Forum Honda NTV
Ogólne - nt700v deaville praca silnika
Kuter - Nie Sie 17, 2014 18:16
: Temat postu: nt700v deaville praca silnika
Słuchajcie, motorek z 2010 roku. Generalnie wszystko sprawuje się idealnie. Silnik i skrzynia pracują bardzo fajnie. Mam jednak malutkie ale. Motor nie do końca lubi bardzo małe obroty. Nie chodzi mi o ruszanie. Raczej o jechanie polną/dojazdową drogą na jedynce albo dwójce 5km/h. Wtedy zdarzy się, że w silniku słychać jak pracują tryby. jak się naciśnie sprzęgło cisza . Nie zawsze wystąpi ten efekt. Najłatwiej jest uzyskać ten efekt turlając się pomalutku i delikatnie dodając i puszczając gaz. Występuje u Was takie coś? Wiem że takie małe obroty to nie są naturalne warunki pracy motocykla. Dlatego nie przejmuję się tym. W czasie jazdy wszystko jest idealnie. Ale trochę mnie to zaciekawiło. A. No i szumi trochę łożysko kosza sprzęgłowego. Ale póki nic z tym nie będę robił. A tak swoją drogą czym się rónią modele do 2010 czyli rc 52 od rc 59?
scorpio70 - Nie Sie 17, 2014 22:30
:
Ja mam 2006 ... u mnie tak samo "dziwnie" chodzi na niskich obrotach, wolniutko sie turlając ... to podobno wał, nie lubi takiego tempa Po za tym jest ok.
Kuter - Pon Sie 18, 2014 18:21
:
Ok. Dzięki za pomoc. Nie będę się niepotrzebnie spinał w takim razie.