Forum Honda NTV

Ogólne - Motocyklowe zegarki

tomaszek22232 - Sro Kwi 24, 2013 18:21
: Temat postu: Motocyklowe zegarki
Panowie
Kamizelki już są! kalendarze na ścianie, teraz czas na zegarki! :wink:
ADNAW - Sro Kwi 24, 2013 20:34
:
tomaszek a namiar masz heh
tomaszek22232 - Czw Kwi 25, 2013 07:06
:
hehe a no mam :oops:
http://allegro.pl/e-mc2-b...3142841798.html
ADNAW - Czw Kwi 25, 2013 09:19
:
heh powiem że sprytne to nawet :mrgreen:
Scotty_ - Czw Maj 02, 2013 17:32
:
Interesująca propozycja :) , tylko jak tam logo forumowe umieścić?
ar2ras - Sob Maj 04, 2013 20:51
:
tomaszek22232 napisał/a:

http://allegro.pl/e-mc2-b...3142841798.html

dzięki za link, szukałem tego zegarka od jakiegoś czasu :grin:
borsuk - Sob Maj 04, 2013 21:26
:
Szkoda tylko, że wskazówki sie nie ruszają, a jedynie podświetlane zostają kolejne cyfry
tomaszek22232 - Pon Maj 06, 2013 07:33
:
można zrobić naklejki na pasku z logo itp
Ender - Czw Lip 11, 2013 12:46
:
odświeżę temat bo jest mi bliski :)

takich kosmosów jak powyżej to nie zrobię, ale coś takiego to można pomyśleć, jest w zasięgu możliwości,
do tego na deklu grawer z nickiem jeźdźca/plecaczka :)

oczywiście to tylko propozycja proszę nie oddawać mnie od razu pod lincz za bezprawne użycie loga ;)
luke1111 - Czw Lip 11, 2013 14:03
:
Z pewnością bardziej mi się podobają Twoje propozycje Ender, chociaż to nie moj typ sikora, to sprawiłbym sobie taki.
Moze nie na codzień, ale można ponosić :)
Jaki byłby koszt?
Ender - Czw Lip 11, 2013 15:07
:
Wszystko zależy od tego ilu by było chętnych :)
ten model bez przeróbek kosztuje u mnie 119 zł a wydruk tarczy... im więcej tym taniej :) mogę takie coś zrobić w zasadzie na każdym zegarku, który mam w ofercie, wrzuciłem logo na ten model bo jakoś mi tak pasowało :)
sladek - Czw Lip 11, 2013 15:11
:
Fajny pomysł - ja bym kupił :)
kudlaty - Czw Lip 11, 2013 15:15
:
Ja też bym się na nowego "sikora" skusił. A masz jakieś automaty czy same kwarcowe??
vagner - Czw Lip 11, 2013 15:31
:
Mi akurat siadły baterie w obu cebulach... Nie chce mi się śmigać do zegramistrza, wole nowy sikor sobie sprawić... :mrgreen:
stawros74 - Czw Lip 11, 2013 16:07
:
Super pomysł :) wart zainteresowania,
sam bym kupił :) :) :)
Ender - Czw Lip 11, 2013 16:22
:
kudlaty - tylko kwarce, to raczej tańsze zegarki na każdą kieszeń, a tańsze automaty nie nadają się do niczego :)

vagner - zamiast do zegarmistrza możesz śmignąć na pocztę i wysłać zegarki do mnie i tak będzie taniej niż u zegarmistrza w stolicy :)

jeśli pomysł Wam się podoba to po urlopie (wracam pod koniec lipca) przygotuje jeszcze kilka propozycji, może znajdę coś w czym można wykorzystać istniejąca tarczę (tak żeby dało się fajnie zmieścić logo bez usuwania innych oznaczeń, które już tam są) wtedy nie będzie trzeba zlecać ich produkcji a co za tym idzie będę mógł zrobić jakąś mniejszą serię... produkcja nowej tarczy opłacalna jest tak powiedzmy od 100 sztuk...
Puzon - Czw Lip 11, 2013 16:51
:
Nooo ja się piszę :mrgreen: super pomysł :mrgreen: :mrgreen:
kresek - Pią Lip 12, 2013 07:37
:
No mnie się bardzo podoba...
A może by tak wersję do motocykla mocowaną?? Wiem koledzy w Devi uzbrojeni są natomiast reszta już nie ;-)
Scotty_ - Pią Lip 12, 2013 08:24
:
Moja Revelka jest czerwona, więc tego z czerwonymi wskazówkami biorę w ciemno :cool: .
W ogóle jeśli będą dostępne jakiekolwiek z proponowanych, to zapisuję się na listę chętnych.
Ender - Pią Lip 12, 2013 10:25
:
do motocykla mocowaną... hmm... pewnie znajdzie się jakiś sposób choć przyznam się że gotowego patentu nie mam, ale przeglądając forum widziałem jakie niektórzy robią cuda więc pewnie mocowanie zegarka też ktoś opracuje ;)
zaleszniak - Pią Lip 12, 2013 12:47
:
Ja tez się piszę na sikora.
Valdi/NTV/XX/ST - Wto Lip 23, 2013 09:45
:
Ja też taki chcę ! :) )
Killu - Sro Wrz 04, 2013 15:51
:
I co się stało z tematem?
Jac123 - Pon Wrz 23, 2013 18:35
:
Fajne zrobione ja jestem za.
Scotty_ - Sro Wrz 25, 2013 17:24
:
Ender, co z tematem forumowych zegarków? Jest szansa na zakończenie pozytywne tematu? Bo narobiłeś mi smaku na taki zegarek
Ender - Sro Paź 16, 2013 12:10
:
Witam,

pozwalam sobie odświeżyć temat a to z tego względu że zrobiliśmy pewien patent, który pozwoli mi zrobić mniejszą ilość zegarków - nawet pojedyncze sztuki.

