mi wytłumacz tylko jak to się robi dokładnie. Wiem że wlewa się powiedzmy łyżkę oleju przez otwór świecy i co zakręcić rozrusznikiem? |
ewidentnie nawalało wodą z układu chłodzenia |
Michał0775 napisał/a: |
Szczerze mówiąc częściej się tam pojawia woda z kondensacji pary wodnej ze spalin |
Na teście głowicy przy podgrzaniu wyszła nieszczelność. Zakupiłem nową i nieszczelności nie ma + nie dymi czyli jednak była to wina przecieku |