Forum Honda NTV

Ogólne - Wrażenia po pierwszych 200 km.

tomekkula - Pon Paź 20, 2008 22:07
: Temat postu: Wrażenia po pierwszych 200 km.
Witam.

Chciałem się pochwalić, że trzy tygodnie temu zdałem prawko i w ten weekend zrobiłem pierwsze 200km.

Kiedy (jeszcze bez prawka) zrobiłem sobie taką krótką przejażdzkę to trochę się wystraszyłem pogłębiania zakrętu. Praktyki właściwie niemam bo wcześniej jedynie simosnem jeździłem:D

Teraz jednak zakręty idą już dobrze. Po postu gdy dojeżdzam do łuku zwalaniam sobie do 60 jak już wejdę w łuk delikatni przyspieszam i wszystko jest cacy. Nie czuje już starchu przed każym większym łukiem Myślę że jak nakręce trochę kilometrów to wchodzenie w łuki będzie też łatwe przy wyższych prędkościach:)

Także jestem zadowolony, bo obawiałem się tego pogłębiania po pierwszej przejażdżce.

I miło jestem zakoczony, bo przy tej jeździe (zawsze poniżej 100 i dohamowywanie przy większych łukach) NTVka pali jedynie 4,1 na 100km! Więc myślę że przy normalnej jeździe powinna palić w coś koło 4,5 :)
Jędrek - Wto Paź 21, 2008 11:09
:
cześc,

jak tak śmigasz jesienią to uważaj za miastem na błoto nawiezione z pól i na liście, na tym sie nie hamuje!!!
tomekkula - Wto Paź 21, 2008 13:11
:
Raz na jak na jezdni zawracałem (normlanie nogami się odpychałem) nacisnałem przedni hamulec na liściach i trach ledno się utrzymałem. Także juź wiem żeby omijać liście :)
ogniki - Sro Paź 22, 2008 16:07
: Temat postu: Re: Wrażenia po pierwszych 200 km.

Witam i przestrzegam, z tą prędkością pamiętaj 50 w mieście 90 poza i dopiero 130 w paru miejscach na autostradach - takie sa u nas przepisy i jak dopiero zdałeś to raczej ich przestrzegaj taka moja rada.

Cieszymy się z kolejnego użytkownika NTV-ki :) szerokości.
vasiliy - Pią Paź 24, 2008 18:51
:
NTV dobre moto, tylko trzeba przyzwyczajenia. Podczas maneworów parkingowych łatwo o glebe, miej to na uwadze. Raczej nie zatrzymujemy się ze skręconą kierownicą.

Życzę pociechy z tej zgrabnej Hondzi :)

Szerokości!
tomekkula - Czw Paź 30, 2008 00:00
: Temat postu: Re: Wrażenia po pierwszych 200 km.

No tak ale mówię o pokonywaniu łuków poza obarem zabudowanym :)
ogniki - Czw Paź 30, 2008 00:14
:
Jasne :)
tomekkula - Czw Paź 30, 2008 18:20
:
Mieszkam w małej miejscowości więc śmiganie "w terenie zabudowanym" niema sensu :D