Forum Honda NTV
Problemy techniczne - Dziwny dźwięk między 1500-2000obr Honda ntv rc 33
Maciek650 - Pią Lis 01, 2013 16:53
: Temat postu: Dziwny dźwięk między 1500-2000obr Honda ntv rc 33
Witam, niepokoi mnie dziwny dźwiek w moim motocyklu pojawiający sie od 1500 i znikajacy przy ok 2000obr . Dziwek to "piszczenie" 'Wycie / jak pocieranie gumu o metal . Moto mam od 4 lat dzwiek byl od dawna ale byl subtelny i nigdy nie draznil mam wrazenie ze teraz sie nasilil - ciezko jezdzic na 2 cz 3 biegu z tymi obrotami bo dzwiek staje sie naprawdę glosny . Pewnie ze mogę redukowac biegi i jezdzic w trochę innym zakresie obrotów ale z czystej ciekawosci pytam : czy macie podobny odlglos u siebie? moto; NTV 650 96r przebieg 47000 (rc33) Pozdrawiam Maciek !
PS. dzwięk jest slyszalny przy zapiętym biegu niezalznie ktorym (od 1-5) , identycznie na kazdym ,l w tym samym zakresie obrotow . Na luzie go nie ma .
RedGuy - Pią Lis 01, 2013 21:31
:
Dobrze byłoby go posłuchać (jakiś filmik) bo tak trudno stwierdzić, to może być pierdoła. W mojej Devi od dwóch miesięcy przy pewnych obrotach było słychać jakby dzwonienie metal o metal, z czasem coraz głośniej. Dodam że też słychać było tylko podczas jazdy i przy zapiętym biegu. Miałem zdejmować zbiornik ale okazało się że wystarczyło dociągnąć śrubę w korku zbiornika.