Forum Honda NTV
Problemy techniczne - Jak uszczelnić bak ??
Małża - Czw Lip 11, 2013 19:54
: Temat postu: Jak uszczelnić bak ??
Witam!
Mam problem z nieszczelnym bakiem chciał bym go wyczyścić ze rdzy i uszczelnić.
ktoś podpowie jak??
A drugi temat szukam dobrego mechanika do przejrzenia mojej Devilki najlepiej gdzieś z okolic Katowic . POMOCY !!!
RedGuy - Wto Sie 20, 2013 14:32
:
W WS-ce kiedyś uszczelniałem mydłem , ale to na trochę. Myślę że jeśli jest dziura to woda do środka i spawanko, bo wszelkie mazidła i kleje to tylko na trochę.
krasus - Wto Sie 20, 2013 17:32
:
polutować.
co do odrdzewiania to - http://fertan.pl/zastosowanie/zbiorniki-paliwa/
owsik - Sro Sie 21, 2013 19:51
:
Jak swego czasu uszczelniałem dziurki w VXie 800, bo po szlifowaniu od rdzy pojawiły się przecieki to najlepiej szło mi to blachowkrętem odpowiedniej wielkości do dziurki, do tego o-ring i wszystko zakleiłem Poxipolem. Trzymało przez 3 lata mojego użytkowania i trzyma dalej u nowego właściciela. Jednak ta metoda jest do małych dziurek. Co do większych dziur to jedynie lutowanie za pomocą cyny. Ojciec, gdy poszerzał sobie bak to dziury w spawach lutował nawet po zalaniu benzyną, tylko do tego trzeba mieć trochę wprawy, bo nie zawsze chce się trzymać. Ale jak to mówią, dla chcącego nic trudnego:)
robert1973 - Sro Sie 21, 2013 20:20
:
Witam a może najprościej no może nie najtaniej jest kupić inny bak??..... za ok 250 można wyrwać z alledrogo..... jakiej natury problemy Cię dręczą że szukasz pilnie mechanika??
Małża - Nie Sie 25, 2013 12:47
:
Do Robert1973
hej tak ogólnie chciałem posprawdzać wyregulować gaźniki i takie tam tylko chwilowo mam problem ze śrubą pokrywy zaworów bo się gwint przekręcił i mam nieszczelność jak się z tym uporam to się skontaktujemy oki
Huhers - Pon Sie 26, 2013 08:26
:
Jesli potrzebujesz fachowej opieki Ap- Moto zaprasza oddajemy tez baki do uszczelniania
robert1973 - Pią Sie 30, 2013 13:25
:
Pisz PW jak będziesz "gotów"
Killu - Pon Wrz 02, 2013 16:45
:
Miałem kiedyś małą dziurkę w RC33, którą zalepiłem od zewnątrz UWAGA: Poxipolem. Trzyma jak należy i od 2 lat nie myślę nawet o tym.