Forum Honda NTV

Ogólne - uwaga na nieuczciwych sprzedawców...

vasiliy - Sro Wrz 04, 2013 23:04
: Temat postu: uwaga na nieuczciwych sprzedawców...
Witam

Więcej nie pojadę po motocykl dalej niż do ościennych województw.
Jak już kiedyś się zwierzałem na forum, mam zamiar wrócić do mojego pierwszego japońca tj., Hondy CM Custom. Sentymenty...
250 ccm, czyli wersja której szukam jest bardzo rzadkim modelem w Polsce. Zatem po zobaczeniu ogłoszenia: http://tablica.pl/oferta/...html#25b84533b8
oraz prośbie o więcej nurtujących mnie informacji i zdjęć - pojechałem z Podkarpacia pod Toruń.
Pan Józef z ogłoszenia, który przez telefon zaręczał że nie jest "sprowadzaczem", przywitał mnie na podwórku pełnym sprowadzonego szrotu. Zacząłem się obawiać.
Motocykl wytoczony z garażu w detalach nie wyglądał już tak dobrze jak na zdjęciach, ale okay - wszakże ma 30 lat. Jednak po przyjrzeniu się bliżej tabliczce znamionowej włos zjerzył mi się na głowie. 2 ostatnie numeru VIN były "nabite" zupełnie inną czcionką. Były to 2 dziewiątki, brzuszki tych cyfr nie były nawet domknięte... Abstrahując od faktu że motocykl, podobno w stanie idealnym, odpalił na jeden cylinder i chwile to trwało zanim właściciel wprawił w ruch drugi gar. Napęd rwał niemiłosiernie, manetki trzymały się na taśmie klejącej a tylna opona, która miała być "OK" była starta do wysokości granicznego zużycia. Chyba byłem w stanie to przełknąć, ale ten VIN...
900 km przejechałem z pustą przyczepką. Nigdy więcej po motocykl nie jadę dalej niż do ościennych województw.

Z poważaniem
Alan - Sro Wrz 04, 2013 23:43
:
Jak kupowałem swój pierwszy motocykl to wybrałem się w podobną podróż z Białegostoku do Ostrowa Wielkopolskiego czyli prawie na drugi koniec Polski ;) Cały dzień spędziłem w pociągu, a jeszcze na miejscu czekałem 4h żeby móc stamtąd wrócić, bo nie było żadnych pociągów. Motocykl oglądałem minutę, może dwie ;)
DorDaw - Czw Wrz 05, 2013 06:40
:
Ja już też zrobiłem puste przeloty , najdrożej było do Poznania . Poleciałem po przyczepę która jak się okazała była tylko po zalaniu/powodzi , gość twierdził przez telefon że nic nie dolega - zdjęcia fumfel nówka . Też zrobiłem 900 km :mrgreen:
sitars - Czw Wrz 05, 2013 07:31
:
Vasiliy, trza się było Panu "przedstawić".
Swoją drogą, ciekawi mnie powód nabicia tych dziewiątek, rozumiem, że inne cyfry były ok.
Pozdrawiam
ntvdag - Sro Wrz 11, 2013 19:32
:
Ja z Gdańska pod Ostrowiec Świętokrzyski pierwsza... i ostatnia wyprawa po moto :)
Wróciłem na nim :)
Sitarsowi zawsze wdzięczny będę :)