Scotty_ napisał/a: |
Uściślając, wiem, że nie ma żadnego pokrętła |
Scotty_ napisał/a: |
vagner znawca tematu |
vagner napisał/a: |
sie Panie pomajstrujem, sie zrobi sie Panie! nie takie rzeczy ze śfagrem żeśmy robili! Paaanieee! |
brzy napisał/a: |
Widziałem montowane halogeny na crashach w deauvillach. Nie powinno być z tym problemów. |
robbelgia napisał/a: |
A co z ładowaniem podobno w devi z pierwszych lat produkcji 700 jest slaby alternator i regulator nie wytrzyma dodatkowego obciazenia.Moja jest z 2006 i na pytanie w serwisie o dodatkowe światła mechanik poradzil nie zakladac bo regulator padnie .A jak jest faktycznie nie wiem i to jest pytanie do speców . Mogę czy nie ewentualnie co muszę zmienić alternator czy regulator na młodszy
Myśle o dwóch halogenach H3 55W |
Kobrzak napisał/a: |
W 700 regulacja to parę obrotów śrubą. Nawet zsiadać nie trzeba. Moja łapa się zmieściła więc Wasze też wejdą Wiem co mówie bo bardzo często jeździłem po zmroku ze "zmiennym obciążeniem". |
bardzo często jeździłem po zmroku ze "zmiennym obciążeniem". |
Killu napisał/a: |
Wieszanie latarki na motocyklu to jeszcze nie jest słaby pomysł... Ale używanie jej do oświetlania drogi jest już taki sobie. |
aligator, ja do tygrysa zakładam takie światełka Imars jak podałeś. Ogólnie świecą śmiesznie bo dają punktowe światło i nie rozpraszają go, nie świecą też jakoś super mocno. |
aligator napisał/a: |
Zamówiłem takie, zobaczymy do czego się to nadaje:
reflektory |
boskijolo napisał/a: | ||
A tymczasem na Honda Deauville Owners: [url=https://iv.pl/images/54216921471040417956.jpg]Obrazek[/URL] |
mrok31337 napisał/a: |
Ciok, poważnie? Jechałem w weekend po nocy i mój lepiej świeci niż samochód. |
Ciok napisał/a: |
Zakładaliście skupione czy rozproszone. Grad, ty jakie założyłeś?
Ja chyba bym wolał rozproszone. |
Ciok napisał/a: |
Ale się mi podpasowal temat. Wracałem ostatnio po zmroku sztormiakiem i ni kuta nic nie widziałem. Jasna cholera, nie myślałem, że dwie lampy mogą tak gówniano świecić.
W 700 -ce lepiej zdecydowanie świeca. Zakładaliście skupione czy rozproszone. Grad, ty jakie założyłeś? Ja chyba bym wolał rozproszone. |
daryjusz napisał/a: |
LED-y swoją drogą, ale zwiększenie napięcia na żarówce np. poprzez przekaźniki to podstawa, szczególnie w Devi przedliftowej (gorszy reflektor). Do normalnej jazdy po szosie wystarczają. LED-y traktowałbym raczej jako dodatek, niż podstawę oświetlenia.
Ja tak kiedyś zamontowałem: https://drive.google.com/drive/folders/17GA15fGmVxYn-QQ-uKb4cPOGNCmk9BmD?usp=sharing |
Emhyrion napisał/a: |
No niestety, lampa w NT650V to jakaś porażka jest, świeci niczym kaganek polskiej edukacji po reformie. |