Ma już gotowy nawet prototyp zegarka :) Koperta podobna do tych prezentowanych powyżej ale ciut mniejsza :)

W zasadzie mogę wstawić ofertę do sklepu i przyjmować zamówienia ale nie chce wchodzić nikomu w paradę dlatego proszę o info kto jest właścicielem loga żebym mógł uzyskać oficjalną zgodę na jego używanie. Myślę też, że od każdego sprzedanego w ten sposób zegarka powinienem przeznaczyć jakąś kwotę czy to na utrzymanie serwera/domeny klubowej lub na jakiś inny cel ustalony wspólnie przez forumowiczów i właściciela logotypu.
(zegarek kosztowałby ~150 zł uważam, że przekazanie 5% od każdej sprzedaży będzie bardzo na miejscu) - oczywiście wszelkie sugestie mile widziane.

PS
powyższe zdjęcie nie jest fotomontażem, do zdjęcie wykonanego prototypu /nie do sprzedaży do czasu ustalenia wszystkiego z właścicielem loga :) /
Killu - Sro Paź 16, 2013 12:39
:
Praca nad logo była bardzo złożona i brało w niej udział kilka osób. Niemniej już na samym początku ustaliliśmy, że tę formę loga tworzymy dla ogólnego użytku członków forum. Myślę, że jeżeli istnieje możliwość wykonania pojedynczych sztuk, to spokojnie możesz wrzucić komplet informacji do działu sprzedam.

150zł to nie jest mała cena, więc uważam, że nie głupią opcją jest, żeby mógł być wykonany w pojedynczych egzemplarzach...

A wracając do wykorzystania logo... Było by fajnie, gdyby Kermadec zajrzał i powiedział, co myśli na ten temat.

PozdRR
bedur - Sro Paź 16, 2013 18:47
:
Uważam że 150 zł za zegarek który nie jest "no name" jest do przyjęcia :mrgreen: aczkolwiek dalej to 1,5 baku paliwa :razz:
Toma311 - Pią Paź 18, 2013 23:29
:
Też się zapisuję na taką zegarynkę. A jakie wymiary koperty?

PS
Czy wersja z czerwonym będzie i tutaj dostępna?
bedur - Sob Paź 19, 2013 07:31
:
Chyba tutaj są dane techniczne http://dobrezegarki.pl/ze...,prod,1003.html
RENO-MAX - Sob Paź 19, 2013 10:46
:
Witam. Jaka jest możliwość zamówienia zegarka???
gelorad - Sob Paź 19, 2013 13:52
:
Już chyba wiem co dostanę od żony na mikołaja :P .

Mam pytanie, czy możliwa jest opcja metalowej bransolety zamiast paska? nawet z dopłatą...

Inne pytanie:
Cytat:
zrobiliśmy pewien patent, który pozwoli mi zrobić mniejszą ilość zegarków - nawet pojedyncze sztuki.

Czy zatem mogę sobie wybrać dowolny zegarek z Twojej oferty i za jakąś sensowną dopłatą zrobisz mi tarczę? No wiesz taki w 100% unikat w skali świata specjalnie tylko dla mnie :) ?
Ender - Sro Paź 23, 2013 07:50
:
Witam,

zegarek można zamówić tutaj:
http://dobrezegarki.pl/zegarek,prod,1444.html

Niestety nie mogę zrobić grafiki do dowolnego zegarka, musi on spełniać pewne wymogi a w zasadzie tarcza zegarka musi je spełniać.

Ten konkretny zegarek je spełnia dlatego możemy go dowolnie oznakować. Możemy przerobić również inne jego wersje:
http://dobrezegarki.pl/ze...,prod,1143.html
http://dobrezegarki.pl/ze...,prod,1142.html
http://dobrezegarki.pl/ze...,prod,1141.html

Grafika, na bazie loga forum, którą zaproponowałem jest oczywiście tylko propozycją, możemy zrobić dowolną, jeśli ktoś chce mieć na tarczy swoją NTVkę, żonę, męża, kochankę/a, córkę, syna, psa, kota... cokolwiek to proszę pisać zrobię wizualizację :)
kresek - Sro Paź 23, 2013 11:11
:
Ender te twoje "sikory" mają sprzączkę metalową czy z tworzywa? Pytam bo mam uczulenie które dyskwalifikuje zegarki z metalowymi sprzączkamu chyba ze są ze złota